zaterdag 26 februari 2022

Karel van Wolferen over de oorlog in Oekraïne

Naast de nodige achtergrondinformatie en historisch besef, legt Karel van Wolferen uit waarom precies NU de spanning uitbarst, welke tactieken Poetin hanteert en wat de rol is van Amerika en de NAVO.


Commentaar Blik op NOS-journaal

Wat zijn de VS en het VK aan het genieten, en wat laat Europa, met landen als Nederland en Duitsland, zich weer gebruiken voor het genot van hun Amerikaanse Bankster puppet-masters. Zelenskiy verder ophitsen en de Russische beer verder in de hoek drijven. Eén Triljoen zouden de Amerikanen al geconfisceerd (gestolen) hebben van de Russen. Als op straat van iemand een tientje gestolen wordt, kan het al reden zijn voor hard optreden en een gevecht. Wij zeggen maar niks meer, behalve dan nog: we spelen met vuur.

64 opmerkingen:

 1. Wellicht al bekend bij de Blikkers. Doneren voor een krant bezorging. Voor maar .10 per krant.

  De “Hoe Nu Verder Krant” voor alle Nederlanders
  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2022/02/18/de-hoe-nu-verder-krant-voor-alle-nederlanders/#more-85480

  BeantwoordenVerwijderen
 2. American convoy kicks off 2,500-mile journey
  https://www.youtube.com/watch?v=CuVQEaXoy9w

  Denk maar niet dat de New World Order het truck protest voorgoed in de ijskast heeft gezet.
  Het volk in Canada heeft het ware smoelwerk van CASTRO Trudeau gezien. 85% van de Canadezen heeft een bloedhekel aan deze gast die laatst weer op ingestudeerde wijze heel rustig en heel doordringend Orwelliaans zijn volk toesprak. Velen halen nu hun geld van de bank zodat de anti terroristen wetgeving niet hun bankrekeningen kan bevriezen.
  Ben het helemaal met Smurf eens (eventueel na crash die hij voorspeld (bit)coins moet kopen (of edelmetalen). Je zult er zelf van profiteren en je speelt niet mee op het schaakbord van de bankiers waarbij WIJ allemaal zullen verliezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens de morele wetten die we met het verstand van de natuur hebben meegekregen moeten we de actie van Rusland ten stelligste veroordelen. Mààr... de morele wetten doen er niet meer toe: ze zijn al lang gestaag vervangen door de wetten van de huichelarij.

   Verwijderen
 3. Goed dat Karel niet meer het artikel dat hij schreef voor leest.
  Vragen beantwoorden maakt het veel levendiger.


  Ik wil Russel Brand tippen: This Changes Everything
  https://www.youtube.com/watch?v=595Esg6Mz0U

  Russell Brand toont in een razendsnelle monoloog ( zet hem op speed 0,75) dat Het Westen extreem schijnheilig is: nul boosheid als landen als Libië worden vernietigd ( steun! ) maar 'moord en brand' als Putin nu zijn eigen veiligheid op-eist, na er 7 jaar om te hebben gevraagd.

  Ik heb het even naar Eddy-taal omgezet: (Zijn wereld bestaat uit inbrekers die zijn geld willen stelen)

  Putin vroeg 7 jaar lang: Breek aub niet bij mij in, dus ga verder weg met die koevoet en die hamer.

  Wij zeiden: "we hebben die koevoet en hamer echt niet om bij jou in te breken hooor!"

  Putin: "Nou , dan kun je hem toch weg doen."

  Westen: "Wij hebben nog nooit ergens in gebroken, we zijn te vertrouwen!"

  Putin: "Napoleon 1812, Duitsland 1914 en 1941. Korea, Vietnam, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, Oekraine. Was je toen niet aan het inbreken? "

  Westen: " Maar dat was om die bevolking te helpen."

