donderdag 30 maart 2023

OM eist 4 jaar tegen Micha Kat

Niet minder dan 4 jaar in de bak zitten voor, wat het Algemeen Dagblad noemt, "opruiing tot geweld".

Allereerst, is het niet of "opruiing", of "oproepen tot geweld"? Ons klinkt "opruiing tot geweld" vreemd in de oren, maar wij zijn ook geen advocaten of rechtsgeleerden. 

Verder kunnen wij in algemene zin zeggen, dat als je iemand wilt "pakken", dan is dossiertje met "bedreiging", of in dit geval "opruiing tot geweld" een eenvoudige manier waar je alle kanten mee op kunt. Dat hebben we eerder bij Max van den Berg gezien die maandenlang is opgesloten voor "bedreiging". Was hij eerst nog gewoon "de fakkelman", later werd hij door Cyril Rosman die gewillig meewerkt het vuurtje op te stoken, al gepromoveerd tot "fakkeldreiger". Als je dan het artikel leest en kijkt waar de "bedreigingen" uit bestonden, dan lezen we HIER: "scandeerde teksten als NSB weg ermee". Het lijkt ons dat als je teksten zou scanderen als "NSB helemaal toppie" dan kun je gearresteerd worden, en als je het tegenovergestelde beweert, "NSB weg ermee", dan dus ook. Bedreigend! Het zegt in dit geval VEEL meer over de vermeend "bedreigde", dan over de vermeende "bedreiger". Zelfde geldt natuurlijk voor Julian Assange: een Irak oorlog beginnen met 500.000 dode kinderen, is "worth it", daar kritiek op hebben of beelden tonen van moordende Amerikanen, lijdt tot langdurige opsluiting achter tralies. Zeer bedreigend!

Voor een succesvolle veroordeling van bedreiging dient normaal gesproken, ook aannemelijk te worden gemaakt dat de vermeende bedreiging serieus is. Volgens ons hebben zowel Max als Micha nog nooit iemand fysiek iets aangedaan. Kat en zijn gesprekspartners hebben -als wij het goed hebben- ook meermaals expliciet aangegeven niet tot fysiek geweld op te roepen. 

Cyril Rosman, maakt het verhaal extra spannend door "tiewraps" te herhalen. Dan denk je al gauw aan een crimineel milieu en een achterbak. Maar dat is helemaal niet waar de heren op doelden. Elke burger heeft het recht iemand aan te houden als verdenking en omstandigheden daartoe aanleiding geven en dat is waar ze het over hadden.

Wij bij Blik hebben hier op het blog te maken gehad met iemand die het wel expliciet had over fysiek geweld, in de vorm van handen afhakken en woorden van gelijke strekking. Net zoals de vermeende "bedreigingen" van Kat, hebben wij die nooit serieus genomen, maar meer in overdrachtelijke zin opgevat. Wij hebben daar dan ook geen nacht minder door geslapen en zouden niet willen dat diegene in de gevangenis zou belanden daarvoor. En al helemaal geen vier lange jaren. Gelukkig is het OM daartoe ook niet overgegaan en door gewoon in gesprek te blijven is het ook helemaal prima en is diegene ook gewoon welkom.

Die coulance ontbreekt bij het OM ten opzichte van dissident Kat, geheel. Je kunt in de EU beter zeer giftig en dodelijk verarmd Uranium over Europeanen uitstrooien, meehelpen 500.000 Irakese kinderen dood te maken, of een land als Libië of Syrië naar de gallemiezen helpen, dan wordt je staatstoelage gewoon doorbetaald. Als je op staatsbetaalde machtshebbers iets te ongenuanceerde kritiek uit, loop je het risico op een astronomische straf en jarenlang in het schavot te belanden.

Het hoe neem ik iemand te grazen woordenboek:

Met fakkel lopen - "Fakkeldreiger"

NSB weg ermee - bedreiging

Kritiek op machthebbers - opruiing

Verdachte arresteren - ontvoeren

Dissident - complotdenker

Tribunaal? - Helemaal toppie om dat te gebruiken tegen Putin en kernmacht Rusland (in feite een oorlogsverklaring), maar owee als een burger het noemt als mogelijkheid tegen de machtsgebruikers.

