zondag 17 mei 2015

Nieuwsanalyse: De schadelijke retoriek van de Minister van BuZa, Bert Koenders

Eind van de week kwam Bert Koenders (PvdA!) in Nieuwsuur verhalen dat Rusland een vuist getoond dient te worden. Hij had het over militaire middelen naar de Baltische staten, en dit als antwoord op "Russische dreiging" en het gedrag van Rusland in Oost Oekraïne en de "annexatie" van de Krim.

Terwijl Rusland over de gehele wereld respect krijgt voor haar rol op het wereldtoneel (Uitzondering: de door de VS gedomineerde landen), Rusland met het ene land na het andere belangrijke deals sluit, daar denkt Koenders het Nederlandse belang te dienen, door als een keffende schoothond van de VS de Russen met een vuist te dreigen. Wanneer staat er in Nederland iemand op die Koenders een vuist toont? En dan bedoelen wij geen gewelddadige vuist van oorlogsmaterieel, zwaar bewapende militairen of raketten zoals Koenders zelf bedoelt. Nee, wij hebben het over een geweldsloze verbale vuist in het Parlement, of een vuist van een artikel in de Volkskrant of een verbale opdoffer bij Pauw en Witteman of Buitenhof. Wie brengt de man aan het verstand dat er niemand in Nederland zit te wachten op de Koenders'geweldsretoriek aan het adres van de Russen. En dan kan Koenders er wel braaf aan toevoegen dat zijn vuist niet bedoeld is voor het Russische volk, maar voor haar leiding, maar het leuke van Rusland op het ogenblik is dat er geen land in Europa is waar leiding en bevolking zo hand in hand gaan als in Rusland. Het is het land waar het volk met de hoogste goedkeuring wordt vertegenwoordigd door haar leiding. De goedkope manier waarop Koenders volk en leiding van Rusland uitklaar probeert te spelen is derhalve doorzichtig en bovenal kansloos. Met een waardering van rond de 85% voor Putin en zijn regering zal menig westers leider met afgunst naar Moskou kijken. En al helemaal vanuit Den Haag, dat niet in de buurt komt van dit soort percentages. De kwaliteit van de Minister van Buitenlandse Zaken van Rusland, Sergei Lavrov, zal mogelijk eveneens afgunst oproepen bij iemand als Bert Koenders die kwalitatief nog niet in de schaduw van zijn Russisch "evenknie" kan staan.



Wie denkt Koenders eigenlijk wel dat hij is? Wiens agenda dient hij? Hij kan zich beter druk maken over het wangedrag van "bondgenoot" Amerika. Wat hebben die in "vredesnaam" te zoeken in Oekraïne met hun militaire adviseurs? Of over de machtshebbers in Kiev, die maar doorgaan met bommen gooien op de Donbass. Maar in plaats daarvan blijft de Nederlandse regering Rusland "zoeken". Was het voor het Oekraïne conflict (we herinneren ons het "feestjaar Nederland-Rusland dat coute que coute kapotgemaakt diende te worden) de homo-problematiek die reden was tot allerlei schadelijke rethoriek. Onderzoek van Blik heeft aangetoond dat het hele homo-verhaal een broodje Aap verhaal bleek. En nu haalt Bert Koenders de meest democratische en geweldloze overgang van de Krim aan als reden om de Russen met een vuist tegemoet te treden. Kortom, Bert Koenders zal zolang de bazen het van hem eisen, altijd met een reden blijven komen om de Russen agressief te bejegenen. Dit is in de eerste plaats schadelijk voor de wereldveiligheid en het politiek/militaire klimaat in Europa. Maar het is ook heel basaal schadelijk voor bijvoorbeeld ondernemend Nederland. Wie zou er onder de vlag van Koenders op handelsmissie willen naar Rusland? En voor de toeristische sector, op wat voor een termijn kan met zo'n minister een visum-vrij regime met Rusland verwacht worden? Dat zou een enorme extra impuls voor de betrekkingen tussen onze landen en het toerisme betekenen.

Nu is het de vraag of de Russen zich sowieso al druk maken over het slappe handje van Koenders, maar beter zou het zijn als de man gestopt wordt met het verkondigen van zijn schadelijke retoriek. Wie gaat Koenders zijn vuist tonen?

Verwoestingen van Oekraïense leger gaan maar door. Wat vindt Bert Koenders daar nou van?

Dagelijks gaat het door Koenders gesteunde Oekraïense leger door met het terroriseren van de bevolking van Donbass. Recent stond Koenders nog vooraan om de Oekraïense militairen te voorzien van warme winterkleertjes. Hier een 17 Mei ge-uploade film van een door de Oekraïners geruïneerde school in de buurt van het vliegveld van Donetsk, het dorp Spartak. Wat vindt Bert Koenders, als Minister van BuZa hier nou van? En wat vindt Bert Koenders als oud Minister van Ontwikkelingshulp van dit soort "ontwikkelingswerk" van Poroshenko?

162 opmerkingen:

  1. Goed stuk, die ballerige studentikoze nitwit met een brain van een peanut moet eens oprotten met ons zogenaamd te vertegenwoordigen.. Niemand zit te wachten op die lul met z'n gelul... Inderdaad wie dient deze schoothond in werkelijkheid...? Pardon my French...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Twee opmerkingen:

    1. Verwijder a.u.b. die foto van die walgelijke vent tussen je artikel;

    2. "Wie gaat Koenders zijn vuist tonen?"
    Is dit een oproep tot agressie?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Joop
    1. Alhoewel ik je punt zeer wel begrijp, laten we de foto nog even staan.

    2. Nee, Joop, zoals ik ook in het artikel aangeef, heb ik het, in tegenstelling tot BERT KOENDERS, die met wapengekletter en andere geweldsmiddelen komt, heb ik het uitdrukkelijk over een geweldloze, verbale vuist.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hoop dat ze in Macedonië net zo geïnformeerd zijn als in Rusland. De huidige leiding in Macedonië zal best slecht zijn, maar wat ze terugkrijgen na een geslaagde coup- nl Zaev and Sekerinska- zullen nog beduidend slechter zijn dan de huidige leider Gruevski

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Koenders vervult zijn taak uitstekend
    En hij heeft gelijk dat westen een vuist dient te maken.

    Op dit moment geeft Rusland 9% van GDP uit aan defensie
    Wat Rusland ook aan onderwijs en gezondheiszorg uitgeeft

    En wie zou er zaken met Rusland willen doen?
    Blijkt dat Russen zich niet aan afspraken kunnen houden.
    Zie ook de $51mld die Rusland moet terug betalenvoor het onwettig onteigenen van Yukos. Niemand wilt daar nog zaken doen.
    En visum, dat blijft voorlopig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Khodorkovsky had geluk dat hij de doodstraf niet kon krijgen...

      En wie gaf die $51 miljard straf aan Rusland? Juist het International Court in The Hague, dat niet erkent wordt door de VS maar door hen wel gebruikt wordt om "recht" over andere landen te spreken.. Democratie my ass.

      En niemand wil zaken doen met Rusland? Vertel dat maar eens aan alle tuinders die miljarden mislopen nu... De grootste bedrijfstak van Nederland, fucking nitwit

      Verwijderen
    2. @Hij, die klein van geest is 2,

      "En wie zou er zaken met Rusland willen doen?"

      Hoe komt de VS bij het ISS?

      Verwijderen
    3. @Hij, die klein van geest is 2,

      "En wie zou er zaken met Rusland willen doen?"

      Wie heeft er, nadat de EU de sancties op Rusland had verscherpt, de handel met Rusland uitgebreid, al was het maar met $1?

      Verwijderen
    4. @Hij, die klein van geest is 2,

      Jij bent je 'nieuwe naam' dubbel en dwars waard!

      Verwijderen
    5. Rein

      U bent zeer slecht ingelicht

      Uitspraak i gedaan door arbitrage commisie onder ECT

      Heeft International Court in The Hague niks mee te maken.
      Toeval dat beide in Den Haag zitten

      Verwijderen
    6. @Hij, die klein van geest is 2,

      "U bent zeer slecht ingelicht"

      Nee, alleen jij bent goed 'ingelicht', maar ook alleen maar op een "Need to know" basis, toch?

      Verwijderen
    7. Joop

      ISS zijn geen zaken maar is een samenwerking

      Verwijderen
    8. @Hij, die klein van geest is 2,

      "ISS zijn geen zaken maar is een samenwerking"

      Samenwerking met een vijand? Hoe gaat dat in zijn werk?

      Verwijderen
    9. @Hij, die klein van geest is 2,

      By the way, toch wel fideel van je dat je je nieuwe naam geaccepteerd hebt.

      Verwijderen
    10. @LGK

      Laten we wel bij de feiten blijven, De Russen geven, afhankelijk van de rapporterende instantie, tussen de 3,7 en de 4,5% van hun bbp aan defensie uit. De Amerikanen tussen de 3,3 en de 3,5%., maar dat is, gegeven hun veel hogere bbp dan wel zo'n beetje evenveel als alle ander landen bij elkaar.

      http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

      Verwijderen
    11. cijfers over Rusland kloppen niet

      http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

      Maar kijk eens wat de VS uitgeeft aan "defensie"...of offensie beter gezegd...

      bijna 600 miljard dollar oftewel 16%.... en bijna meer dan alle andere naties ter wereld BIJ ELKAAR....

      Now what...

      Verwijderen
    12. Precies Rein, ik wilde het al posten, maar je bent me voor. Grafiekje http://blogs-images.forbes.com/anaswanson/files/2014/08/0053_defense-comparison-crop.gif

      Verwijderen
  6. "de meest democratische en geweldloze overgang van de Krim "

    Die illegaal was

    http://www.venice.coe.int/webforms/documents/default.aspx?pdffile=CDL-AD%282014%29002-e

    En ook niet geweldloos

    http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/18/oekraiense-officier-gewond-bij-bestorming-basis-op-de-krim/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oeioeioei een officier is gewond geraakt nou nou, laat Amerika het maar niet horen met een miljoen doden alleen in Irak al op hun geweten, die gaan vast net als jij schande er van spreken...

