woensdag 26 januari 2022

Met Iwan Verrips (BNR), Mark en Wopke, naar het Oostfront?

Gisteren (dinsdag 25-1-2022, 12:00 uur), Breekijzer, het inbelprogramma van BNR*. De stelling was iets met sancties tegen Rusland. Iwan Verrips, de presentator, raakte helemaal opgewonden in de aankondiging. In de studio ook enkele "experts", die meehielpen het vuurtje al op te stoken.

Pauselijke opdracht

Iwan Verrips ging wel voorop in de strijd richting Oostfront: "Waar blijven die sancties?? Waarom nog geen Witte Rook?" Hij zei het echt. Alsof de gang naar het Oostfront een Pauselijke, bijna religieuze opdracht is. Niet de vraag of sancties wel wenselijk zijn was de vraag. Nee. De vraag werd: "Wat is het juiste moment?!". Maar toen kwamen de inbellers, een stuk of 5. Waarvan vier rabiaat gehakt maakten van de stelling. Niemand van de inbellers wil naar het Oostfront! Sancties (kunnen vaak gezien worden als oorlogsdaad) wilde niemand van de inbellers! De discrepantie tussen de gekochte "journalisten" en "experts", enerzijds, en de onbetaalde "gewone" mensen anderzijds, kon wederom niet groter. 

"Grappig die inbellers"

In de studio ontstond een mix van onrust en opwinding. Eén van de aanwezigen sprak iets van "grappig die inbellers". Maar de hardliners in de studio vonden het helemaal niet grappig. Die begonnen met een vertwijfelde counter-attack tegen de inbellers. "Wij (NATO-landen) zijn niet bezig met allerlei invasie-plannen". Het werd echt gezegd. Onweersproken. Zullen we die meneer dan even herinneren aan wat NAVO(gerelateerde)-invasietjes (die niet enkel bij plannetjes bleven)? Waar zullen we beginnen? Korea, Vietnam, Irak, Afghanistan, Libie, Syrie, Belgrado, Maidan, Odessa, Palestina. Invasietjes die nooit kritiek krijgen, laat staan sancties!

Putin! Putin! Putin!

Ook kwam er een meneer aan het woord die mocht zeggen dat Putin speelt met de gaskraan. Hij insinueerde dat het Rusland is die verantwoordelijk is voor de gasproblemen. Het is de wereld op zijn kop! Laten we het nog eens hebben over South Stream, de pijplijn via Bulgarije. Werd getorpedeerd door de EU. En de Russen maakten er met Turkije Turkstream van! Dan NortstreamII. Die lijn ligt klaar. Maar als de EU die niet goedkeurt, moet je niet de Russen de schuld geven! Als de Amerikanen bedrijven straft die meewerken aan Northstream II, moet je niet de Russen de schuld geven van agressie of van politieke spelletjes!

Associatie

Kortom, de wereld staat op zijn kop. Mark en Wopke gaan ook al naar het Oostfront om de Oekraïeners, waarvan de Nederlandse bevolking al zei "geen associatie met hen!", gaan Wopke en Mark zich juist met hen associëren! Wij stellen voor dat het lekker bij Wopke, Mark en Iwan blijft die naar het Oostfront gaan, achter de Amerikanen aan, maar laat de Nederlandse bevolking er verder buiten! "The Americans will fight for Ukraine and against Russia, till the last European..."

NAVO

Er was nog een inbeller met een hele simpele vraag: "Is Rusland ooit NAVO- en/of EU-lidmaatschap aangeboden?". Verrips in paniek. Een strikveraag? "Goede vraag, daar gaan we met de experts op terugkomen". We hebben Verrips er nooit meer over gehoord. Maar wij van Blik, zijn de beroerdste niet en helpen Iwan graag. Nee, dat is Rusland nooit aangeboden. Putin heeft het wel zelf eens voorgesteld, aan de Amerikanen. Die reageerden met een smalijk lachje, en dat was het!

Degenen die het hardst roepen om een gang naar het Oosten gaan nooit zelf. Laat Iwan, Mark en Wopke, nu dan onder bevel van de Amerikanen, lekker zelf gaan, maar laat de rest erbuiten!

Iwan Verrips, BNR* kan niet wachten tot er sancties tegen Rusland zijn: "Is er al Witte Rook?"

