zaterdag 9 mei 2015

Deel 5: Super Good! Blik verkent Moskouse homoscene!

Verontrust door alle homo berichten van alle "officiele -door de staat goedgekeurde- "Rusland-deskundigen"" en alle berichten in kranten en op tv, toog Blik naar het hart van Moskou om zich onder te dompelen in de hoofdstedelijke homoscene. En wat bleek? Geen centje pijn! En in ieder geval niet vanuit politieke hoek! Van een vermeende "anti-homowet" weten de homo's zelf niets. laat staan dat ze er last van hebben! Sterker, de steun voor Putin is ook bij de homo's gewoon groot als we mogen afgaan op de man die ons vertelde niet te zitten te wachten op propaganda: "Wij zijn beter af zonder propaganda!"

Het blijkt dus dat het homothema in Nederland groter was bij de Pauw en Wittemannen, Helga Salemonsen, Lara Renses en Mark Ruttens van ons land dan dat het dat ooit in Rusland zelf bij de homo's een onderwerp is geweest! "Jullie maken jullie je voor niks zorgen!". Blik komt aan bij de club Propaganda, en zoals in het intro te zien is, kom ik ook precies in gesprek met de mensen die ook in het intro te zien zijn. We laten de gesprekken integraal zien. Hebben niks geknipt. Zo doen we dat bij Blik. De mensen die getoond worden, zijn ook de enigen die gevraagd waren. Dus een 100% medewerking, zonder enige scrupules. Geen centje pijn in de Moskouse homoscene! Wat zijn we weer belazerd door onze lokale Neder-media!

Er wordt in de film gesproken over veel homo-mannen en een tekort aan hetero-mannen. De conclusie mag zijn dat het voor zowel homo-mannen als hetero-mannen prima toeven is in Moskou. Dus wellicht ook een reistip voor de nog vrije Marc Rutten.Homo's en hetero's hand in hand in Moskou. Je wordt in Rusland niet verplicht om homo's leuk te vinden, maar je bent vrij om van ze te houden. Trouwens, Ketya, de jongen alleen, zei toen de camera uit stond, dat de homoscene in Duitsland en Amsterdam niet de zijne waren. Spanje vond hij in Europa het prettigst. Maar Brazilië vond hij nog prettiger.

5 opmerkingen:

 1. Blik, dank voor je bijdrage. De negatieve reacties op je bericht komen voort uit kwaadaardige misinformatie. Als voormalige secretaris van het COC Utrecht meen ik enig recht van spreken te hebben als ik zeg dat de situatie van homo’s in Rusland verslechterd is door de westerse anti-russen propaganda zoals je ook in dit draadje weer uitgebreid kan lezen. Ik leg uit waarom.
  In Rusland is de situatie voor ons homo’s niet slechter dan in NL 60 jaar geleden en beslist beter dan in sommige staten van USA, laat staan die in Iran (waar je kunt worden opgehangen) en Oeganda (waar in de gevangenis terecht kan komen).
  In Rusland geldt een verbod op het propageren van homo/lesbo-leefwijze op scholen. Op straat loop je in Moskou meer risico op klappen dan in Amsterdam.
  De ILGA, de internationale vereniging van homo’s/lesbo’s, heeft een beleid om door meningsbeïnvloeding de situatie voor homo’s/lesbo’s in een land te verbeteren, meestal langs de weg van de geleidelijkheid. Dat heeft in NL in het verleden en ook in inmiddels de meeste staten van USA goed gewerkt. Bijvoorbeeld Boris Dittrich heeft daar bijzonder geslaagde inspanningen voor geleverd.
  Met dat in het achterhoofd kan het wegzetten van russen als rabiate homo-haters alleen maar contraproductief werken voor het verwerven van burgerrechten door homo’s/lesbo’s in Rusland, want veel russen zullen de kritiek op de situatie van homo’s/lesbo’s in Rusland ongetwijfeld hebben verbonden met de anti-russen propaganda uit het westen, zoals men die al op andere gebieden ervaart. Dit alles helpt niet bij de strijd voor homo-rechten tegen de conservatieve kerk daar. Om dit positieve bericht over homo’s/lesbo’s in dit draadje weg te zetten als onder meer Putin-vleierij is kwaadaardig van opzet.
  Helaas bleek mijn invloed op het COC-beleid indertijd non-existent, en sloot men, blijkbaar blij met de aandacht die daarvoor plotseling (!) in onze media ontstond, zich in het openbaar aan bij de anti-russen propaganda, waar acties tegen Oeganda en Iran meer op hun plaats waren geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lees de 6e alinea nog maar eens. Daarin zit het antwoord.