      Krim is Russisch, historisch feit, kein geloel zou Ernst Happel zeggen

      Verwijderen
    2. De zurigheid bij LPG druipt er weer vanaf, die het Nederlandse staatsbelang te vuur en te zwaard verdedigt. Bijna alsof hij ervoor betaald krijgt. Zo verdedigt hij zelfs de meest onverdedigbare acties, zoals het schadelijke wanbeleid van BERT KOENDERS...

      Verwijderen
    3. U beweerd dat die overgang democratisch was en geweldloos

      Beide zijn dus niet waar
      - Venice oordeelde illegaal (dus ook Rusland)
      - en er is een dode gevallen

      Verwijderen
    4. @Rein,
      Ach de geweldadige overname van de krim volgens LPG. Dat ene schot waar niemand van weet wie die geschoten heeft. Heeft hij tig keer gepost. Maar ja, als je moet trollen van je baas.......

      Verwijderen
    5. Ik heb geen baas

      Maar geweldloos is dus niet juist

      Verwijderen
  7. De zurigheid druipt er bij onze Huib weer vanaf, die het Russische staatsbelang te vuur en te zwaard verdedigt. Bijna alsof hij er voor betaald krijgt!!! Zo verdedigt hij zelfs de meest onverdedigbare acties, zoals het schadelijke BUK-beleid van VLADIMIR PUTIN...met MH17 als zeer triest gevolg!!
    On topic; Retoriek in de titel is zonder h....maar even gezegd hebbend. Is wel triest dat ik je steeds op taalfouten moet wijzen, alsof je niet naar school bent geweest of niet even spellingscontrole kunt aanzetten!!
    Daarbij, wie complimenteert Rusland met zijn aandeel in de wereld?? Niemand maar dan ook echt niemand!! Hoogstens vriendjes Wit Rusland, Noord Korea en Iran....nou nou, dan heb je wat!! De rest wordt verzonnen door RT en aanverwante door Kremlin aangestuurde staatsmedia. Ze verzinnen het echt waar je bij staat....de Baltics...als je zo anti-Amerikaans bent zeg dan gewoon Baltische staten...die TERECHT de hulp van de NAVO inroepen aangezien ze ingesloten worden door Rusland en kleine broer Wit Rusland die ook gewapend willen ingrijpen als Vladje dat wil.
    85 % van de bevolking staat achter de leider(s). Dat soort percentages zie je alleen in dictaturen zoals Noord Korea, China, Wit Rusland en vele dictaturen in Afrika. In elk democratisch land waarbij de bevolking voor zichzelf mag en kan denken mag je al blij zijn als de regering/leiders een laten we zeggen 55, 60 % krijgt....en dat is nog ruim. Alleen landen die geen kritiek en geen oppositie toelaten krijgen uitslagen die 80% en hoger liggen....want daar kan je niet anders kiezen zonder ergens in de gevangenis te belanden of 2 meter onder de grond....
    Dan begin je weer te miepen over de militaire adviseurs uit de VS, terwijl er tienduizenden troepen vanuit Rusland vrij en blij als "vakantiegangers" compleet met tanks, wapens en munitie de grens naar Oekraïne oversteken. Maar dat mag, zo hypocriet ben je wel!! En ook andere buitenlanders die de separatisten helpen, cool hoor, wordt zelfs door jou enorm in de picture gezet!! Maar een paar adviseurs voor Oekraïne?? Uit den boze, das hoogverraad!! Meten met tig maten of zoiets?? Over de rest van je propagandastuk zal ik het niet eens hebben, zo ongeloofwaardig is het...maar ach, je vaste fans die ook fan zijn van discriminatie, Jodenhaat, holocaustontkenning en racisme zullen het wel weer geweldig vinden!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Niet te pruimen een-tweetje tussen NOS en Koenders. Weet een man op de positie van Koenders nu echt niet beter, of speelt deze carrierepoliticus gewoon gewetenloos zijn rol mee in de propagandaoorlog van de NAVO? Als het aan het State Department ligt wordt er opnieuw een ijzeren gordijn opgetrokken tussen Rusland en Europa. Inderdaad, fuck the EU.

    "With astonishing unanimity, NATO leaders feign surprise at events they planned months in advance. Events that they deliberately triggered are being misrepresented as sudden, astonishing, unjustified “Russian aggression”. The United States and the European Union undertook an aggressive provocation in Ukraine that they knew would force Russia to react defensively, one way or another."

    verder lezen op:

    http://www.counterpunch.org/2014/06/06/washingtons-iron-curtain-in-ukraine/

    'k Zou inmiddels beter moeten weten, maar blijf me er toch over verbazen dat het ook geen ene moer uitmaakt van welke partij zo'n minister afkomstig is: aanvaarding horigheid aan de EU en de transatlantische vazallenrol zijn een eerste vereiste om minister van buitenlandse zaken te kunnen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach ja, dan is het weer de EU, dan weer de NAVO, dan toch de VS die Oekraïne in de fik heeft gestoken....jullie weten het zelf niet eens, en jullie bronnen ook niet....simpel, omdat het Rusland was en jullie dat ook weten maar ja, dat kun je niet zeggen want dat is slecht voor jullie blogjes en zo...ook al is het de waarheid, we blijven liegen want we willen nog wel onze westenhaat kunnen spuwen, ook al is Rusland de grote boeman in het verhaal. Zielig, echt zielig hoe jullie keer op keer leugens en bedrog nodig denken te hebben om überhaupt maar een verhaaltje te kunnen schrijven of een leven te kunnen hebben...nou ja, leven hebben jullie niet want de felheid en hoge frequentie waar jullie overal Rusland lopen te verdedigen wil maar 1, oke 2 dingen zeggen; 1 jullie hebben geen leven 2 jullie zien graag wo3 uitbreken want jullie maken dezelfde fouten als Duitse burgers massaal deden in de jaren 30 van de vorige eeuw....achter de foute leider aanhollen!!

      Verwijderen
    2. en het military industrial complex van de VS zijn de good guys haha

      Verwijderen
    3. Nikszeggend antwoord, waar zijn de feiten? De onderbouwing? Het moraal van het verhaal?? Mis ik steeds bij jullie droeve roeptoeters...

      Verwijderen
  9. dawg

    Putin begon zijn Krim operatie al voordat Victor vluchtte
    Wat duidt op voorbedachte rade

    http://empr.media/opinion/analytics/learning-military-and-intelligence-lessons-past-and-current-international-mistakes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Hij, die klein van geest is 2,

      "Putin begon zijn Krim operatie al voordat Victor vluchtte"

      Is een leugen die jij weigert te accepteren.

      Verwijderen
    2. @LGK

      Verstandig. De NAVO was al een tijd in aantocht.

      Verwijderen
    3. Joop

      Artikel gelezen?
      Daar wordt uitgelegd dat Putin op 20 feb, voor de vlucht van Victor, al de opperatie mbt de Krim in gang heeft gezet.

      En wat Cruel zegt klopt
      De Krim was voor toeristen 60% afhankelijk van UA en 15% uit buitenland/westen.
      Dus 75% van toerisme is weggevallen

      Verwijderen
    4. dawg

      En nog een Kremlin leugen om de annexatie goed te praten.
      NATO heeft niks aan een basis op de Krim wegens verdrag van Montreux.

      Zoek eens op en u zult zien dat NATO/de Krim een onzinverhaal is van het Kremlin

      Verwijderen
    5. @Hij, die klein van geest is 2,

      "Artikel gelezen?"

      Ja! Heb jij mijn artikel gelezen? Daaruit blijkt namelijk dat jou artikel een leugen is.

      https://consortiumnews.com/2015/05/08/obamas-petulant-wwii-snub-of-russia/

      Verwijderen
    6. @Hij, die klein van geest is 2,

      "NATO heeft niks aan een basis op de Krim wegens verdrag van Montreux."

      Dat is begrijpelijk want dat verdrag uit 1936 gaat over Turkije die de controle over de Bosporus en Dardanellen verkreeg. Er wordt in dat verdrag met geen woord gesproken over de Krim, laat staan dat er over de NAVO gesproken wordt, want die bestond in 1936 nog niet. dus, de NAVO kan rustig de haven van Sebastopol inpikken. De NAVO kan altijd onder dat verdrag uitkomen en anders passen zij het wel aan.

      Maar goed, hieruit blijkt maar weer dat jij niet erg snugger bent. Als het geen NAVO basis wordt, dan wordt het wel een Oekraïense basis waar de NAVO gebruik van gaat maken en als Oekraïne NAVO lid wordt dan is het wel een NAVO basis.

      Hoe dom ben jij eigenlijk? Er lijkt geen eind aan te komen.

      Verwijderen
  10. @LGK

    Sebastopol is belangrijk voor de Russen. De VS zijn niet te vertrouwen en dan geldt 'If you don't hold it, you don't own it.'

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat het belangrijk voor Rusland was bleek wel
      Putin annexeerde het gewoon

      Er was een huurcontract tot 2042
      En Putin wist dat hij Novorossiysk moest gaan ontwikkelen
      Vertikte Putin dus

      Verwijderen
    2. @LGK

      "Dat het belangrijk voor Rusland was bleek wel
      Putin annexeerde het gewoon."

      Maar als het zo uitkomt schrijf je net zo makkelijk:

      "En nog een Kremlin leugen om de annexatie goed te praten.

      Je zegt maar wat.

      Verwijderen
    3. "Je zegt maar wat."

      Nop

      Ik beschrijf de feitelijke acties van Putin en waarom

      Inhoudelijk nog geen argument van uw kant gezien

      Verwijderen
    4. @LGK

      Ja, en dat noemen we cognitieve dissonantie.

      Verwijderen
  11. KRIM IS RUSSISCH, HISTORISCH FEIT, NO MORE NO LESS, STOP THE WHINING

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oorspronkelijke bewoners zijn Krimtartaren, die nooit iets met Rusland hebben gehad. Rusland heeft het ooit veroverd en meent sindsdien dat het het historisch recht heeft op de Krim. FOUT!! Zo kan je veel meer landen wel ergens bijvoegen omdat ze ooit het hebben ingepikt. Maar ja...dat kan niet en dus ook niet voor de Krim. Het geeft alleen maar aan hoe zielig Putin zich vastklampt aan "zogenaamde historische feitjes" maar ondertussen jaagt hij de oorspronkelijke bewoners van het eiland af....net de Serviërs die dachten compleet Joegoslavië voor zich op te kunnen eisen door de rest van de bewoners te liquideren of gedwongen te laten verhuizen....