  Putin: " Als jullie helpen laat je altijd vee lijken en een vernietigd land achter. Wij zijn bang ooit door jullie 'geholpen' te worden. Jullie hielpen Yeltsin, en we zijn het niet vergeten. Dus ga aub weg met die hamer en koevoet."

  Putin: "Ik vraag je nou 7 jaar lang om die koevoet en hamer weg te halen. En nou zegt Zelensky dat hij explosieven (atoombom) wil aanschafffen. Weet je wat. Ik zal die koevoet en die hamer zelf wel weghalen."

  Westen: "U bent een agressor, mijnheer Putin, we hebben nog maar 7 jaar gepraat (en inmiddels 30 koevoeten en 40 hamers extra aangevoerd) maar wij vinden dat we verder moeten overleggen en niet vechten.
  (We willen namelijk 100 koevoeten en 200 hamers binnen brengen, zodat U geen enkele kans meer hebt om Uzelf te verdedigen. "

  Putin: "Fuck you. Idiots."

  Eddy: "Kijk ! Putin breekt bij ons in en hij steelt onze hamer en koevoet ! Wat een schurk ! "

  De hele westerse Media roept hetzelfde als Eddy, maar met wat duurdere woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als iemand in zijn reactie niet antwoord op jouw stelling, maar over iets anders begint, dan weet je: Hij staat met de mond vol tanden.
   Eddy begint over iets anders.
   Ik wijs er maar even op.

   Verwijderen
  2. ( De reactie van Eddy, waar ik om 9.44 op reageer, is weg gehaald.)

   Verwijderen
  3. [De reactie van Eddy, waar ik om 9.44 op reageer, is weg gehaald.]
   Kan je 'm niet even hieronder herhalen? Ik zie alleen maar witte vlekken, als eddie iets reutelt.

   Verwijderen
 4. Warning: Major Cyber Attack Next!
  https://www.banned.video/watch?id=6219618e80e6a52c84a0f51b

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tip.

  De Saker heeft heel kort uitgelegd hoe de actie van Rusland tactisch gezien zal worden uitgevoerd:

  De steden worden omsingeld. Dan wordt gewacht zodat burgers en soldaten die zich over-geven er uit zijn. Daarna gaan speciale troepen de stad in om de verzetshaarden op te pakken.

  Zoals bekend had Putin al binnen 8 uur alle communicatie van de Oekraieners, en hun luchtmacht etc uitgeschakeld.

  Putin is niet van plan om Oe. bezet te houden. Hij wil de 'nazi's' daar weg hebben, en een neutrale regering. Oe moet een bufferland worden, zonder Nato wapens.

  Daarom wil hij het liefst de Oe burgers niet boos maken: zo weinig mogelijk doden, internet etc blijft functioneren, wie zich over geeft is vrij om te gaan. Etc.

  Maar het is duidelijk dat Ze onder invloed van de Neocons er alles aan doet om het volk in opstand en in woede te krijgen zodat ze soldaten gaan beschieten en doden.

  Dan komt er een moment van wraak door die soldaten, en dan is het eind zoek: dat is precies wat de Neocons willen. Lekker veel 'berwijs' om de komende 70 jaar Rusland zwart te maken, zoals men ook met Duitsland deed.

  In WO2: Aanvankelijk waren de duitse soldaten gentlemen en hoffelijk tegen de bezette volken. Maar als er dan toch links en rechts een aantal kameraden aan flarden worden geblazen, dan verliest een lokale kolonel wel eens zijn zelfbeheersing en dan gaat hij een half dorp executeren (Putte, Oradour).

  https://xevolutie.blogspot.com/2022/02/1237-een-sitrep-situatie-report-op-dag.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   Leest als een mission impossible voor het Russische leger.

   Verwijderen
  2. We gaan het afwachten.

   Misschien zal zich binnen de Oe bevolking toch een proces voltrekken dat hen doet kiezen voor vrede met Putin in plaats van vrede met Azov en Svoboda en Nuland.

