donderdag 24 februari 2022

Rusland reageert op Westerse-Oekraïense Agressie

Oekraïne heeft vanacht 50 aanvallen uitgevoerd op (voornamelijk) burgerdoelen van LNR en DNR waarbij 400 projectielen zijn gebruikt met behoorlijk zwaar caliber zoals 152mm en Grad. In Gorlovka is 1 persoon omgekomen en zijn 5 gewonden gevallen. (Bron: 1tv.ru)

Putin was maandag in zijn toespraak "on fire", hij is klaar met dit soort agressie. Zelenskiy die in München vorige week nog flirte met de gedachte atoomwapens te ontwikkelen en te richten op Rusland, vond Putin ook een slecht idee: onacceptabel. Ook haalde Putin maandag Odessa aan: de daders van dat massaker lopen nog steeds vrij rond, maar Rusland weet wie het zijn en zal ze opsporen. Rusland treedt nu op. Als Oekraïne stopt met vijandelijkheden en de wapens neerlegt kan de vrede snel terugkeren. Vijandige (NATO(-gerelateerde)) troepen op voor Rusland historische bodem Oekraïne is "ne-priyemleni" --> ontoelaatbaar/onacceptabel. Ook de wraak-operaties van neo fascistitsche groepen tegen Donbass burgers, en ook Russische burgers, is onacceptabel.

Rusland is klaar met het achtjaarlange getrreiter van burgers door Kiev en gaat, middels een speciale operatie, over to demilitarizatie en de-nazi-ficatie van Oekraïne en het opsporen en berechten van de daders van bloedbaden waar burgers, waaronder Russische burgers, zijn omgekomen. Aldus Putin in zijn rede vanacht voorafgaand aan de operatie. 

Ondertussen verschijnen er beelden van Oekraïense militaire voertuigen die over burgervoertuigen heenrijden, zoals HIER, vlakbij de grens met Polen.

Dit artikel kan ge-update worden, of we starten een nieuw artikel. We proberen u zo goed en zo kwaad als het lukt op de hoogte te houden.

Update 24-2-2022 11:25 uur:
Russische leider militaire operatie meldt:

* Rusland bombardeert GEEN steden (Op NL-radio werd daar al over gesproken)
* Oekraïense troepen leggen massaal de wapens neer.
* Oekraïne bereidt een a la Witte Helmen False Flag voor met zogenaamd massale burgerdoden. Trap er niet in. Aldus de Russische woordvoerder.

Update 11:45
Putin: In de Tweede Wereldoorlog lieten we ons verrassen en overlopen met ongelofelijke verliezen. Dat kan, dat mag niet weer gebeuren. De NATO is natuurlijk enkel een instrument van de VS. De bewegingen van NATO op Oekraïens grondgebied (nu al aan de gang, red.) is onacceptabel. Het is niet enkel tegen onze belangen, het gaat tegen ons bestaansrecht. De genocide (tegen mensen in Donbass) ... die mensen rekenen enkel op Rusland.
Putin refereert ook aan de Oekraïeners die collaboreerden met de Nazi's en oorlogsmisdaden pleegden.

Update 11:58
Vertegenwoordiger Rusland bij VN (Benenzi?): bezetting Oekraïne is niet het doel; demilitarizatie en de-nazi-ficatie wel.

Update 12:10
Putin zegt dat als Kiev/Oekraïne de situatie verergert, zal er een reactie komen van Rusland zoals Oeraïne die in zijn historie nog niet gezien heeft. Rusland is daartoe bereid. Alle beslissingen daarvoor zijn al genomen.

Update 12:25
Bron 1tv.ru: Litouwen haalt 150 troepen terug uit Oekraïne. Putin voorkomt oorlog met zijn operatie.

Update 12:30
Bron 1tv.ru: Wat doen we met de politieke infrastructuur als de militaire is opgeruimd? Die (politike infrastructuur) is de afgelopen 8 jaar compleet vervuild.

Update 12:35
Twee Russiche burger (koopvaardij) vrachtschepen in de Zee van Azov geraakt door Oekraïense projectielen. Er zijn gewonden gevallen.

Update 12:45
Statement Baudet over situatie Rusland-Oekraïne", HIER: "Wij hebben hiervoor gewaarschuwd.

Update 12:55
Lid parlament partij Edinaya Rossiya, partij Putin: mensen in Kiev kunnen/konden geen positief woord over Rusland zeggen of hen dreigt (re)actie van extremisten. En dat gebeurt daar zonder consequenties. Dat dient te stoppen. Bron 1tv.ru

Update 14:00
Russische troepen marcheren op richting Kiev. Alle Oekraïense grenswahters, 438 militairen van het Oekraïense leger, hebben hun post op de Oekr-Rus grens opgegeven en een humanitaire corridor gevraagd en zijn richting Rostov in Rusland gegaan.

Oekraïne schiet een Russische helicopter neer met een Stinger-raket. BRON.6 opmerkingen:

 1. Dank voor de update blik.

  Bij nu lees ik eea andersom: https://www.nu.nl/spanningen-oekraine

  Wellicht een dooddoener maar wel een om goed te onthouden, dat is dat ttv oorlog, waarheid het eerste slachtoffer is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, Willem. En jij en jullie bedankt voor commentaren, aanvullingen.

   Verwijderen
 2. "They (Kiev, Dawg)cannot attack because now it is too late, all these force comparisons between the Banderastani forces and the LDNR forces have become, if not irrelevant, than at least a lot less relevant now that Putin has basically prepared both the military and the legal conditions necessary for any kind of Russian military operation, from strikes with standoff weapons, to a ground and/or amphibious assault. All he has to do now is say “go”. Judging by his tone yesterday, not only do I feel that he is willing to give that order, but I also think that he has accepted that this is the “least bad” option for Russia and the LDNR."

  citaat:

  The situation is about to quickly escalate, probably in the next days
  February 23, 2022

  https://thesaker.is/the-situation-is-about-to-quickly-escalate-probably-in-the-next-days/

  Goede inschatting van The Saker dus. Had zelf deze move van de Russen totaal niet verwacht.. Kon die erkenning van de twee afgescheiden republieken door Poetin ook niet goed plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De reacties op de video van Baudet liegen er niet om: liever platgebombardeerd worden dan toegeven dat Rusland zijn eigen volk, wat ook in het oosten zit, wil beschermen. Van de oorlogsmisdaad van het Oecrainse leger die de watervoorraad in het oosten hebben vernietigd om de bevolking om te laten komen van de dorst hoor je niemand hier iets zeggen.
  Het Rusland zwart maken heeft met die eindeloze propaganda toch wel vruchten afgeworpen en is Poetin nu de grootste crimineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "It.s about democracy,..... so shut up and go to war."

  Mooie Tucker Carlson over waar de propaganda waar we de komende dage ongetwijfeld mee gebombardeerd gaan worden:

  https://www.youtube.com/watch?v=eHrv38It9_I

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede aanvullende info hier:

  Nord Stream 2 gestopt: De overwinning van de VS en het einde van de energiezekerheid

  En wij hier zijn de dupe van de "spelletjes" van die oorlogszuchtige Amerikanen.

  BeantwoordenVerwijderen