      Verwijderen
    2. Dat kan dus niet en ook niet voor de Krim, haha ok met die redenatie kan je Amerika wel weer terug geven aan de indianen en Israël aan de Palestijnen, haha right.. Die klampen ook allemaal zielig vast aan "zogenaamd historische feitjes"....pfff natte wind.. bah

      Verwijderen
    3. Nee JIJ bent de natte wind... je argumenten snijden geen hout.. trouwens jij als zelf gekroonde spelkoning (die anderen uitlacht om een spelfoutje, talking about een bekrompen geest...) schrijft "de Engelsen en andere immigranten en de Israëliërs net zo'n schurken zijn als de Russen" mwoehaha, pff natte wind. Jammer en tot ziens.. Ga hier geen tijd meer aan verkwisten... Is wel duidelijk zo..

      Verwijderen
    4. Kijk alweer een netjes geformuleerd antwoord zonder te schelden wat gewist wordt; censuur ten top....als je niet tegen kritiek kan zet dan boven in de titel van dit blog verboden te reageren....en dan voor iedereen...de een wel en de ander niet uitsluiten toont willekeur en zwakte van de blogbeheerder, zeker als het weghalen nergens op gestoeld is of de blogbeheerder weigert uitleg te geven over het weghalen....

      Verwijderen
    5. Ach ja Rein, gelukkig heeft iedereen door dat jij een idiote Kremlin trol bent die ten koste van alles en iedereen Rusland de hand boven het hoofd houd, al moet je daarvoor de geschiedenis vervalsen of feiten negeren....Prima joh, is wel duidelijk zo!!

      Verwijderen
    6. tot slot dan toch... houd is met dt...spelkoning.... ahum. Doei!

      Verwijderen
    7. Ach val je over spelling?? Maar geen inhoudelijk antwoord wederom...kortom je bent het dus eens met de kritiek?? Zegt ook weer genoeg, waarvoor dank!! Dat is nou het leuke hier, mijn stukken hier krijgen nooit inhoudelijke antwoorden terug met verweer, wat er op duidt dat ze op waarheid berusten, anders was men wel in het verweer gekomen. Maar niks nakkes nada!! En jou hoef ik dus ook al niet serieus te nemen Rein...

      Verwijderen
    8. haha het blijft leuk, nee jij valt over spelling, goudvis:

      "On topic; Retoriek in de titel is zonder h....maar even gezegd hebbend. Is wel triest dat ik je steeds op taalfouten moet wijzen, alsof je niet naar school bent geweest of niet even spellingscontrole kunt aanzetten!!"


      LOL...

      Verwijderen
    9. Ja en daarna begin ik met onderbouwde kritiek, iets wat ik bij jou totaal mis. Nu weer...maar ja, maak je maar drukker over spelling dan over de oorlog daar. Kenmerkt je wel, liever iemand afzeiken over de spelling dan inhoudelijk ingaan op antwoorden. Dus je bent totaal niet serieus te nemen!

      Verwijderen
  12. De rol van Mikhail Khodorkovsky, George Soros en Jacob Rothschil, in de jaren 90 en begin 2000, is bij menigeen hier nog niet bekend merk ik....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rein. Heb je hier wat info over ?

      Verwijderen
    2. 7.6.2 Russische oligarchen
      Degenen die het meest van de privatisering profiteerden waren de oligarchen. Zij hadden vaak directe contacten met de elite van het westen. De internationale bankiers wisten al vanaf het ontstaan van de Sovjet- Unie goed hun weg te vinden binnen het land, maar nu konden ze er ondernemen zonder er al te geheimzinnig over te moeten doen. De vooral joodse oligarchen als Oleg Deripaska, Mikhail Khodorkovski en Roman Abramovich konden dankzij Jeltsin in zeer korte tijd allen een fortuin opbouwen van meer dan tien miljard dollar. De oligarchen en invloedrijke politici die gekoppeld waren aan het Jeltsin-regime hadden als bijnaam “The Family”, omdat zij met hun macht bepaalden wat er gebeurde binnen Rusland.
      Het geprivatiseerde Yukos had de controle over de grootste oliereserves van Siberië. Mikhail Khodorkovski wilde in 2003 een groot aandeel van Yukos verkopen aan het Exxon Mobil en Chevron-Texaco van de Rockefellers. Jeltsin was echter op dat moment al opgevolgd door Vladimir Poetin die met strakke hand Rusland in haar oude glorie wilde herstellen. De transactie van Yukos werd daarom door de Russische overheid gesaboteerd door beslag te leggen op Yukos en Khodorkovski te arresteren en aan te klagen voor belastingfraude.
      Het verkopen van Yukos zou betekenen dat Poetin de controle over Rusland aan het verliezen was aan de elite. Khodorkovski gaf vlak voor zijn arrestatie het stemrecht van zijn aandelen door aan Lord Jacob Rothschild die daarmee feitelijk de controle over het bedrijf moest verkrijgen.

      Verwijderen
    3. Veel zou Rothschild er niet aan hebben. Het bedrijf werd door de overheid opgesplitst en in onderdelen verkocht aan staatsbedrijven voor een veel lagere prijs dan de marktwaarde, waardoor de aandelen van Yukos uiteindelijk vrijwel waardeloos werden. De Russische staat zou zich zo vermeend achterstallig belastinggeld toe-eigenen en daarnaast controle krijgen over een van de meest waardevolle Russische bedrijven. Jacob Rothschild is de zoon van Victor Rothschild, die na WOII vermoedelijk een belangrijke rol speelde als dubbelspion.
      Khodorkovski kocht in 1996 Yukos voor 300 miljoen dollar via zijn bankencombinatie Group Menatep. In 2003 was het bedrijf al 45 miljard dollar waard. Khodorkovski zou veroordeeld worden tot een celstraf en dat was niet alleen omdat hij gefraudeerd had. Hij werd ook verdacht van het ondermijnen van Poetins macht. Khodorkovski’s veroordeling veroorzaakte luid protest bij de Amerikaanse overheid, de EU en George Soros. De westerse media spraken schande van de arrestatie. Soros was miljardair en een insider van de elite die een grote rol in Rusland speelde. Yukos zou in 2006 worden opgeheven, terwijl het een paar jaar daarvoor nog één van de grootste bedrijven van Rusland was.
      Khodorkovski probeerde met behulp van de westerse elite president van Rusland te worden, zodat Rusland effectief in hun handen zou vallen. De laatste wezenlijke tegenstand zouden zij zo van binnenuit kunnen gaan bestrijden. China was namelijk nog niet echt een grootmacht in die tijd. Khodorkovski zat in de adviesraad van de Carlyle Group, waar hij contacten had met George H.W. Bush en James Baker III. Lord Rothschild had in 2001, in samenwerking met de joodse Henry Kissinger en joodse George Soros, de “Open Russia Foundation“ opgericht. Hun eerste bijeenkomst zou in Somerset House in Londen zijn, dat eigendom is van de Rothschilds. De Open Russia Foundation werd in maart 2006 door de Russische autoriteiten verboden op verdenking van staatsondermijnende activiteiten. George Soros had openlijk steun toegezegd aan Khodorkovski. Rothschild zat in het bestuur van de stichting en probeerde controle over Rusland te verkrijgen via de corrupte oligarchen die met hem in contact stonden. In het bestuur zaten ook Khodorkovski, Kissinger en voormalig Amerikaans ambassadeur van de Sovjet-Unie Arthur Adair Hartman. Khodorkovski werd in 2013 onder bepaalde voorwaarden door Rusland vrijgelaten.

      Verwijderen
    4. Saillant detail is dat Alexei Pichugin, hoofd beveiliging van Yukos, veroordeeld werd voor meerdere moorden en moordpogingen in relatie tot bedrijfsactiviteiten van Yukos. Hij ruimde concurrenten van het bedrijf uit de weg, een praktijk die voor bedrijven niet ongewoon was in Rusland. De grootste aandeelhouder van Yukos en tevens president van de Menatep Bank en het Russisch-joodse Congres, Leonid Nevzlin, vluchtte na de veroordeling van Pichugin samen met enkele andere bestuursleden naar Israël waarvan zij versneld staatsburger konden worden.
      Vladimir Gusinski, een andere oligarch, was voorzitter van het Russisch-joodse Congres en moest al eerder dan Nevzlin vluchten en zijn media-imperium achterlaten op verdenking van fraude. De Russische overheid zou in 2000 een internationaal arrestatiebevel voor hem uitvaardigen. Gusinski zou na zijn vlucht, net als Nevzlin, vooral in Israël te vinden zijn. De Griekse politie arresteerde hem in 2003, toen hij naar Athene vloog, door het uitleveringsverdrag met Rusland na te komen. Gusinski kon na inmenging van vooral de Amerikaanse ambassadeur, het joods-Europees Congres en de Israëlische overheid met de schrik vrij komen. Interpol zou geen internationaal arrestatiebevel voor Gusinski hebben omdat Interpol (dat door de westerse elite gecontroleerd wordt) vond dat de aantijgingen tegen Gusinski politiek gemotiveerd waren. Zo wordt de elite samen met haar directe onderdanen beschermd door het systeem.
      Oleg Vladimirovich Deripaska, de joodse directeur en grootaandeelhouder van het grootste aluminiumbedrijf van de wereld (RUSAL), zou meerdere ontmoetingen hebben met Nathan Rothschild (Lord Jacob Rothschilds zoon), Lord Peter Mandelson en Brits onderminister (later minister) van Financiën George Osborn. Osborn is een studievriend van Nathan Rothschild. Ze studeerden samen aan Oxford. De ontmoetingen startten in 2004, terwijl de ontmoeting op Deripaska’s jacht en in een villa van de Rothschilds op Corfu verslagen werd door de Britse pers. Daarnaast waren er trips naar bijvoorbeeld de RUSAL-fabriek in Siberië. Osborn was er op deze laatste locatie niet bij. De Daily Mail bracht uitgebreid verslag uit van de ontmoetingen. Opvallend, aangezien dit soort connecties meestal niet in de westerse media aan bod komen. Nathan Rothschild vond dat hij door de krant als een Puppet Master werd neergezet en zou daarom naar de rechter stappen om rectificatie en compensatie van de krant te eisen. Dit werd door de rechter echter afgewezen. De belangenverstrengeling tussen de personen leek door de Daily Mail te zijn aangetoond.
      Rothschild was in Australië een joint venture aangegaan met RUSAL via hun bedrijf Rio Tinto. Daarnaast hadden ze in RUSAL geparticipeerd en bezaten een deel van de aandelen. Mandelson was op dat moment handelscommissaris van de EU en controleerde de tarieven die de EU hanteerde op de import van aluminium. Zijn beleid bevoordeelde RUSAL direct, toen hij ze vrijwaarde van antidumptarieven van de EU, door op 20 december 2005 voor deze beslissing te tekenen. Mandelson bezocht Bilderberg in 1999, 2009, 2011 en 2012. Osborn deed hetzelfde in 2006, 2007, 2008, 2009 en 2011. Deripaska zou samen met Nathan Rothschild en zijn investeringsbedrijf JNR Limited de Oost-Europese markt analyseren voor investeringsmogelijkheden.
      RUSAL werd in 2001 opgericht toen Sibirsky Aluminium en Millhouse Capital onder die naam hun aluminiumactiviteiten gingen bundelen. Millhouse Capital is een Russische holding die ook in 2001 werd opgericht om de bezittingen van een andere joodse oligarch genaamd Roman Abramovich, te managen. Millhouse had een aandeel van 72% in Sibneft dat zou gaan fuseren met Yukos maar na de ontmanteling van Yukos werd ook Sibneft een onderdeel van Gazprom, het immense staatsbedrijf van Rusland. Er werd 13,1 miljard dollar voor het aandeel van Millhouse betaald.

