donderdag 16 maart 2023

Duiding Verkiezingsuitslag door Thierry Baudet

Wij denken dat de duiding van Thierry Baudet correct is. Er zal met deze uitslag, los van een onsje meer of minder hier en daar, wezenlijk niks veranderen. Het kartel heeft niks te vrezen en kan gerust ademhalen. De stoomwals kan gewoon voortdenderen.

De Corona-tijd heeft uitgewezen dat je met een zwamverhaal op maandagavond, 90% van de bevolking op disndagochtend gemondkapt en al over straat kunt laten gaan. "Waar kan ik heen, ik kan niet naar Duitsland, ik kan niet naar Duitsland, daar doen ze (ook) zo vreemd..." (en België is, ondanks dat het liedje anders doet vermoeden, ook geen optie.)


Duiding verkiezingsuitslag 2023: Wij zijn van de lange adem!


Na onze intensieve campagne viel de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen 2023 ons enigszins tegen - dat geven we eerlijk toe. Op basis van de exitpolls zien we voor FVD slechts een bescheiden winst ten opzichte van onze positie nu. Omgerekend naar ons huidige zeteltal in de Tweede Kamer (5) hebben we het met (vermoedelijk) 3 zetels in de Eerste Kamer immers iets beter gedaan - maar niet zo goed als we meenden te kunnen opmaken uit de miljoenen views en likes op onze socials, de duizenden mensen op onze events, de ruim 60.000 leden.


Dat verbaast ons wel een beetje. Mogelijk zijn toch veel aanhangers van ons op het laatste moment niét gaan stemmen. Of wellicht is er toch een veel groter contingent aan stemmers dat afgaat op de publieke omroep, waar wij al drie jaar niet meer welkom zijn en systematisch worden gedemoniseerd (een ondemocratische praktijk die we zeer betreuren).


Felicitaties zijn hoe dan ook op hun plek voor de overduidelijke winnaar, BBB. Met volop support vanuit de pers heeft Caroline van der Plas de wind in de zeilen gekregen en een onwaarschijnlijk aantal zetels bemachtigd. 


Dat is indrukwekkend - maar ook zorgwekkend. Want haar partij ondersteunt op alle wezenlijke punten de lijn van het kartel. BBB is immers voorstander van de energietransitie, steunt de uitkoop van boeren, support de EU, de oorlog in Oekraine en de woke-regenboogakkoorden. 


Ondanks de veel gehoorde duiding van deze verkiezingsuitslag - dat de bevolking zou hebben gekozen voor verandering -  blijkt de grote winnaar dus de fundamenten en achterliggende aannames van het huidige beleid gewoon te onderschrijven. 


Wérkelijk ander beleid kan daarmee nooit tot stand komen - nog los van het feit dat ook de kartelpartijen per saldo natuurlijk een solide zeteltal behouden (VVD, PvdA, GroenLinks, D66, PvdD, CDA zijn zeker niet weggevaagd en blijven tezamen onverminderd sterk aanwezig in de Eerste Kamer en de Provincies). 


Indien de kiezer een sterke behoefte zou hebben aan verandering zal die er met deze uitslag niet komen. De komende jaren zullen we méér klimaatbeleid krijgen - méér windmolens, méér zonne-akkers en de kosten van het leven zullen blijven stijgen. We gaan méer escalatiepolitiek zien richting Rusland. Méér transgender-propaganda richting kinderen. De verdringing van de boeren zal doorgaan (misschien een beetje trager, of met een betere uitkoopsom, maar de richting van het beleid blijft eender). Ook het uitzichtloze europroject zal voortgaan, de pensioenen zullen verder verdampen, de sluipende machtsoverdracht naar Brussel gaat gewoon door.


Het is ontzettend spijtig dat het kennelijk niet lukt om de noodzakelijke veranderingen vlotter te realiseren. Kennelijk duurt het allemaal veel langer. Kennelijk heeft het meer tijd nodig om in te dalen. 


Inderdaad: ons land moet kennelijk nóg meer gehavend worden, nóg meer doorstaan, voordat we aan de wederopbouw kunnen beginnen.


Dat is dan maar hoe het is. Wij zijn van de lange adem. We gaan door met ons bouwproject - onze app, onze community - en we blijven de hand reiken naar álle Nederlanders, die allemaal welkom blijven om zich bij ons aan te sluiten om samen ons lot te verbeteren.


We prijzen ons gelukkig dat we, als alle stemmen zijn geteld, hoogstwaarschijnlijk in álle provincies vertegenwoordigd zullen zijn. We gaan met een hecht en sterk team de Eerste Kamer in. We spreken diepe en oprechte dank uit naar al onze kiezers, onze vrijwilligers, onze campagne-medewerkers en onze leden. En we houden volop moed!


Tot heel snel!

 

Thierry Baudet

2 opmerkingen:

 1. Scott Ritter vertelt in 20 minuten hoe geweldig ( positief) de betekenis van Putin is voor Rusland en de wereld.

  Zeer de moeite waard !

  What does Putin mean to Russia | Scott Ritter & Ray McGovern

  https://youtu.be/NJtasOHD8To

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tucker Carlson neemt de laatste 55 jaar door: Wetenschappers die zeker weten dat de ijskap over ons heen zla komen.
  Tot wetenschappers die zeggen dfat New York 50 meter onder water komt.... Experts !

  https://youtu.be/-Hw3yf1O9Zk

  BeantwoordenVerwijderen