   Verwijderen
  3. [Leest als een mission impossible voor het Russische leger]
   Niet impossible, maar helaas wel ten koste van veel Russische soldaten. Dat is een groot offer aan een schurkenstaat, maar het beste is proberen de sympathie van de Oekraïense burgers te winnen/behouden.
   Dat is het doel van het verhaal, zoals @JV heeft geplaatst.
   De Amerikanen deden dat anders: gewoon platgooien en als dat burgerdoden kostte, jammer dan. Feitelijk kunnen de Russen dat zelfs nog beter, maar dan is de uitkomst bij het verlaten van Oekraïne anders.

   Zoals ik al eerder plaatste, is de actie van Zelenskiy domweg schofterig: hij weet dat hij het uiteindelijk zal verliezen, maar wil gewoon zoveel mogelijk doden veroorzaken. Nogmaals: zijn actie geldt als oorlogsmisdaad. We slepen hem voor het Tribunaal.

   Verwijderen
 6. China lifts all restrictions on wheat imports from Russia
  https://www.rt.com/business/550630-china-lifts-restrictions-russian-wheat/

  We blijven natuurlijk verstoten van het gezonde Russische graan. Dat gaat naar China. (In dat land trouwens ook geen mRNA vaccin) In plaats daarvan mogen we het giftige GMO graan van Monsanto tot ons nemen uiteraard. Als niet direct, dan indirect via de vleesconsumptie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MEANWHILE: The Price Of Wheat Is SKYROCKETING In The US (Stock Up On Bread, Cereal & Pasta While They’re Still Affordable And Available)
   https://www.silverdoctors.com/headlines/world-news/meanwhile-the-price-of-wheat-is-skyrocketing-in-the-us-right-now-stock-up-on-bread-cereal-pasta-while-its-still-affordable-and-available/

   Verwijderen
  2. Ah het pentagon wil niet dat de mensen er achter komen dat ze biolabs in oekkie natie hebben gebouwd.

   Het Pentagon wil niet dat je deze documenten over biolabs in Oekraïne ziet
   https://www.ninefornews.nl/het-pentagon-wil-niet-dat-je-deze-documenten-over-biolabs-in-oekraine-ziet/

   Verwijderen
  3. Net nu Marioepol, Kharkov en Odessa (pro Russische delen) op het punt staan in Russische handen te vallen wil Zelensky praten.

   https://nos.nl/collectie/13888/liveblog/2419047-russische-militairen-trekken-charkov-binnen-finland-sluit-luchtruim-voor-russische-toestellen

   Verwijderen
  4. uur geleden:

   Grenswachten Slangeneiland mogelijk nog in leven

   De dertien grenswachten op Slangeneiland, die tegen Russen op een marineschip riepen dat ze "de klere" konden krijgen toen het schip ze opdroeg te capituleren, zijn mogelijk toch niet dood. Dat is te lezen in een bericht van de Oekraïense grenswacht, op Facebook.

   verderlezen:

   https://nos.nl/collectie/13888/liveblog/2419047-russische-militairen-trekken-charkov-binnen-finland-sluit-luchtruim-voor-russische-toestellen

   Verwijderen
  5. @ Dawg Over die grenswachten.

   Hier een bewijs van de bedrieglijke werkwijze van de NOS.

   Ze doen net alsof ze info via facebook krijgen, en alsof het nog niet helemaal zeker is.

   Wat ze verzwijgen is dat al binnen enkele uren (nota bene via Blik's tweet) bij de NOS bekend was dat ze nog leefde, inclusief de beelden.

   Nu maken ze het publiek wijs dat ze misschien nog leven endat dit via een faqcewbook pagina komt. NEE: het was alk op deRussische TV toen jullie NOS bericht nog niet droog was.

   Verwijderen
  6. @Jan

   Was me ook opgevallen. 'Weaselwords' van de Staatsomroep.