      Verwijderen
    5. In 1995 kocht Abramovich samen met Boris Berezovski een controlerend belang in Sibneft voor ongeveer 100 miljoen dollar, terwijl men schatte dat het bedrijf toen tussen de 2,5 en 3 miljard dollar waard was en een groot potentieel had. Berezovski had ook Channel 1, het grootste televisiekanaal van Rusland bemachtigd. Berezovski was daarnaast ondersecretaris van de Russische veiligheidsraad. Er ontstond een schandaal toen bekend werd dat Berezovski tegelijkertijd met deze belangrijke positie in het Kremlin, staatsburger van Israël was. Berezovski zou het schandaal omtrent zijn persoon overleven. Toch moest hij Rusland alsnog ontvluchten op verdenking van belastingontduiking en het witwassen van geld. Sindsdien zou hij vooral in zijn huis in Londen verblijven en alles in het werk stellen om Poetin dwars te zitten. Op 23 maart 2013 werd hij onder abnormale omstandigheden dood aangetroffen. Hij zou zelfmoord gepleegd hebben
      Berezovski was bevriend met Tatyana Jeltsin, de dochter van Boris Jeltsin. Tatyana was bevriend met de grote oligarchen binnen The Family en trouwde met de schoonvader van Deripaska, Valentin Yumashev. Yumashev was net als Tatyana ook presidentieel adviseur van Jeltsin en zou Tsjoebajs opvolgen. Berezovski zou na zijn vlucht in onmin leven met het regime van Poetin die hem voor het gerecht wilde brengen. Berezovski had als doel om vanuit Londen actief een nieuwe Russische revolutie te ondersteunen die Poetin omver moest werpen. Hij gaf dit ook toe in een interview met de Britse krant The Guardian.
      "We need to use force to change this regime. It isn't possible to change this regime through democratic means. There can be no change without force, pressure.”
      Boris Berezovski, The Guardian, 13 april 2007
      Uiteindelijk zouden de grootste oligarchen onder Jeltsin ongeveer 75% van de Russische grondstoffenindustrie in handen krijgen terwijl ze ook dominant waren in de politiek, media en auto-industrie. De meeste oligarchen die hun slag zouden slaan bij de privatiseringsgolf waren van joodse origine. Na de herverkiezing van Jeltsin in 1996 zouden zij hun controle op het politieke apparaat verder vergroten en waren ze in staat om ook de belangrijkste posities binnen de overheid te controleren. Ze kozen voor Vladimir Potanin om minister-president te worden onder Jeltsin. Potanin had zich in 1995 voor hen bewezen door zijn rol bij het “Loans for Shares programma”. Oligarchen konden zo aandelen in bedrijven verkrijgen door geld te lenen aan de Russische staat, die toen bijna failliet was. Potanins niet-joodse achtergrond moest iets meer evenwicht brengen, maar ondanks deze keuze leek de vroege geschiedenis van de bolsjewistische revolutie zich te herhalen, aangezien toen de joodse invloed ook onmiskenbaar groot was geweest.
      7.6.3 Vladimir Poetin en de wereldpolitiek vanuit Russisch perspectief
      Jeltsins macht nam na de ineenstorting van de Russische economie snel af en hij was op zoek naar een opvolger binnen zijn partij. Op 9 augustus 1999 maakte hij bekend dat de relatief onbekende Vladimir Poetin zijn steun had om hem binnen de partij op te volgen. Jeltsin maakte zijn keuze in nauw overleg met de oligarchen. Poetin zou vanaf dat moment minister-president zijn terwijl Jeltsin nog president was. Poetin was een oudgediende van de KGB waar hij sinds 1975 dienst had gedaan. Tijdens de militaire coup van de communistische hardliners in 1991 nam hij afstand van de KGB die de coup steunde. Zodoende was het voor hem mogelijk een plek te krijgen binnen Jeltsins overheid. Op 25 juli 1998 werd hij hoofd van de Russische veiligheidsdienst FSB, de opvolger van de KGB.

      Verwijderen
    6. Poetin accepteerde zijn rol als hoofd van de politieke partij Verenigd Rusland. Jeltsins gezondheid en gezag liepen al een aantal jaren hard achteruit zodat hij op 31 december 1999 de beslissing nam om af te treden waardoor Poetin versneld president zou worden. Poetin werd in die tijd nog steeds door de machtige oligarchen gesteund omdat zij van hem een continuering van Jeltsins beleid verwachtten. De hulp die hij van hen ontving bij de opvolging van Jeltsin moest garanderen dat hun positie na de machtswissel gehandhaafd zou blijven. De verkiezingen die in mei gehouden zouden worden kwamen door Jeltsins onverwachts vervroegde aftreden nu twee maanden eerder waardoor Poetins tegenstanders nog niet goed voorbereid waren op de verkiezingsstrijd. Poetin won deze dan ook glansrijk en kon aan zijn eerste volle termijn beginnen.
      Poetin begon na zijn verkiezing tot ieders verrassing direct de macht en politieke ambitie van de oligarchen in te perken. Boris Berezovski, Vladimir Gusinski, Mikhail Khodorkovski waren hier voorbeelden van en werden gevangen gezet of verbannen. Veel van de verbannen oligarchen vonden asiel in Groot-Brittannië waardoor de relatie met dat land onder druk kwam te staan. Alle hierboven vermelde verbannen of gevangen gezette oligarchen waren joods waardoor Poetin het risico liep als antisemiet bestempeld te worden. Poetin trapte niet in die val en haalde de banden met de Russisch- joodse gemeenschap aan door hen met respect tegemoet te treden. Poetin zou zo zelfs populair worden binnen de Russisch-joodse gemeenschap dat die hem als een kracht voor stabiliteit zag. De belangrijkste rabbi in Rusland, Berel Lazar, zou Poetin later roemen voor wat hij voor de joodse gemeenschap in Rusland heeft betekend.
      De overgebleven oligarchen kregen een duidelijke boodschap dat ze beter met de Russische overheid moesten gaan samenwerken, of dat ze aan het rijtje van veroordeelde oligarchen zouden worden toegevoegd. De oligarchen zouden voortaan minder gemakkelijk hun welvaart kunnen wegsluizen uit het land. Poetins gevecht tegen de onder Jeltsin ontstane anarchie en criminaliteit was zwaar en het land leek te veranderen in een politiestaat. Democratie is nooit een absoluut gegeven geweest in Rusland. De democratie die onder Jeltsin werd geïntroduceerd, had het land erg kwetsbaar gemaakt voor de invloed van de westerse elite en Poetin zag die democratie logischerwijs dan ook niet als zijn ideaalbeeld.
      Georgië ligt ten zuiden van Rusland en door het land loopt een oliepijpleiding van de Azerbeidjaanse olievelden bij de Kaspische Zee naar de Zwarte Zee. Deze is van vitaal belang voor de Europese energievoorziening. De olievelden bij de Kaspische Zee herbergen de op twee na grootste oliereserves ter wereld. Georgië is daarom strategisch gezien een belangrijk land ten zuiden van Rusland. Het was de Amerikanen in 2003 gelukt om door middel van de financiering van Non-Governmental Organisations (NGO’s) een opstand in Georgië tegen de zittende president Edoeard Shevardnadze te beginnen. Shevardnadze was minister van Buitenlandse Zaken van de Sovjet-Unie ten tijde van Gorbatsjov geweest en begon een bedreiging voor de belangen van de elite te vormen door met de Russen te overleggen over de toekomst van de oliebedrijven en het leggen van nieuwe oliepijpleidingen door Georgië. De NGO’s die actief waren bij de omverwerping van Shevardnadze en het aan de macht brengen van Micheil Saakashvili konden gelinkt worden aan de VS en de internationale elite. Onder de NGO´s bevond zich de “Open Society Georgia Foundation“ van George Soros (CFR, BB) en het “Freedom House“, dat geleid werd door ex-CIA directeur en Rhodes Scholar James Woolsley (CFR).


      Verwijderen
    7. even genoeg argumentatie, het gaat maar door en door. veel leesplezier..