*BNR is van HAL Trust. En in de top 10 aandeelhouders van Hal Trust zitten First Eagle, JPMorgan en Rothschild. 17 opmerkingen:

 1. Jimmy Dore Show (clip 28 min.)

  The TRUTH About Ukraine, Russia & War
  https://www.youtube.com/watch?v=7j5alqfsxio

  Jimmy Dore met Peter Lavelle als gast. Lavelle fileert met chirurgische precisie de grenzeloze en, niet alleen voor Rusland maar ook voor West-Europa, gevaarlijke hypocrisie van de US.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Kuipers wilde overtuigen met cijfers, maar was selectief"

  Anders dan zijn voorganger gebruikt de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers in de persconferenties veel cijfers en visualisaties. Maar wie daar goed naar kijkt, ziet dat hij sommige cijfers gisteravond wel erg selectief gebruikte. "Mensen kunnen hierdoor op het verkeerde been zijn gezet", aldus een van de onderzoekers van wie Kuipers data heeft gebruikt."

  Plaatje dat Kuipers liet zien
  https://twitter.com/ministerVWS/status/1486074371252891655

  "Zo toonde de minister een visualisatie die moest aantonen "dat het belangrijk is om je te laten vaccineren en die boost te halen". Terwijl 56 procent van de 18-plussers in Nederland geboosterd is, heeft slechts 1,5 procent van de coronapatiënten in het ziekenhuis een booster ontvangen. "Dat ziet u op het rechterplaatje", aldus de minister gisteravond. Met andere woorden: met een booster loop je nauwelijks kans om opgenomen te worden in het ziekenhuis."

  Hoewel de bescherming door boosters hoog is, zo blijkt uit de data van het RIVM waar Kuipers zich op baseert, is de visualisatie een vertekening van de werkelijkheid. De linkerafbeelding toont het totaal aantal mensen dat gevaccineerd en geboosterd is op 23 januari. De rechterafbeelding toont het percentage gevaccineerde en geboosterde ziekenhuispatiënten dat is opgenomen tussen 1 december en 13 januari, blijkt uit de RIVM-rapportage.

  "Dat is niet zo handig", concludeert LUMC-epidemioloog Frits Rosendaal. In december waren er nog nauwelijks mensen geboosterd. Logisch dat er toen geen geboosterde patiënten werden opgenomen. En dat is niet het enige wat de vergelijking mank maakt. "Het plaatje is grotendeels irrelevant, want het gaat met name over delta", concludeert hij. "Die twee dingen kun je niet op deze manier met elkaar vergelijken", bevestigt het RIVM.

  Ook over het coronatoegangsbewijs liet Kuipers belangrijke informatie weg. In de persconferentie zei de minister dat het "wel een 15 procent dempend effect kan hebben(op het R-getal, Dawg)." Hij baseerde zich op een onderzoek van de TU Delft dat vorige week verscheen.

  Maar die 15% wordt alleen genoemd door de TU Delft in een scenario waar overal behalve in het onderwijs (dus ook in alle winkels en op het werk) een CTB zou worden gevraagd.

  https://nos.nl/artikel/2414613-kuipers-wilde-overtuigen-met-cijfers-maar-was-selectief

  Misleiding door selectief gebruik van cijfers en definities. Daar kun je een pandemie van krijgen. Maar liegen mag je dat niet noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iwan Verrips mag mij bellen.

  Ik heb zojuist de vijf belangrijkste argumenten die altijd tegen Putin worden aangevoerd, op een rij gezet en zo goed mogelijk ontzenuwd.

  Hier te lezen: https://xevolutie.blogspot.com/2022/01/1221-aan-de-hoofdredacteur-aangetekend.html

  Punt 2 gaat ove rde vraag aan Verrips:

  2) Min 22.40 Aaron Maté: Putin wilde Navo lid worden ?

  Ja, Putin zag het gevaar van een steeds dichterbij komende Nato. Hij begreep dat die moest worden gestopt òf dat Rusland op een bepaalde manier deel van de Nato moest worden: bijvoorbeeld door integratie van de Russische Veiligheidsdienst met de Nato. In 2000 en 2001 waren er niet-officiële gesprekken in Brussel tussen Europa en Rusland, maar toen de Amerikanen daar achter kwamen hebben ze daarover een veto uitgesproken: ‘Rusland blijft de vijand’, zo besloot de VS.