   Verwijderen
  7. Prachtig, toch? Hoe meer leugens, hoe liever. Op een gegeven ogenblik vallen ze door de mand en dan zijn ze al hun goodwill kwijt. Dan zijn de komende leugens over het klimaat, covid-23, inflatie etc. VOLKOMEN WAARDELOOS.

   Leve het Tribunaal!

   Verwijderen
 7. Lekker mee escaleren. Daarom zet deze minister van Defensie di ook op Twitter.

  Nederland stuurt meer militaire goederen naar Oekraïne ter verdediging tegen de Russische agressie. We leveren nu ook 50 Panzerfaust-3 antitankwapens met 400 raketten. Samen met Duitsland onderzoeken we de mogelijkheid om Patriots te leveren aan de @NATO Battlegroup in Slowakije.

  https://twitter.com/DefensieMin/status/1497637568363384834

  Het inlegvelletje is klaarblijkelijk zoek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Ftheintercept.imgix.net%2Fwp-uploads%2Fsites%2F1%2F2022%2F02%2FGettyImages-1229073971-azov-regiment-ukrainian-army-nationalist.jpg%3Fauto%3Dcompress%252Cformat%26q%3D90%26fit%3Dcrop%26w%3D1440%26h%3D720&imgrefurl=https%3A%2F%2Ftheintercept.com%2F2022%2F02%2F18%2Fukraine-weapons-neo-nazis-bob-menendez%2F&tbnid=TT8gWUTdRcZtfM&vet=12ahUKEwjlyL2o35_2AhVug_0HHW8QCy0QMygBegUIARCQAQ..i&docid=3HrcBW_JhuboUM&w=1440&h=720&q=nazi%27s%20ukraine&ved=2ahUKEwjlyL2o35_2AhVug_0HHW8QCy0QMygBegUIARCQAQ

   En eh....Panzerfausten. War doet die nam me toch aan denken.

   Verwijderen
 8. Ukraine’s president said Sunday his country was ready for peace talks with Russia but not in Belarus, which had served as a staging ground for Moscow’s 3-day-old invasion.

  The Kremlin said earlier in the day that a Russian delegation had arrived in the Belarusian city of Homel for potential talks with Ukrainian officials.

  Speaking in a video message, Zelensky named Warsaw, Bratislava, Istanbul, Budapest or Baku as alternative venues. He said other locations were also possible but made clear that Ukraine wouldn’t accept Russia’s selection of Belarus.

  Zelensky also said that Moscow was bombarding residential areas in Ukraine as its invading forces sought to push deeper into the country.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Profetisch artikel in The Nation van 1 febr jl,

  "The United States Is Reaping What It Sowed in Ukraine

  citaat

  "If the United States and NATO are not prepared to negotiate new disarmament treaties, remove U.S. missiles from countries bordering Russia, and dial back NATO expansion, Russian officials say they will have no option but to respond with “appropriate military-technical reciprocal measures.”

  This expression may not refer to an invasion of Ukraine, as most Western commentators have assumed, but to a broader strategy that could include actions that hit much closer to home for Western leaders.

  For example, Russia could place short-range nuclear missiles in Kaliningrad (between Lithuania and Poland), within range of European capitals; it could establish military bases in Iran, Cuba, Venezuela, and other countries; and it could deploy submarines armed with hypersonic nuclear missiles to the Western Atlantic.

  Hypersonic nuclear missiles off the U.S. East Coast would put the United States in a similar position to that in which NATO has placed the Russians. China could adopt a similar strategy in the Pacific to respond to U.S. military bases and deployments around its coast.

  So the revived Cold War that U.S. officials and corporate media hacks have been mindlessly cheering on could very quickly turn into one in which the United States would find itself just as encircled and endangered as its enemies.