      Verwijderen
    8. Argumentatie noemt ie dat...gewoon een heel levendige fantasie, meer is het niet!!

      Verwijderen
    9. nou vertel, wat klopt er allemaal niet van...? wie loopt nou alleen maar te roepen? je spreekt jezelf continu tegen...

      Verwijderen
    10. Nee hoor, dat laat ik aan jullie over...jullie roepen en doen van alles maar bewijzen ho maar!! De enige die zichzelf tegen, voorbij en overpraten zijn jullie hoor...maar denk vooral anders...denk je toch ergens een beetje voor jezelf, voor de rest volg je medeschaapjes....

      Verwijderen
    11. nou krijg je de mogelijkheid om te discussiëren, doe je het niet, de bewijzen staan er in, weerleg het dan als je het beter weet, misschien steken we er wat van op..

      Verwijderen
    12. Kijk, en nu zijn we op een punt beland....dat wil en kan ik best doen, maar dan besluit Blik in al zijn (geveinste en geblufte) wijsheid om mij te wissen....en zit jij tegen het luchtledige te schrijven, kortom weg discussie!! Daarom neem ik niet eens de moeite, want ik weet dat deze post ook gewist wordt...maar daar hoor ik jullie nooit over. Ik wel, wil juist graag dat alles blijft staan, maar Blik denkt daar anders over. Maar hem daarover aanspreken?/ Nee dat doen jullie niet...misschien jij wel, maar anderen smeken juist om me te wissen...dus geen discussie...

      Verwijderen
    13. nou goed dan geen discussie...

      Verwijderen
  13. Waardeloze David Jan Godfroid probeert met het verspreiden van dit soort rommel artikelen net te doen of "Odessa" een vervelende samenloop van omstandigheden was.
    http://www.theguardian.com/world/2015/apr/30/there-was-heroism-and-cruelty-on-both-sides-the-truth-behind-one-of-ukraines-deadliest-days

    Dit soort artikelen en het promoten en met aanbeveling ervan verspreiden, is een laffe daad en een afront tegen de nabestaanden. Shame on you David Jan Godfroid. Van hetzelfde niveau als iemand die de Kristalnacht zou omschrijven als "beide partijen schuld".

    Tweet van GODFROID.
    Een stuk waard om te lezen. Over Odessa 2 mei 2014 http://www.theguardian.com/world/2015/apr/30/there-was-heroism-and-cruelty-on-both-sides-the-truth-behind-one-of-ukraines-deadliest-days

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zijn vrouw had toch een lauwerkransje op haar hoofd met gele en blauwe bloemen...................
      Wil die man zich nu echt een OBJECTIEVE journalist noemen ?. Wat een clown. LOL

      Verwijderen
    2. Komt bij 1-jaar Odessa niet verder dan zich in een tweetje te verschuilen achter dit maffe Guardian stuk... zelf verder helemaal niets. Waar-de-loos.

      Verwijderen
    3. Echt een NOS journalist.
      Dik betaald, lui en betrouwbaar dat hij de juiste (bilderberg) verhaallijn verteld.

      Verwijderen
    4. Nee jullie moeten je trots voelen om de Lucifer verhalen die jullie vertellen om de nieuwe antichrist te steunen....jawel Putin!! Ow nee, ik doe niet aan complotten....jullie scharen je gewoon achter een zielig mannetje dat alleen maar wat spierballen kan laten rollen maar geen plan heeft...ja zelfvernietiging maar dat zal ook vast wel gebeuren...

      Verwijderen
  14. Dat je die 2 durft te vergelijken zegt eigenlijk genoeg over de zwakte van dit blog; het fantaseert er maar op los en vergelijkt er maar op los zonder feiten te zien, willen zien of fabels ineens als feiten te gaan zien. DAT is pas een grove laffe daad en bijv. een keiharde smak in het gezicht van de nabestaanden van MH17 om maar eens mensen te noemen, de Oekraïense bevolking tel ik dan niet eens mee...maar ja, verbaas me hier nergens meer over na dat men hier openlijk discriminatie, racisme, antisemitisme en holocaustontkenning toe laat, sterker nog, bijna toejuicht!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Fabels en feiten.

    In onderstaande video wordt de blauwdruk van de Angloamerikaanse geopolitiek van de afgelopen 150 jaar in minder dan 13 minuten met een onthutsende openhartigheid blootgelegd. Een blauwdruk waar ook voor de komende 100 jaar een optie op is genomen.

    Iedere zin uit deze voordracht verdient het om beluisterd te worden, en nog eens en nog eens, drie maal daags en zeven dagen per week. Hoor hoe uiteengezet wordt dat de hoeksteen van het Angloamerikaanse geopolitiek bestaat uit het voorkomen dat Duitsland en Rusland ooit verenigd zullen optreden. Niet door een Rus, niet door een racist, niet door een antisemitist, niet door een holocaustontkenner, niet door een complotdenker of een Kremlintrol, maar door een zeer gerespecteerd lid van de Amerikaanse establishment en kenner van de Amerikaanse politiek bij uitstek.

    https://www.youtube.com/watch?v=oaL5wCY99l8

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Iedere poging die van buitenaf wordt gedaan om te verhinderen dat Europa en Rusland hun onderlinge betrekkingen op economisch en politiek vlak verbeteren moet daarom worden opgevat als een aansporing om dat juist wel te doen. Ik zei Europa, niet de EU want daar lopen types als Koenders je in de weg.

    Blik hattip voor je

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Polen en Rusland hierbij een mededeling
    Dat Oekraïne de leden van de UPA (die tijdens de 2e wereld oorlog samenvochten met NAZI duitsland tegen de sovjet unie en ondermeer ook HONDERDDUIZEND polen hebben vermoord) nu officieel erkent worden als VRIJHEIDSSTRIJDERS.
    Ukraine Recognizes WWII-Era Nazi Collaborators as ‘Freedom Fighters’

    De klunzen Porky en Yats hebben hun geld uitgegeven aan wapens en geven nog steeds hun geld uit aan wapens en aan een oorlog die ze nooit kunnen winnen (wat een sukkels) hebben nu een economie die meer dan 17% krimpt.
    Ukraine's Economy Contracts Massive 17.6% in One Quarter
    Maat ja, de oligarch drinkt toch geen glaasje champagne minder. Toch zijn gelukkig alle oligarchen in Ukkie er flink slechter van geworden door zichzelf te verkopen aan de anglo amerikaanse elite. LOL LOL.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. "The development of the Turkish-Iranian relations will become increasingly important in the future, as these two powers will gradually replace the West in the Middle-East. If the Americans will be really that foolish to bomb Assad out of office, nothing stands in the way anymore for Turkey to expand its sphere of influence southwards, as far as to the Indian Ocean.

    Likewise it is obvious that Iran could expand into Shi’ite majority parts of Iraq, as well as annex the Saudi opposite side of the Gulf, where all the Shi’ite’s are… and all the oil & gas, currently owned by Saudi-Arabia and that is leaning a little too much to the infidel USA for their own good.

    It is important to note that in that plausible scenario, Iran will have all the fossil fuel of the Middle East (Iran, Iraq, Kuwait, Saudi-Arabia, Qatar, Bahrain) and Turkey will have nothing. When that happens, Iran will be the one and only fossil fuel super power on the planet, eclipsing even Russia. Oh, and that fossil fuel super power will be allied to Russia and China. Perhaps the Euro-fools should keep that scenario in mind, when they insist on continuing their stupid quarrel with Russia over Crimea, on orders of Washington."

    https://deepresource.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het iets te makkelijk om te zeggen dat Iran dan alle olie in genoemde landen onder controle heeft. Ik denk dat bv Irak een goede relatie met Iran op prijs stelt, maar dat Iran absoluut niet moet gaan bepalen wat Irak nu wel of niet moet doen. Dat zullen ze in Irak niet pikken is mijn verwachting. Bovendien heb je een groot gedeelte sunni's en koerden in die landen. Die willen ook niets met Iran te maken hebben en het rijk van turkije tot aan de Indische oceaan vind ik helemaal onrealistisch. Erdoghan wil weliswaar graag de groote sultan uithangen, maar dat grote rijk zie ik niet gebeuren.

      Verwijderen
    2. @ oligarch

      Irak is in feite al uit elkaar gevallen, maar het ging mij vooral om de laatste regels van het stukje. In het MO worden de kaarten opnieuw geschud en niemand kan met zekerheid voorspellen welke kant het opgaat. Wel een beetje dom van Europa om dan het voordeel van een stabiele aanvoer van fossiele energie uit Rusland op het spel te zetten.

      Verwijderen
    3. @ Dawg
      Dat ben ik helemaal met je eens. We kunnen nergens zo'n betrouwbare en goedkope leverancier vinden. Maar ja, aan de andere kant moet je nooit van één leverancier/land afhankelijk zijn. We moeten doorgaan veel verschillende soorten energie bronnen hebben vind ik.

      Over het midden oosten. Als ook Saoedi Arabië en of Iran gedestabiliseerd worden verwacht ik dat de grondstoffen leveranties van de golf naar de wereld in gevaar komen. In mijn visie willen de globalisten dit. Overal chaos zodat de wereld uiteenvalt in kleinere landjes waarbij de nieuwe wereld orde gestalte kan krijgen. Geen sterke nationale staten meer. Macht moet liggen bij globalistische organisaties, NGO's en multinationals. Corporatisme. Fuck de rechten en zekerheden van het volk

      Verwijderen
    4. Langzaam komen Iran, Saoedi Arabië en Turkije steeds meer en steeds openlijker met elkaar in oorlog. Hele kwalijke zaak. Als de leiders slim zijn gaan ze om de tafel zitten en wordt er gezocht naar een diplomatieke oplossing in het midden oosten. Maar ja, als ze slim zijn.

      Verwijderen
    5. Midden Oosten en moslims worden volledig tegen elkaar uitgespeeld door de VS neocons, net als Europa en Rusland.. verdeel en heers, that simple.. --->Ordo ab Chao... Hegeliaanse dialectiek speelt uiteraard ook altijd een belangrijke rol in de geopolitieke verwikkelingen...