  Min 21: Sakwa scherp: https://www.youtube.com/watch?v=lBMKhhdg4jk&t=1068s

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vrees het ergste als je de Russische beer uit zijn winterslaap haalt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn excuses voor het 3 x plaatsen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kun je nagaan als je die beer met z'n rug tegen een muur zet en in de loop van een geweer laat kijken.

   Verwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. https://twitter.com/i/status/1486416785922473992

  Op dit filmpje van haast twee minuten is heel goed te zien hoeveel support de truckers onderweg krijgen van Canadezen die langs de route staan.

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1486416785922473992

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "De inzamelingsactie voor de truckers, om gederfde inkomsten op te vangen, brandstof te betalen en om te kunnen voorzien in voedsel tijdens de helse rit door ijskoud Canada, heeft tot nog toe al $5.287.050 Canadese dollar opgebracht:

   https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1486359724442402819

   Verwijderen
  2. Je kunt zelf een bijdrage leveren aan de inzamelingsactie voor die truckers via GoFundMe. Even doen. Hun strijd is onze strijd.

   https://www.gofundme.com/f/taking-back-our-freedom-convoy-2022

   Verwijderen
  3. Dawg,
   HUN belang is zeker ONS belang. We kunnen de agenda een enorme klap toedienen als ze de maatregelen moeten terugdraaien. En hun puppet Trudeau moet aftreden. Er komt wel weer een nieuwe puppet, maar lekker is het niet voor hun.

   Zoals Klaus zegt.
   "The pandemic represents a rare but narrow window of opportunity to reflect, reimagine, and reset our world" - Professor Klaus Schwab, Founder and Executive Chairman, World Economic Forum

   Hoe meer we die agenda frustreren hoe moeilijker het voor hun wordt om de controle over de great reset te behouden en daardoor te laten slagen. Die hele agenda moet ontsporen! en de hele WEF kliniek en harlekijnen moeten voor tribunalen verschijnen.

   Verwijderen
 8. @Blik,
  De grootste covid revolutie is gaande IN CANADA en je hebt er nog geen 1 artikel aan gewijd. C'mon! Zie je niet dat hier geschiedenis wordt geschreven?

  Canada: Convoy for freedom
  https://hetanderenieuws.nl/canada-convoy-for-freedom/

  BeantwoordenVerwijderen

 9. Goh. ‘Ze’ laten het evolueren tot griep met allerlei ‘maatregelen’

  https://www.nu.nl/coronavirus/6180147/dit-zijn-de-belangrijkste-voorwaarden-om-corona-een-soort-griep-te-laten-zijn.html

  Maar het was altijd al griep, en alle maatregelen hebben daar niets aan veranderd.

  Knap hoor als je het dan ‘onder voorwaarden’ weet te ‘evolueren’ tot griep.

  Dat die ‘onder voorwaarden’ een samenleving ontwricht hebben, daar hoor je ‘experts’ niet over.

  En dat die ‘onder voorwaarden’ medisch inhoudelijk niets hebben gebracht, ook niet.

  Het is alsof we al 2 jaar in een Simpsons aflevering zitten, waarbij Homer de krokodil van het gazon jaagt door in de gang op zijn handen te lopen, waarna er inderdaad geen krokodil op het gazon ligt, waarna Homer zegt: Zie je wel!

  Knap hoor om iets wat nooit anders is geweest is dan anders ‘weg te krijgen’ met de meest absurde, haatdragende, sociaal ingrijpende, en geld verslindende maatregelen, waarna je jezelf mag uitroepen tot Homer, ik bedoel: Expert!

  Maar de vergelijking met Homer is niet goed, want Homer wist niet beter. En experts wellicht ook niet, maar hadden wel beter moeten weten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is alsof we al 2 jaar in een Simpsons aflevering zitten, waarbij Homer de krokodil van het gazon jaagt (die er niet ligt) door in de gang op zijn handen te lopen, waarna er inderdaad geen krokodil op het gazon ligt, waarna Homer zegt: Zie je wel!

   Verwijderen