   Verwijderen
 2. Beste Weg,

  dank voor uw informatie.
  Mijn ex-echtgenote is Moskouse, en ik moet zeggen dat ze jarenlang beweerde dat homosexualiteit niet bestond in Rusland. De Russen hebben er om een of andere reden echt moeite mee. Ik zou niet kunnen zeggen waarom precies.

  Wat ik vrij vaak lees is dat het promoten van homosexualiteit in de Westerse Media feite een methode is om bestaande culturen (en landen) te verzwakken. Om onzekerheid en tweedracht te zaaien.
  Zeker in een land als Rusland lukt dat dan aardig, wegens die strenge houding tav homosexualiteit.
  Ik zag in het afgelopen jaar documentaires over de mishandeling van homo's in Moskou waarvan ik sterk de indruk heb dat die niet toevallig gemaakt zijn. Die passen al in de campagne om Rusland aan te vallen, zwart te maken.

  Je noemt Iran, maar ik denk dat Saudi Arabië echt veel erger is. Iran is een land waar heel veel kan, als je het 'onder ons' houdt.
  Saudi Arabië wordt op geen enkele manier zwart gemaakt in onze media. Als de koning Abdullah overlijdt, wordt hij geprezen als iemand die voorvechter was van mensenrechten.... !

  Mijn standpunt is eenvoudig: homosexualiteit is OK, maar ik zie niet graag kussende mensen op straat. Noch hetero, noch homo. Is mij iets te exhibitionistisch. 'Kijk ons eens'. Maar ik weet dat het tegenwoordig 'done' is. Ik hoop dus op preutser tijden :-)


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als aanvulling: het veranderen/verbeteren van de positie van minderheidsgroepen in een samenleving leidt meestal tot een strijd en tweedracht, en dat geldt ook als het om homo’s/lesbo’s gaat.
  In de westerse cultuur zijn het vaak kerkelijke groeperingen die op grond van bijbel/koranuitleg liefdesrelaties veroordelen als het om twee mannen of twee vrouwen gaat.
  De precieze achtergronden in de russische situatie ken ik niet, maar er zijn berichten dat de orthodoxe kerk in Rusland, net als de kerken vroeger in NL deden, het verkrijgen van burgerrechten tegenwerkt.
  60 jaar geleden hadden de homo’s in NL schuilnamen, leefden nagenoeg onzichtbaar en kwamen in anonieme uitgaansgelegenheden bij elkaar. Mensen als Reve hebben hier een culturele verandering te weeg gebracht die uiteindelijk heeft geleid tot zichtbaarheid en volledige burgerrechten.
  Ik ben er van overtuigd dat Rusland die weg ook zal afleggen. Ik schreef mijn bijdrage omdat het aan de schandpaal nagelen van een bestuur nog nooit heeft gewerkt als de genoemde culturele verandering nog niet heeft plaatsgevonden. Men zegt dat in de USA de TV serie Will&Grace bij de gemiddelde burger meer heeft gedaan voor het verbeteren van de positie van homo’s dan alle demonstraties bij elkaar.
  De stompzinnige manier waarop het homo-aspect in de anti-russen propaganda is meegenomen zal de homo/lesbo beweging in Rusland bepaald niet vooruit geholpen hebben.
  En, Jan, twee zoenende mannen zijn best te genieten als je beseft dat er sprake is van liefde, nou ja, op z’n minst aantrekkingskracht. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Saudi Arabië is conservatiever dan Iran - ik geloof het meteen dat de situatie daar erger is. Er is echter meer naar buiten gekomen over doodstraffen en moorden op homo's in Iran, omdat die verhalen goed pasten in de propaganda tegen het Iran van vóór de dooi USA/Iran.

  BeantwoordenVerwijderen