  Will the prospect of such a twenty-first century Cuban Missile Crisis be enough to bring U.S. leaders back to the negotiating table, to start unwinding the suicidal mess they have blundered into? We certainly hope so."

  https://progressive.org/latest/us-reaping-sowed-in-ukraine-benjamin-davies-220201/

  Ik word een beetje niet goed van al die (excusez les mots) achterlijke idioten (inclusief de over wapenleveranties twitterende politici en de msm die weer vol op het propagandaorgel gaan) die zich nu zitten te verkneukelen bij de gedachte dat de Russische beer een bloedneus geslagen gaat worden in Ukraine en dat het feest daarna voor bij is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij worden de rollen hier 180° omgedraaid. De US wordt een alle kanten bedreigd met deze opstelling. Dan hebben ze ook nog eens de route over de noordpool over het hoofd gezien, die is nog korter. Krijgen de Canadezen een mooi vuurwerk te zien.

   Verwijderen
 10. Maarten van Rossem plaatst een oude toespraak over Nucleaire wapens.

  https://www.youtube.com/watch?v=v7LNrY6eiHE&t=216s

  Benieuwd of Maarten weer in de contramine zal gaan als hij op TV wordt uitgenodigd.
  Ik kan hem wel enkele tips geven.
  ( Ik lift even mee op zijn click bait).

  1) Er is wereldwijde boosheid en verontwaardiging over deze inval. Maar toen wij Irak, Syrie , Libië en Afghanistan binnen vielen was het OK: je mocht een land binnen vallen, als jouw motieven maar 'humaan' waren. ( Onze motieven bleken bedrog, en het resultaat was dat 4 landen in een hell hole werden veranderd. Precies wat die Neocons op het oog hadden met deze vernietigings-oorlogen. Lees Haarretz er maar op na. Maar over hen durft helemaal niemand een woord te zeggen in de media.)

  2) Wat zijn de motieven van Putin? Niemand die het uitspreekt. Of uit zoekt. We horen dat er iets met zijn psychologie zou zijn, maar al die theorien spreken elkaar tegen. Hij is bang van 'democratie' zegt men , maar overal in Rusland gaan mensen de straat op om te demonstreren. Wordenze soms opgepakt? Net als bij ons dus. In de Duma zitten mensen aan beide kanten van Putins standpunt: hardliners en 5e colonne pro westerlingen.

  Weet je wat, ik heb een lunimeus idee !
  Laat ons eens kijken wat Putin zegt dat hij als motief heeft.


  1) Hij vraagt om veiligheid. Hij wil dat we de toezeggingen 'not one inch' nakomen. ( Deskundigen als Jack Matlock, John Mearsheimer en anderen zeggen: natuurlijk. Heel logisch. Ook de VS wil niet dat er in Cuba raketten komen van Putin. Dan moeten die óók weg.


  2) Hij eist uitvoering van Minsk 2. Gewoon: zodat die etnische Russen niet meer gedood worden ( 80 mensen elk jaar , sinds 1015)


  Wij willen hem die gegarandeerde vrede niet geven. Waarom niet? Zijn we iets van plan dan?
  Nee hoor, we zijn niks van plan! Wij van de Nato zijn namelijk niet offensief maar defensief !
  U bent een wantrouwig mannetje , mijnheer Putin. Ga eens een goede psychiater zoeken !


  Putin: O. Dus Irak, Syrië, Libië,Kosovo, Servië etc etc, dat was allemaal omdat die landen de Nato landen aan vielen?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Belangrijk Nieuws:

  De Russische Centrale Bank wordt uitgesloten.

  Vermoedelijk komt er een enorme aanval opde Roebel.

  De Centrale Bank van Ru kan daar nu niet op reageren.

  Dat zal leiden tot armoede en mogelijk opstand in Rusland.

  Men wil ècht Putin verdrijven, zo wordt zelfs in Engelse bladen geschreven.

  MASSIVE ESCALATION: US & EU sanction Russia's Central Bank (Live)

  https://www.youtube.com/watch?v=1mbgjjEnbKc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevoeging: nu zegt Mercouris dat het volgens hem niet zo''n vaart zal lopen.

   Laat ons dat hopen.

   Laat ons hopen dat het weer een sanctie is waar Rusland juist minder fragiel van wordt.