*********************************************************

AD 28-3-2023

OM eist 4 jaar cel tegen complotdenker Micha Kat: ‘Hierdoor moest Jaap van Dissel beveiligd worden’

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag vier jaar cel geëist tegen complotdenker Micha Kat (59). Hij stond terecht voor opruiing tot geweld tegen rechters, de gemeente Bodegraven, RIVM-baas Jaap van Dissel en het Algemeen Dagblad. Kat sluit niet uit dat hij zelf ‘in het ootje is genomen’ door andere complotdenkers.

13 opmerkingen:

 1. Er komen wel heel weinig reacties binnen op Kat.

  Laat ik dan maar een reactie geven.
  Ik denk dat Mischa een probleem signaleert dat echt bestaat. Maar door zijn aanpak zijn er veel mensen die zich er van afkeren.

  Die mevrouw Roelie Post is veel acceptabeler:
  #1179: Krijgt de toeslagenaffaire een nog donkerder rand? | Gesprek over ‘adoptie’ met Roelie Post

  Neemt niet weg dat ik denk dat die straf voor Kat veel te hoog is, en neemt niet weg dat de overheid hier volgens mij vreselijk fout zit.

  Het doel heiligt niet alle middelen.

  'Onze vijand' zal elk flintertje agressie (door ons) gebruiken om er de schapen mee te overtuigen dat wij foute boel zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit soort figuren zijn een godsgeschenk voor de elites. Dit soort emotionele en ondoordachte oppositie geeft ze een hele grote kwast waarmee ze heel veel tegenstand zwart kunnen maken.
  De VS heeft een veel grotere tolerantie voor dit soort bewegingen, maar ook daar is het Q-anon die Trump zijn 2e termijn gekost heeft (naast zijn hopeloze keuzen van adviseurs en team, zoals Bolton, Bannon en ook zijn schoonzoon).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ( Geweldige 'voordracht'. Moet laatste minuten nopg beluisteren)

  Scott Ritter , half ranting, very well explaining:

  1. Wereld is moe van bully Amerika.
  2. Eindelijk vrede in het Midden Oosten
  3. Onze Hoge Pieten liegen of het gedrukt staat
  4. Hij toont aan dat Putin geen groter Rusland wil. Hij is gedwongen tot wat hij doet.
  5. Min 20. USA heeft nog steeds een heel sterk leger. Maar het verliest altijd.
  6. Min 30 Rusland heeft nog veel soldaten achter de hand, en gaat dit winnen,
  7. Scholz en de Duitsae geheime dienst werkt voor de VS.
  8. Min 43. Democrati3e bestaat bij ons niet. Alle kandidaten zijn al geselecteerd.
  9. Amerika wil macht over de hele wereld, en wapens verkopen. Vb Georgie.
  10.

  https://youtu.be/wrVbr76pCxg

  Scott Ritter: "Russia IS INVADING, ITS WORSE THAN THEY EVER IMAGINED" in Exclusive Interview

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Scott Ritter beweert dat de VS "een tweede front in Georgië willen openen" tegen Rusland, om het af te leiden van Oekraïne. Bovendien wordt beweerd dat dit de reden is waarom jongeren schreeuwen op bijeenkomsten - "Sokhumi, Sokhumi". Hij voegde eraan toe dat als Georgië oorlog zou moeten voeren met Rusland, het niet genoeg middelen heeft voor verzet en niet in staat zou zijn om te overleven in het geval van een confrontatie. De beweringen van Ritter zijn bedoeld om de bevolking angst in te boezemen.

  Opmerkelijk is dat Scott Ritter ook in dit geval de manipulatieve boodschap van Kremlinpropagandisten Margarita Simonyan en Vladimir Solovyov herhaalt . Tijdens het protest van 9 maart zei Irakli Pavlenishvili, een lid van de "Verenigde Nationale Beweging", in zijn toespraak dat hij uit Eredvi, Tskhinvali, bezet door Rusland komt, en zijn levensdoel is om daar terug te keren en de bezetters te verdrijven. "Iedereen moet terugkeren naar Gagra, Sokhumi, Tskhinvali, Eredvi, zei Favlenishvili. Daarna begon hij het woord Soechoemi te scanderen en andere deelnemers aan de rally sloten zich bij hem aan. Volgens DFRlab werd dit deel van de video met Simonyan en Solovyov gemanipuleerd door de propagandamedia (Tsargrad TV) om een valse indruk te wekken alsof het echte doel van de demonstranten was om een tweede front met Rusland te openen.
  De boodschappen alsof de VS en het Westen Georgië in de oorlog proberen te slepen, worden vaak geuit door vertegenwoordigers van "People's Power", overheidsexperts en verschillende platforms. Mikheil Kavelashvili, de vertegenwoordiger van de "People's Power" -beweging, zei bijvoorbeeld in juli 2022 dat Bidzina Ivanishvili de Amerikaanse ambassadeur in Georgië ontmoette en de ambassadeur vroeg hem om "een tweede front te openen".