      Verwijderen
    6. @Rein
      Inderdaad, daarom spreidt de chaos zich daar zo. Brzezinski heeft het al gezegd hoe hij het gebied kan balkaniseren. We zien het live gebeuren.

      Verwijderen
    7. @Rein de Vries

      'k Kan me niet voorstellen dat Nederlandse journalisten bij de MSM die zich beroepsmatig bezighouden met buitenlandse politiek nooit, maar dan ook nooit verderkomen dan het herkouwen van persberichten. Het is allemaal zo godvergeten zichtbaar aan 't worden.

      Verwijderen
  19. Kijk eens naar EenVandaag vandaag (terugkijken kan via internet en uitzending gemist) en zie daar hoe een Duitse journalist ons waarschuwt voor het gewelddadige patriottisme en nationalisme van de Russen die bizarre vormen aanneemt en hun "drive" rechtvaardigt om de oude Sovjet Unie weer nieuw leven in te blazen want "toen was alles beter en konden we iedereen aan". Zie daar ook de rechtvaardiging om Oekraïne in te lijven en andere voormalige Sovjetstaten. Kan je 2 dingen doen....of Rusland te vriend houden of ze tegen je in het harnas jagen. Dat laatste doe je vroeg of laat toch wel doordat zij zich oppermachtig aan elk ras voelen dus meteen nu hard aanpakken!! Maar kijk vooral de beelden maar eens als je me niet gelooft...

    BeantwoordenVerwijderen
  20. @Hij, die klein van geest is 1,

    Ik heb je niet voor niets zo genoemd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach hij die klein van alles is, ik heb je niet voor niks zo genoemd. Daarbij is dat alles wat je als antwoord kan produceren?? Heb ik je verdorie nog overschat ook nog...denken dat je wellicht een heftig goed antwoord kan geven maar je komt zoals gewoonlijk niet veel verder als schelden en kleineren. Ach tja, als kleuter had ik je ook niet verder ingeschat, maar je bent een peuter, dus toch overschat...en nu snel de zandbak in en niet meer met de volwassenen komen praten als je dat nog niet kunt!!

      Verwijderen
  21. Mooi voorbeeld van de dagelijkse anti-Russische agitprop die de staatstelevisie met bijna dagelijkse regelmaat over Nederland denkt te moeten uitstorten.

    Een Vandaag met "Rusland herdenkt overwinning op nazi duitsland"

    http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/59561/rusland_herdenkt_overwinning_op_nazi_duitsland

    "In de leader bij de uitzending leven we de volgende tekst:

    Het patriottisme viert hoogtij in Rusland, zeker nu deze maand de 70-jarige overwinning op Nazi-Duitsland wordt herdacht. De rol van het Rode Leger in Rusland is daarbij onbetwist.

    Waarom wordt de overwinning en de grootsheid van het leger zo uitgebuit? Een Duitse documentairemaker zocht in Rusland naar een antwoord. Is het patriottisme pure trots of een afleiding voor de problemen in het land?"

    Een antwoord op de vraag volgt niet. In de uitzending worden verstandige opmerkingen over de gevaren van militarisme waar geen redelijk denkend mens tegen kan zijn worden vermengt met suggestieve opmerkingen en insinuaties die bij argeloze kijker doet vermoeden dat Sauron weer terug is in Mordor eh... Moskou.

    De uitzending sluit af met de voiceover die zegt: "Begrip en erkenning, dat zoekt Rusland voor z'n rol in WO II, maar ook nu. Maar die toenadering is momenteel ver te zoeken na de annexatie van de Krim en (als vaststaand feit gepresenteerd) het neerschieten van MH17".

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Dawg,

      Ik kijk elke avond Één Vandaag en in de reportage werd ook gezegd dat Rusland het westen als fascistisch ziet en dat is ook zo. Het heeft ook weinig zin dat te ontkennen als Europa een pro actief Amerikaans beleid voert en waar Obama de neo-con agenda van Bush door blijft voeren. Want daar draait het om, om neo-cons. Wat zijn neo-cons?

      Artikel van Webster Griffin Tarpley:

      http://www.american-buddha.com/911.syntheticterrormade14.htm

      Artikel van Francis A. Boyle:

      http://www.informationclearinghouse.info/article7553.htm

      Verwijderen
    2. Whahahahahaha!! Ja hoor...en ik neem aan dat je bewijs daarvoor hebt?? Behalve linkjes naar artikelen van doorgeflipte complottheoristen die neocons verzinnen en dat soort verhaaltjes?? Maar zal wel niet dus, dus doeiii!! Geen bewijs en dus weer een idioot rijker....maar ach, ik zie niks anders op dit blog, het ene verhaaltje wordt aangevuld met het andere verhaaltje maar bewijs?? Blijft maar ontbreken...of je moet verzinsels van fantasten en bijbehorende joetroep filmpjes ineens bewijs gaan noemen....maar dat is het nooit geweest dus nu ook niet. Probeer het nog eens Joopie....

      Verwijderen
    3. @Hij, die klein van geest is 1,

      Tegen de tijd dat jij wijs wordt, wordt je gek van blijdschap.

      Verwijderen
    4. @Joop

      Wel een interessante paper van Tarpley overigens. Die vent is net als Engdahl een soort lopende bibliotheek.

      Verwijderen
    5. @Dawg,

      Ken je hem? Zo niet neem is een kijkje op zijn site als je zin hebt. Ik heb zo ontzettend veel geleerd van hem dat wil je niet weten of misschien ook wel?

      http://tarpley.net/

      Verwijderen
    6. @Dawg,

      Hij kreeg van premier Andreotti van Italië de opdracht een onderzoek te doen naar de moord op Aldo Moro. Daaruit bleek dat Aldo Moro door de NAVO vermoord is en niet door de Rode Brigades, omdat Aldo Moro een coalitieregering wilde vormen met de Italiaanse communisten. Dit was ten tijde van "Gladio".

      Verwijderen
    7. @Joop

      Jazeker. Tarpley, Chris Hedges, Willian Engdahl, PCR, allemaal jongens die wat te melden hebben.

      Verwijderen
    8. Ach deze uitzending van een vandaag wordt in de reeks geplaatst van dagelijkse anti poetin en anti rusland verhaaltjes.

      Ja het patriotisme wordt er ingestampt, dat ga ik niet ontkennen. Dat patriotisme werd er vroeger ook bij de amerikanen in gestampt, nu niet meer, maar het gaat te ver om daar nu op in te gaan waarom ze dat nu niet meer doen. Rusland is ook een moeilijk en complex land. De coup in Kiev heeft Poetin alleen maar in het zadel geholpen. Hij speelt (terecht) de kaart dat de soevereigniteit van Rusland in gevaar is. De bevolking staat nu als één man achter de president. Dat was een voor de anglo amerikaanse elite onaangenaam gevolg van hun actie. Ze hebben Poetin door de coup juist in het zadel geholpen. Terwijl de opzet JUIST was dat de natasja's en de Iwan's met de bontmuts Poetin van het pluch zouden moeten jagen.
      Het verhaal van één vandaag moet ons weer heel bang maken voor de russen. De conclusie van het verhaal was WEL goed. Sancties tegen Rusland zijn NIET goed en moeten we NIET doen,
      Verder zei er een vent dat er nog geen weg was van Moskou naar Wladiwostok maw Poetin geeft meer om militair vertoon, dan om infrastructuur. (Obama heb je even ? Kan jij de verwaarloosde infrastructuur in amerika niet beter gaan aanpakken ipv al dat geld aan het pentagon geven). Poetin heeft grootst infrastructurele plannen met spoorlijnen, wegen en gas en pijpleidingen....dus...daar doet Poetin ook aan.

      Verwijderen
    9. @Dawg,

      De weduwe van Aldo Moro vertelde hem ook dat er een Amerikaan was (niet met name genoemd) die Aldo Moro had gewaarschuwd dat hij gevaarlijk bezig was. Het vermoeden bestaat dat dat Henry Kissinger was.

      Verwijderen
    10. Jij snapt niks he oli?? Die hersentjes werken door de nieuwe propaganda niet meer?? Zwakkeling...jij valt ook voor de eerste de beste nieuwe nazileider Putin....zonder argumenten, zonder zelf na te denken laat jij je liever leiden (of lijden) dan voor jezelf te moeten denken, want dat is te veel werk. Lekker lui in je bank wachten tot de Russen je uit je huis komen halen en je keihard neerknallen, pro Russisch of niet...want tja, losers kunnen ze gewoon niet gebruiken, pro of anti Putin. Je wordt gewoon meteen neergeknald want een loser meer of minder zal de wereld niet interesseren. Dus daaaag oli!! Maar blijf vooral lekker je aftrekken op de foto's van Vladimir jochie en denk vooral niet zelf na....

      Verwijderen
    11. @oligarch,

      "Ja het patriotisme wordt er ingestampt,"

      Misschien had Één Vandaag er goed aan gedaan aan te geven wat het verschil is tussen Russisch en Amerikaans patriotisme?

      Verwijderen
    12. Ja inderdaad, maar dat deden ze ook al...het Russisch patriotisme moet oorlog vergoeilijken....en het volk alvast voorbereiden op nog meer dood en ellende. Het Amerikaanse...wacht....dat is alleen maar sóchtends volkslied zingen en sport kijken...mwah, niks oorlogsachtigs aan....Rusland, och ja, propaganda lezen, kijken, indoctrinatie op de scholen, je voorbereiden op je komende dood voor de leider en de natie....ach echt....Joopie, doe als een Russische nationalist, ga op "vakantie" naar Oost Oekraïne en werp je voor de eerste de beste Oekraïense granaat....klaar!!

      Verwijderen
    13. @oligarch

      heb wat meer info boven gepost voor je over Khodorkovski, Soros, Rothschild connectie, is een beknopte samenvatting.

      Verwijderen
    14. Ja of je ook bij de complotters wil komen. Misschien komt er nog wel een ufo met marsmannetjes langs die jullie wil meenemen!! Nou geloof ik in buitenaards leven, maar hoop dat ze zo intelligent zijn om jullie op de dichtstbijzijnde zon af te zetten...