   Verwijderen
  2. @ Jan

   Hoorde gisteren bij The Duran dat het buitenland Rusland op dit moment dagelijks voor zo'n 700 miljoen dollar betaalt voor gas en olie. Kan dat buiten SWIFT om?

   Verwijderen
  3. Nog los van de vraag of een land als Duitsland 50% van z'n gasleveranties kan vervangen.

   Verwijderen
  4. Ik begrijp dat juist daarom SWIFT zal blijven bestaan, maar nu de CB van Rusland in de ban ios, schijnt het dat Rusland - ik meen- 700 miljard $ kwijt is.

   Alles zou ook tot economische moeilijke tijden leiden in Rusland.

   ===

   Ja, wat er NU gebeurt is vooral een ramp voor Duitsland.
   En ook voor de rest van Europa, maar vooral een nekslag voor Duitsland.

   De Neocons hebben een geweldige dag ! Rusland en Duitsland, de twee landen die ze het meest haten.

   Verwijderen
  5. Van bondskanselier Scholz krijgen ze een bonus als bedankje.

   https://nos.nl/collectie/13888/artikel/2419075-100-miljard-extra-voor-duits-leger-dit-is-een-keerpunt-in-de-geschiedenis

   Verwijderen
  6. [ik meen- 700 miljard $ kwijt is]
   Ik las ergens > 1 Triljard = geblokkeerd. Maar dan verhogen we toch even de gasprijs? Of confisqueren een paar westerse bedrijven (shell, esso) in Rusland? Dan snijdt het mes aan meerdere kanten.

   Verwijderen
  7. [Rusland en Duitsland, de twee landen die ze het meest haten.]
   Die drijven ze juist naar elkaar toe, net zoals Rusland - China.

   Verwijderen
 12. Rutte verbergt zijn groeiende neus al... Kijk maar...

  Want weer wordt inflatie door externe factoren verklaard, goh komt dat even handig uit? Niet het extreme geldprinten maar Putin is de schuld!

  https://twitter.com/reindevries76/status/1497334172897132544

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://pbs.twimg.com/card_img/1497300887181701121/aYIK2lje?format=jpg&name=small

   Rutte waarschuwt voor ’enorme dreun koopkracht’ vanwege Oekraïne
   Updated Gisteren, 10:1525 feb. 2022 in BINNENLAND

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/561286430/rutte-waarschuwt-voor-enorme-dreun-koopkracht-vanwege-oekraine

   Verwijderen
  2. Nu dus maar even hamsteren, hé. Vooral in blik & glas.

   Verwijderen
 13. Oekraïens bedrijf haalt alle bewegwijzering weg: “De Russen de weg naar de hel wijzen”

  Hier kan ik de humor, hoe tragisch dan ook, wel van inzien. De Russen hebben blijkbaar geen GPS systemen in hun voertuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet nodig, ze hebben sateliet-kaarten, waar zelfs de kleinste geitenpaadjes op staan. Totaal zinloze maatregel.

   Tijdens de 'Blitzkrieg' deden ze dat ook in NL, alsof de Duitsers niet jaren van tevoren kaarten hadden gekocht.

   [Hier kan ik de humor wel van inzien]
   Ehh, Belgische humor? :)

   Verwijderen
  2. "Niet nodig, ze hebben sateliet-kaarten, waar zelfs de kleinste geitenpaadjes op staan. Totaal zinloze maatregel."

   Dat bedoel ik nu. Het is gewoon een lachertje wat ze daar doen. Letterlijk.
   Noem het maar wrange humor.

   Verwijderen

 14. RT

  Putin orders Russian nuclear deterrent forces to be on highest alert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. beelden:

   https://twitter.com/maxseddon/status/1497923042101575685

   Verwijderen
 15. Forum video:

  Thierry Baudet: ''Dít is wat er achter het 'coronabeleid' zit''

  BeantwoordenVerwijderen
 16. propaganda in de tijd van poetin
  https://www.masterandmargarita.eu/nl/09context/propagandarusland.html

  Ja, die Putin weet wel hoe de Russische bevolking te brainf*cken in zijn voordeel om aan de macht te kunnen blijven.
  Al van kinds af aan blijkt zelfs.
  Hitler en zijn nazi's deed precies hetzelfde.