  De Amerikaanse ambassadeur en andere vertegenwoordigers van de Verenigde Staten van Amerika hebben herhaaldelijk de bewering ontkend dat de VS Georgië willen betrekken bij de oorlog met Rusland.
  https://mythdetector.ge/en/kremlin-propagandist-scott-ritter-defends-the-foreign-agents-bill-in-the-pro-government-media/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ritter is herhaaldelijk verwikkeld geweest in een online seksschandaal met minderjarigen. Voor het eerst, in 2001, bracht hij zes maanden in de gevangenis door. In 2009 werd Ritter opnieuw gearresteerd op soortgelijke aanklachten en in 2011 schuldig bevonden aan zes aanklachten. Hij werd veroordeeld tot 1,5 tot 5,5 jaar cel. Hij werd in 2014 op borgtocht vrijgelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Scott Ritter: Hoe voormalige zedendelinquent en Amerikaanse marinier werkt voor Russische propaganda.
  Vroeg of laat zal iedereen die de terroristische acties van Rusland in Ukraïne steunt, er verantwoordelijk voor zijn. En Ritter is geen uitzondering.

  https://russiavsworld.org/scott-ritter-how-former-sex-offender-and-us-marine-works-for-russian-propaganda/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier het stukje over de aanklachten tegen Ritter:

   Ritter was the subject of two law enforcement sting operations in 2001. He was charged in June 2001 with trying to set up a meeting with an undercover police officer posing as a 16-year-old girl. He was charged with a misdemeanor crime of “attempted endangerment of the welfare of a child”. The charge was dismissed and the record was sealed after he completed six months of pre-trial probation.

   Ritter was arrested again in November 2009 over communications with a police decoy he met on an Internet chat site. Police said that he exposed himself, via a web camera, after the officer repeatedly identified himself as a 15-year-old girl. Ritter rejected a plea bargain and was in prison from Mar, 2012 until Sep, 2014.

   Verwijderen
  2. Vertaald:
   Geval A.
   Ritter was het onderwerp van twee sting-operaties in 2001 (*). Hij werd in juni 2001 beschuldigd van een poging tot ontmoeting met een undercoveragent die zich voordeed als een 16-jarig meisje. Hij werd beschuldigd van "poging tot het in gevaar brengen van het welzijn van een kind". De aanklacht werd ingetrokken en het dossier werd gesloten nadat hij zes maanden proeftijd had gehad.
   https://www.bostondefenselaw.com/what-is-pre-trial-probation/

   Geval B.
   Ritter werd in november 2009 opnieuw gearresteerd wegens communicatie met een politieverleider die hij op een chat-site had ontmoet. De politie zei dat hij zich, via een webcamera, blootstelde nadat de agent zich herhaaldelijk had geïdentificeerd als een 15-jarig meisje. Ritter wees een pleidooi af en zat van maart 2012 tot september 2014 in de gevangenis.

   (*) Een sting operatie is een val die door de overheid wordt opgezet om iemand in die val te lokken. Bijvoorbeeld: Een sexy agente die alleen op een straat gaat staan waar regelmatig vrouwen worden verkracht etc. ( Collega's kijken toe en grijpen in.)

   Geval A: Tweemaal probeerde men Scott in de val te laten lopen, en blijkbaar lukte het niet , want de straf was nihil.

   Geval B.
   Nu een derde poging van de politie om hem in de val te laten lopen. Scott mailde een naaktfoto van zichzelf. En dat mag, maar wellicht niet naar een 15 jarige. ( Er was geen meisje in het spel: het was een agent die zei een meisje te zijn van 15 jaar.)