      Verwijderen
    15. @oligarch

      "Verder zei er een vent dat er nog geen weg was van Moskou naar Wladiwostok maw Poetin geeft meer om militair vertoon, dan om infrastructuur."

      Die vent is dan een zekere Dmitri Oreshkin. Nooit van gehoord, maar houdt zich bezig met de organisatie "Opendemocracy". Ben ik nu te achterdochtig als ik vermoed dat dit zo'n NGO-achtig filiaal van het Soros emperium is?

      .https://www.opendemocracy.net/author/dmitri-oreshkin

      Verwijderen
    16. klopt Soros speelt een belangrijke rol in het Open Society programma... Xie tekst boven bestemt voor Oligarch.

      Verwijderen
    17. @Dawg en Rein
      één vandaag is wederom het pr bureau van Soros cq van de zionistische anglo amerikaanse centrale bankiers oligarchen maffia.

      die gluiperige satanische orwelliaanse oligarchen.....

      Ja we brengen vrijheid, democratie, mensenrechten en transparantie oe ja we zijn filantropen en weldoeners oe ja we hebben het beste met de mensheid voor.
      Ondertussen stelen ze alles wat los en vast zit. Storten met veel genoegen hele werelddelen in chaos, verdriet, dood en verderf. Hebben een slow kill eugenics programma. Haten de mensheid, mensenrechten, democratie en vrijheid.

      Verwijderen
    18. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    20. @Rein
      Bedankt over het stuk van de Russische oligarchen en Rothschild. Leest als een thriller.

      Verwijderen
    21. @Rein
      Waar komt die informatie vandaan? Ik zie hoofdstuknummering onderverdeeld in paragrafen. Is het een boek?

      Verwijderen
    22. ja het is een boek... 566 pagina's herziene geschiedenis... vanaf de 18e eeuw... beginperiode van centrale banken..

      Verwijderen
    23. En hoe heet het? Is het te koop? Of te downloaden?

      Verwijderen
    24. Het is mijn eigen werk wat ik na jaren research heb geschreven, binnenkort te downloaden, waarschijnlijk voor 3 of 4 euro, het gaat me niet om het geld. Misschien ook fysiek uitgave, maar dan ben ik nog niet uit.

      Verwijderen
    25. Dus ehh....je doet het niet voor het geld maar je vraagt er toch geld voor....ja hoor, allemaal kopen die onzin!! Dan help je je hersens NOG verder naar de klote en je geeft er nog geld aan uit ook nog wat hij er door jast met cocaïne snuiven of zoiets dergelijks...

      Verwijderen
    26. ik ga het boek gelijk kopen Rein

      Verwijderen
  22. @Joop

    Neocons, Bildenbergers, Trilateral Commission, Council of Foreign Relations, Illuminatie, Skull end Bones, New World Order, BIS, Vrijmetselaars, Jezuiten en, uiteraard de onvermijdelijke zionisten/joden. Ik begrijp wat je bedoelt, maar heb al zo veel clubjes, labels en al dan niet geheime genootschappen voorbij zien komen dat ik een sterke voorkeur heb voor de wat meer meer neutrale aanduiding 'power elites'. Netwerken van personen die achter de schermen aan de touwtjes trekken. Wie zitten er in die netwerken, wat doen ze en met wie werken ze samen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En daar hebben we de "clubjes" van de gemiddelde plottersite....en dat maakt deze blogsite dus niet veel anders....tja Blik, nu het hier zo bloot en open staat en je mij vast weer zult wissen, loser als je bent, maar Dawg weer laat staan,kan iedereen zien aan posts zoals bovenstaande wat voor mafkezenclub je hebt. Niks "compleetdenkers" maar complete gekken!! Er is nog nooit bewijs voor de meeste van deze clubjes aangetroffen, en degene die wel bestaan worden door de complotters zwaar overschat. Maar ja, men moet toch wat te liegen hebben, en hun fantasie moet gevoerd blijven want iets anders in hun miezerige leventjes hebben ze niet....Succes met je complottersblog, want dat is het nu officieel dankzij Dawg...

      Verwijderen
    2. IQ19:74

      Je tekst is een monument van analfabetisme. 'k Hoop dat Blik 'm laat staan als bezienswaardigheid..

      Verwijderen
    3. Ach en wee....weer een nietszeggend dom antwoord....alweer kunnen jullie de waarheid niet aanvallen of doen jullie ook maar een poging om jullie verhaal te vertellen...nee hoor, lekker op de rug liggen, dom lullen en laten zien waarom dit blog niks voorstelt. Doe je goed hoor Dawg, Blik zal vast trots op je zijn dat je zijn blog nog meer in de stront trekt!! En je jezelf als een überloser neerzet!!

      Verwijderen
  23. @Dawg,

    Ik begrijp ook wat jij bedoelt maar laten wij het even bij deze groep houden. Zie jij een connectie tussen neo-cons en fascisten? Is er reden voor westerse overheden om bijvoorbeeld het neo-conservatisme, neo-liberalisme te noemen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Joop

      'k Weet eerlijk gezegd niet zo goed wat met neo-conservatisme wordt bedoeld. Ik vind de aanduiding 'corporate fascism' wel een goede aanduiding van derichting waarnaar onze maatschappij steeds meer is opgeschoven. Corporate fascism is de aanduiding van een maatschappelijk ordening waarin de institutie van de staats steeds meer in de greep komen van de grote ondernemingen, tot het punt waarop democratie alleen nog maar in naam bestaat. Denk bijvoorbeeld maar eens aan wat de Amerikanen de 'revolving door' (de draaideur) noemen tussen de financiele instellingen en overheidsbureaucratie die toezicht moet houden op die instellingen.

      Verwijderen
    2. @Dawg,

      Precies, daar kan je het mee vergelijken. De fascistische doctrine wordt verdoezelt door er een andere naam aan te geven. Dit is een openlijke belediging voor hen die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, hun nabestaanden en de mensen nu, die denken in vrijheid te leven en op 4 mei de gruwelen van die Tweede Wereldoorlog herdenken.

      Verwijderen
    3. @Hij, die klein van geest is 1,

      Hij, die van niets weet, kan geen eigen mening hebben als hij, die van niets weet, wereldvreemd is.

      Verwijderen
    4. Je hebt zelfkennis zie ik...mooi, nu mogen de grote mensen weer praten. Naar bed jij Joopie, ben blij dat je van jezelf en je eigen fouten leert!!

      Verwijderen
    5. @Hij, die klein van geest is 1,

      Komt weer met zijn, door anderen verzonnen, oneliner en hij vindt zichzelf nog goed ook.

      Verwijderen
    6. @Hij, die klein van geest is 1,

      Zoals ik dus al zei:

      Tegen de tijd dat jij wijs wordt, wordt je gek van blijdschap.

      Verwijderen
    7. Ach beter goed gejat dan slecht verzonnen zoals jij en je medeschaapjes die elke complotfantast nablaten en dan denken het zelf "ingezien" te hebben of "uitgevogeld" te hebben....zo slim zijn jullie totaal niet anders stond je niet aan de kant van Putin....

      Verwijderen
    8. @Hij, die klein van geest is 1,

      Heb jij nog niet in de gaten dat jij een gevaar voor jezelf bent, nitwit?

      Verwijderen
    9. Ik ben al wijs en blij....nu jij en je mede-idioten hier nog....

      Verwijderen
    10. Ik ben gevaar voor mezelf of de wereld, maar jullie das een heel ander verhaal. Wat dat betreft zou ik jullie graag gestopt zien op 1 of andere manier...maar goed, dat zal de toekomst uitwijzen...

      Verwijderen
    11. geen gevaar ben ik uiteraard...anders als jullie....

      Verwijderen
    12. @Hij, die klein van geest is 1,

      "Ik ben gevaar voor mezelf of de wereld"
      "geen gevaar ben ik uiteraard"

      Dat bedoel ik, je weet zelf niet wat je bent!

      Verwijderen
    13. "........dit blog; het fantaseert er maar op los en vergelijkt er maar op los zonder feiten te zien, willen zien of fabels ineens als feiten te gaan zie..."

      https://www.youtube.com/watch?v=oaL5wCY99l8

      Dit zijn feiten. Wat moet Nederland hiermee? Probeer het eens zakelijk te houden.

      Verwijderen
    14. Kijk, ik maak eens een foutje, dan maak jij er een drama van...kortom wie is hier nou de grote dramaqueen?? Jij dus!! Maar ach, beter een foutje maken dan als grote fout rondrennen....want dat doe jij....

      Verwijderen
    15. Zo gauw jullie dat ook gaan doen Dawgtje, ga ik dat ook doen!! Deal??

      Verwijderen
    16. @Hij, die klein van geest is 1,

      "Kijk, ik maak eens een foutje, dan maak jij er een drama van..."

      Hoe kan ik er u een drama van maken als ik weet dat jij klein van geest bent? Dan weet ik toch dat je constant fouten maakt!

      Verwijderen
    17. Zie daar onze dramaqueen...pfoeh heej, als dramaqueen of mislukte nicht heb je het geweldig in Rusland!!! Zou zeggen verhuis erheen, wijs Putin eens op een foutje en kijken of je het overleeft....Russisch roulette heet niet voor niks RUSSISCH Roulette....die gasten, vooral in de Putin-eliteclubjes, sporen niet...maar die verklaar jij hier heilig...jij jouw soort, ik het mijne... jij de oorlog, ik de vrede....jij drama's maken, ik overal de grap van inzien...en geloof me, die grap in zien is bij jou niet moeilijk...

      Verwijderen
    18. De vraag staat. Wat moet Nederland hiermee?

      https://www.youtube.com/watch?v=oaL5wCY99l8

      Verwijderen
    19. @Hij, die klein van geest is 1,

      Ik ben al 62 jaar hetero en ik denk niet dat daar verandering in gaat komen.

      Zie je wel dat je constant fouten maakt.