  En dan schrijft Blik altijd vrolijk dat hij tegenstander is van het feit dat je als andersdenkende wordt gecensureerd en het zwijgen wordt opgelegd.
  Maar Blik staat wel achter het besluit van een regering die precies hetzelfde doet bij iedere anders denkende wat oppositie probeert te voeren in de duma of het kremlin.
  Tsja, wat maakt dat Blik zelf dan?
  Hij laat zich liever voeden door Russische propaganda, heeft het over gehersenspoelde westerlingen vanwege MSM.
  Nou, dan kun je als westerling jezelf ook afvragen:
  Ben jijzelf niet gehersenspoeld door het oosten, Blik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Officieel heet Rusland een democratie te zijn, met een gekozen president, een functionerend parlement en een rechtsstelsel, in werkelijkheid is het ‘een maffia-staat met Poetin als capo di tutti capi’, stelde oud-wereldkampioen schaken en oppositie-politicus Garry Kasparov, inmiddels gevlucht, in zijn biografie.

   Verwijderen
  2. Het lijkt wel bijna de EU, de VS of Canada!

   Verwijderen
  3. Ach kijk, blik haalt postings weg.
   In de leer geweest op het kremlin in Rusland Blik?
   @ kleine smurf avatar, wat doe je nog dan op dit westers continent?
   De rest wat ik aan jou richtte zal ik dan maar niet herhalen vanwege blik stasi.

   Verwijderen
 17. Mediabeïnvloeding en psychologische operaties in de Sovjet-Unie en hedendaags Rusland

  https://www.jhsg.nl/mediabeinvloeding-en-psychologische-operaties-in-de-sovjet-unie-en-hedendaags-rusland/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ben je op dit moment al een landverrader als je pro Rusland bent?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pro-waarheid/werkelijkheid/realiteit is al genoeg.

   Verwijderen
  2. Ben je op dit moment al een landverrader als je pro Rusland bent?
   Nee, maar wel als je pro kremlin en pro-Putin bent.

   Laat de gewone Russen er maar buiten. Zij zijn ook slachtoffer van dit kremlin regime van Putin.
   Ze mogen niet anders denken van hem. Dat is door Putin verboten.

   Verwijderen
  3. Heb je die info uit de betrouwbare media?
   Zijn dat diezelfde media die ons 2 jaar lang de waarheid brachten over Covid?

   Verwijderen
  4. https://www.jhsg.nl/mediabeinvloeding-en-psychologische-operaties-in-de-sovjet-unie-en-hedendaags-rusland/

   Verwijderen
 19. FvD-senator Theo Hiddema snapt niks van het gedweep van zijn partijgenoten met de Russische president Poetin. Dat laat hij weten aan De Telegraaf. De eigenzinnige senator, tevens strafrechtadvocaat, uitte de afgelopen jaren al vaker kritiek op standpunten van FvD en partijleider Thierry Baudet.
  Dit keer uit hij zijn bezwaren over begripvolle woorden van partijgenoten over het oorlogsoptreden van de Russische president Poetin, die afgelopen week een invasie in Oekraïne ontketende. Partijleider Baudet stelde dat het Westen de invasie heeft veroorzaakt. „Dat Rusland nu reageert is maar al te voorspelbaar”, aldus Baudet die vanuit de Tweede Kamer veel kritiek op zijn uitspraken kreeg.