   Ritter weigerde een plea bargain, en was dus behoorlijk zeker dat hij zou winnen. Want als je een rechtszaak niet wint, zijn de straffen behoorlijk hoog in de VS. Daarom aanvaard bijna elke beschuldigde een plea bargain ( je geeft toe schuldig te zijn, en dan valtr de straf altij dmee. Dat bespaart een hoop tijd. Alleen als je echt niet schuldig bent en denkt dat goed te kunnen bewijzen, kun je gokken op een echt proces.)
   Ritter liet het voorkomen, en werd toch schuldig verklaard.
   Hij kreeg 5,5 jaar gevangenis, maar werd na 2,5 jaar vrij gelaten. Volgens mij blijkt daar wel uit dqat het een veel te hoge straf was.

   Scott zal hjet wel moeilijk hebben met al die Hoge Pieten die bij Epstein logeerden, en van wie niemand ook maar aangeklaagd is.

   Groot respect voor Ritter.

   Zeker ook nu hij zo openlijk durft te zeggen dat een aantal Hoge Pieten in de VS zou moeten worden opgehangen.

   Laat ons duimen voor de veiligheid van Scott Ritter.

   Verwijderen
 7. En zo kennen we nog iemand.
  Van Amerikaanse legerman tot de agent van de Russische propaganda: de zaak van Douglas Macgregor
  Als het gaat om de oorlog in Ukraïne, is Macgregor een pathologische leugenaar.
  Drie dagen nadat de invasie is begonnen, voorspelde hij dat "als ze zich niet overgeven in de komende 24 uur, ik vermoed dat Rusland hen uiteindelijk zal vernietigen." Hij zei ook dat "de VS uit het conflict moeten blijven" en "geen hulp naar Ukraïense troepen moeten sturen".
  Macgregor is ook beschuldigd van antisemitisme en noemde Joden "wortelloze kosmopolieten" (oud Russisch pejoratief epitheton) en racisme. Hij zei dat Mexicaanse immigranten aan de grens moeten worden doodgeschoten. Hij noemde zwarten ook wel een "rechtgeaarde onderklasse".
  https://russiavsworld.org/from-ex-us-army-man-to-the-agent-of-russian-propaganda-the-case-of-douglas-macgregor/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi gesprek tussen Karel van Wolferen en Willem Engel.

  Het thema is dat 'C19 slechts een van de vele smaken is van een systeem dat totale controle wil uitoefenen, daar zijn politiek, wetenschap, media en de rechtsspraak de pijlers'.

  https://www.youtube.com/watch?v=bPrBg0-2gSk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. VVD geeft toe dat er sprake is van 'ritueel kindermisbruik' in NL

  https://www.youtube.com/watch?v=S6AVj1Q8nFQ

  Ik kan er dit over zeggen. Er bestaat in NL bij de politie een afdeling 'Bijzondere Zedenzaken' die diverse aanklachten van slachtoffers hebben ontvangen met dezelfde daders en deze 'speciale afdeling' van de politie zegt dat er geen bewijs gevonden is. M.a.w. al deze meisjes liegen.

  Maar het kan zomaar zijn dat deze 'speciale afdeling' van de politie in het leven is geroepen om de 'boel' af te dekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waar is jouw bewijs dat er georganiseerde ritueel kindermisbruik is in Nederland.
  Kom op stoere complotdenker they knew en benoem eens het netwerk wat zich bezig houd met uitvoeren van kindermisbruik rituelen en noem hun namen.

  Als je dat niet kan moet je niet zo dom lullen hier over rituelen.
  Zelfs de commissie erkent: Geen harde bewijzen voor georganiseerd ritueel kindermisbruik.
  Daar zijn rapporten over. Commissie Hendriks.
  Er bestaat wel georganiseerd en zeer gewelddadig kindermisbruik in Nederland. Komt voor binnen gezinnen die hun kinderen verwaarlozen of wat dacht je van die jeugdige loverboy's wat jonge meisjes uitbuiten en bedreigen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp je domme reactie niet helemaal. Niet ik, maar de VVD politica geeft toe dat er satanisch ritueel kindermisbruik in Nederland bestaat. Maar ja, jij bent dan slechts ook een domme vrachtwagenchauffeur. Ik wacht nog op een reactie van de desbetreffende politica maar ik denk niet dat die er gaat komen.

   Verwijderen