      Verwijderen
    20. Hij spreekt niet NAMENS de VS, hij denkt alleen te weten wat er speelt...tussen denken en het zeker weten zit een heel universum...spelen jullie ook in in dat universum, van het niet weten en gissen...heel leuk, maar zowel Friedman als jij hebben de feiten niet goed bekeken. Dat hij zegt dat er geen Europese Unie is...duhhhh...dat weet iedere Europeaan....en dat de VS Rusland serieuzer neemt als IS...ook logisch...Rusland heeft kernwapens, IS (nog) niet....kortom niks wereldschokkends aan deze man en de speech...of heb jij nog iets ontdekt??

      Verwijderen
    21. @Hij, die klein van geest is 1,

      "...of heb jij nog iets ontdekt??"

      Ja, dat IS een Amerikaanse creatie is.

      Verwijderen
    22. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    23. he Kroelie, lees ik nu dat jij een gevaar bent voor jezelf ?
      Moet ik even het riag bellen voor hulp ??. Ben je al in zo'n ver gevorderd stadium. LOL nou ik wens je veel succes in de inrichting.

      Verwijderen
    24. IS een Amerikaanse creatie?? Verklaar je nader, graag zonder een verwijzing naar welke zweefkezensite dan ook...vrees dat het je niet gaat lukken. IS een gevolg van Amerikaanse politiek?? Wellicht, maar daar kan je ook niet 1,2,3 vanuit gaan en is niet genoeg bewijs voor. Maar kom op, verras me eens!!

      Verwijderen
    25. Kijk, geen reactie, zegt genoeg...zonder scheldpartij ( die ik zelden nodig heb of ik moet jullie beneden niveau reacties gaan nadoen)

      Verwijderen
  24. Heerlijk dat mijn antwoorden weer gewist worden...het laat zien dat je hier niks kan en mag zeggen zonder dat "God Blik" het gezien heeft en zijn goedkeuring eraan gegeven heeft. Natuurlijk laat hij terechte kritiek niet staan, want niemand mag aan hem en zijn slaafjes twijfelen, maar als de slaafjes keiharde discriminatie, racisme, antisemitisme en holocaustontkenning hier neerplempen is het hartstikke ok!! Want tja, kritiek is toch veel erger als pure misdaad?? Wat een mislukt blog is dit ook, vol met mislukte mensen die plezier erin hebben om anderen te jennen en te minachten....tja niemand is perfect, behalve blik en zijn trolletjes. Stelletje misdadige mafkezen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. IQ19:74

    Wees Blik maar dankbaar dat hij je comments regelmatig delete. Je NAW gegevens zijn binnen een minuut te traceren. Iedere werkgever die ooit zou zien welke rotzooi je hier dumpt schrikt zich te barsten, schakelt de BGD in en zal je zo snel mogelijk trachten te lozen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee jij hebt een goed betaalde baan wil je zeggen. Fijn als je baas merkt dat hij een neonazi in zijn bedrijf heeft dat vol achter massamoordenaars staat en het ontkennen van de holocaust niet erg vind. Kortom asociale misdadiger, dat ben jij....en dat gaat je baas of uitkeringsinstantie vast heel leuk vinden!!!

      Verwijderen
  26. @IQ19:74

    'k Heb geen ervaring met uitkeringsinstanties, naar mijn baas zou me niet graag missen. Kijkt bovendien regelmatig op Blik en is dan elke keer weer een beetje verbijsterd door het soort bagger dat jij hier vrijwel dagelijks achterlaat.



    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @dawg, kan hij niet bij jouw baas komen solliciteren? misschien, heeel misschien word hij dan een beetje 'normaal'

      Verwijderen
    2. Ga niet werken bij bazen die misdadigers en landverraders en holocaustontkenners tolereren....kan ik net zo goed zzp-er putjesschepper worden, haal ik meer voldoening uit dan collega worden van Dawg of van jou....werk niet met misdadige haters!!

      Verwijderen
    3. Bij mij zul je nooit kunnen werken, ik ben eigen baas en ik neem geen nietsnutten, kinderen en gestoorde flapdrollen aan

      Verwijderen
    4. Ow je zou dus nooit Dawg, Joop, Jan Verheul, Blik en andere Rusland peuters aannemen?? Slim hoor!!

      Verwijderen
  27. Wie is hij?? Poetin?? Strelkov?? Andere Russische maffia???

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Bij het 19u vrt journaal was een item over het geweld wat de EU van plan is te gaan gebruiken in de Middellandse zee tegen de mensensmokkelaars. Rusland (Lavrov)zal waarschijnlijk hun veto hier tegen uitspreken want ze zijn bang dat er dan de zelfde situatie kan ontstaan zoals in Libie en daar gaan ze niet mee akkoord. Jammer dat er maar een klein deel van de persconferentie werd uitgezonden.
    Lavrov laat in ieder geval zien dat Rusland tegen geweld is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahahaha Lavrov maakt Oekraïense mensen af als honden dankzij zitting in het Russisch parlement maar zou wel EU willen verbieden om hard op te treden tegen mensensmokkelaars?? Tuurlijk..daarbij zijn veto zal geen reet uitmaken, hij zit niet bij de EU. Als de EU dit wil kunnen ze dit zelf doen, zonder VN mandaat. Maar dat snap jij dan weer niet, alles moet via Rusland denk jij..... Ik vind je met elke post hypocrieter worden trouwens...de Russen mogen omleggen wie ze willen en oorlog maken met wie ze willen, stiekem of niet...maar o wee als de EU misdadigers gaat aanpakken....

      Verwijderen
    2. typische reactie van een kleuter, ga ik verder niet op in.

      Verwijderen
    3. Nee wat jij produceert is peuterniveau, inclusief je tekeningen. Je kan gewoon niet tegen de waarheid, heeft Blik ook al last van...dan gaat hij wissen want tja, de waarheid mag niet op een blog vol leugens blijven staan....

      Verwijderen
    4. Als je dan eerst eens leert wat het verschil tussen leugen en waarheid is kunnen we misschien verder praten. Blik wist enkel jouw onzin die je met regelmaat plaatst en natuurlijk je scheldpartijen. Maar aangezien jij allerhande onzin uitkraamt en met niks inhoudelijks komt valt er met jou gewoon niet te praten en doe je alleen maar pesten wat je zelf hebt toegegeven. Hoe moet men jou nog serieus kunnen nemen? Je bent en blijft een kleuter met een grote duim in de mond en omdat je het niet zelf hebt uitgevonden kraak je anderen er maar mee af. Totaal geen eigen inbreng maar wel andermans woorden gebruiken omdat er bij jou blijkbaar niks in je hoofd zit.
      Ik geef Dawg, Jan, Joop en groot gelijk als ze jou midget noemen. past perfect bij jou.
      Nu mag jij weer schelden: doe je best zou ik zeggen

      Verwijderen
    5. Ik scheld niet, blijf normaal praten. Weerleg constant jullie onzin en wijs Blik op misdaden, ja pure misdaden die jullie hier begaan. Maar wat doet onze Blik daartegen?? 0,0....dus hij heeft liever misdadige teksten op zijn blog en bijbehorende criminelen die die uitspraken en misdaden openlijk plegen, aangemoedigd door de anderen (medeplichtig dus) . Moet hij vooral doen, en jullie doen maar lekker door met die misdaden. Heeft ontzettend weinig met de waarheid vertellen te maken, nou ja de waarheid is dan dat jullie misdadigers te zijn maar daar houdt de waarheid op. En andermans woorden?? Sinds wanneer zijn woorden iemands eigendom?? Wederom narcistisch en dom gelul van jouw kant...maar ja het kenmerkt wel de narcistische autist die meent dat alles hem toebehoort. Zie jouw meer zinnen van mijn kant gebruiken dan andersom maar zie je mij miepen?? Nee....dus het zegt meer over jou dan over mij! Dus jullie zijn de mental midgets, ook te merken omdat jullie het zelf niet eens doorhebben....maar ja, die zwakke geestjes hebben de werkelijke zwakte van hun eigen geest niet eens door...

      Verwijderen
    6. je lult weer een eind in de lucht. nooit van copyright gehoord? nee natuurlijk niet anders vertelde je niet zulke onzin. Niet voor niets staat op de cartoon pagina dat ik alle tekeningen ©vrij maak zodat iedereen die mag gebruiken en verspreiden. Misschien word je zo wat bekender, althans dat hoop ik.
      Gebruik ik jouw woorden? nee ik kaats de bal terug met jouw eigen onzin. je staat zo vaak voor jouw spiegel te lullen en anderen hun woorden om te draaien omdat je zelf totaal niks uit je eigen kunt voortbrengen en maar jatten van anderen.
      En dan ga je ook nog eens vertellen dat je niet scheldt maar ondertussen zeg je wel dat ik en mijn mede bloggers misdadigers zijn. Bewijs dat maar eens en ga dan naar de rechter, want de wet zegt dat als je weet hebt van misdaden je dat moet aangeven, dus kom maar op. Ik wil je daar met plezier ontmoeten.

      Verwijderen
    7. Ik jou ook, maar je zal vast zo laf zijn om alles op gebrek aan verstandelijke vermogens te gooien....je lijdt ineens aan dementie, weet niet meer wat je geschreven hebt, of met volle verstand....ach ja, dat jullie laf zijn, niet met volle verstand hier dingen neerplempen en een gebrek aan opvoeding missen is overduidelijk...ik heb bewijs zat, helaas kan je niet achter pc-lafbekken aan als je hun echte namen en adressen niet hebt...

      Verwijderen
    8. Moet jij zeggen die zelf met een valse naam hier opereert. Matt is mijn echte naam, ik heb niks te verbergen.
      En ik ben geen lafaard dus kom maar op, ik zie je dagvaarding met plezier tegemoet en durf je dat niet ben jij de grote lafaard.
      En ik zal je mijn adres wel sturen mits dat jij jouw gegevens erbij zet. Dus kom maar op.

      Verwijderen
    9. Achternaam e.d?? Ach weet je wat?? Je doet maar lekker door, politie kan je toch wel tracken. Ik ga niet op laffe uitdagingen in, je zal het vast wel te horen/lezen krijgen. Jij wil het weer (uiteraard) via geweld oplossen, ik op de vredige manier en de juiste rechtvaardige manier.

      Verwijderen