  Nu klinkt ook in eigen gelederen afkeuring. „Wat verklaart toch die pathologische dweepzucht binnen FvD met de sterke man (Poetin, red.)?”, vraagt Hiddema zich af. „Iets met Freud wellicht, mislukte identificatie met een afwezige vaderfiguur? Wie weet. Knap ook, al die historische geopolitieke schrijftafelgeleerdheid die Poetin moet duiden. Makke is wel dat in al deze beschouwingen het lot van de nu levende Oekraïner onbenoemd blijft.”

  Ondanks een eerdere ’laatste smeekbede’ die Hiddema deed, een oproep aan zijn partijgenoten om te stoppen met oorlogsvergelijkingen tijdens de coronapandemie, een terechtwijzing na nazistische en racistische appjes in FvD-appgroepen, bleef Hiddema verbonden aan de partij. Ook zaterdag is hij nog altijd actief binnen de partij, maar voelt hij opnieuw reden om zijn ongenoegen naar buiten te brengen.

  Vergiftiging

  Volgens Hiddema weten de Oekraïners ’maar al te goed wat hen te wachten staat als het Russische broedervolk hen komt bevrijden’, schrijft hij. „Dankzij Stalin waren er miljoenen doden door uithongering en deportaties. Na de Tweede Wereldoorlog zijn andere broedervolkeren ook bevrijd door de Poetins van weleer, in hun landen kwamen vazallen aan de macht, hun gevangenissen werden martelkamers, hun rechtspraak een schertsvertoning. En nu moeten wij Poetin begrijpen als hij terug wil naar dit Sovjet-dwangsysteem?”, vraagt hij zich hardop af.

  De senator stelt de vraag: „Wat vindt FvD ervan dat de nu levende Oekraïner zijn levensverwachtingen niet afhankelijk gesteld wil zien worden van anderen die voor hem bepalen hoe hij zich maar in zijn historisch lot moet schikken?”

  Hiddema stelt dat het ’duidelijk is dat het volk een democratisch bestuur wil en niet om Russische hulp heeft gevraagd’, aldus de senator. „Hulp die dan geboden moet worden door een dwangmatige leugenaar die zijn eigen volk muilkorft en politieke tegenstanders vergiftigt. Met een democratisch ingericht FvD-hart ontkom je toch niet aan de verzuchting ’Poetin is een proleet’!”

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hiddema is oud en dom gelezen.
   Tijd voor dit fossiel om te zwjjgen.

   Verwijderen
  2. Mag je zelf tegen Theo zeggen.
   Ik zou wel op je woordkeuze letten dan.
   Zwijgen zal hij zeer zeker niet doen.
   Of je moet andere middelen hebben om hem het zwijgen op te leggen.

   Verwijderen
  3. De tijd doet zijn werk bij hem.
   Mijn woordkeuze is mijn zaak.

   Verwijderen
  4. Diezelfde tijd doet ook zijn werk bij jou dat de aarde verlost van randdebielen als jij

   Verwijderen
  5. Schelden bljjft een uiting van domheid en een gebrek aan woorden.

   Verwijderen
 20. Fi donq, het is weer week-end en er wordt weer heel wat af gereuteld. Gelukkig is het morgen weer maandag, dan zijn we weer even verlost van de stuitende propaganda. Doe geen moeite, ik zie toch niets, ha ha ha.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. In light of the ongoing war conflict in Ukraine, the International Judo Federation announces the suspension of Mr. Vladimir Putin’s status as Honorary President and Ambassador of the International Judo Federation.
  Bron:
  https://www.ijf.org/news/show/official-announcement-of-the-international-judo-federation

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zweden, volgt Polen, en wil niet uitkomen tegen Rusland in de WK kwalificaties
  https://www.voetbalkrant.com/nieuws/2022-02-27/zweden-volgt-polen-en-wil-niet-uitkomen-tegen-rusland-in-de-wk-kwalificaties#ixzz7M7VNi1qS

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bron:
   https://www.voetbalkrant.com/nieuws/2022-02-27/zweden-volgt-polen-en-wil-niet-uitkomen-tegen-rusland-in-de-wk-kwalificaties

   Verwijderen