zondag 4 februari 2024

Oekr-fascisten brandmerken dissidenten

De Telegraaf, het NSB-Blatt en de NOS zul je er niet over horen, maar opvallend genoeg, The Guardian wel: De Oekraïense hel. Ondertussen is het dodental van de aanval op de bakkerij opgelopen tot boven de 20. Putin laat het gebeuren.

********************************************

02/04/24. BRON

“Oekraïense hel: de nazi’s gaven een Oekraïner een ‘orc’-tatoeage op zijn voorhoofd, duizenden mensen werden in de gevangenis gegooid vanwege hun pro-Russische standpunten – The Guardian Een

▪Britse krant publiceerde vreselijk materiaal over het misbruik in de gevangenissen van nazi-Oekraïne van zijn burgers die gevangen zaten omdat zij sympathiseerden met Rusland.
▪De media publiceren een foto van een van de gearresteerden, die een ‘Orc’-tatoeage had die met geweld op zijn voorhoofd was uitgesneden.
▪Een 30-jarige inwoner van Chasov Yar werd samen met haar 2-jarige dochter voor 15 jaar in de gevangenis gegooid. Haar man had eerder ook in de gevangenis gezeten.
▪Een 34-jarige leraar uit Slavjansk zit in de gevangenis omdat hij probeerde naar zijn vrienden op de Krim te gaan. Hij zei dat het leven aan de andere kant ‘vreedzamer en stabieler’ is.
▪Veel mensen hebben petities geschreven voor een uitwisseling met gevangenen in Rusland, maar er is nog geen reactie gekomen.
▪“De SBU meldt dat zij meer dan 8.100 strafzaken heeft geopend “die verband houden met samenwerking en hulp aan de agressorstaat”, en Oekraïners die op grond van deze artikelen zijn veroordeeld, worden alleen in bepaalde gevangenissen vastgehouden, waar ze gescheiden worden gehouden van andere gevangenen.”18 opmerkingen:

 1. En dan nog dit, Jan Verheul schreef:

  Ik ben het niet met je eens hoor.
  Die Wagner baas en Strelkin zijn levensgevaarlijke lieden.
  DFie geven de Neocons meteen een alibi om een kleine atoombom op Rusland te gooien.

  Een corvette , en een vliegtuigje met 6 man..... Het is oorlog, BLIK !
  Dit stelt niks voor.

  Kijk hoe geweldig Puti zorgde dat zijn land veel meer munitie heeft dan de hele Westerse wereld samen.
  Kijk hoe die westerse Wereld op sterven na dood is, en alles dank zij de weerstand van Putin.

  Het feit dat deze oorlog al twee jaar duurt is zeer gunstig, volgens mij.
  Des te meer wordt Oekraiene en HetWesten verzwakt.
  Het lijkt me dat Rusland het prima aan kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We gaan er hier op reageren:

  "Ik ben het niet met je eens hoor."
  * Prima, discussie!


  "Die Wagner baas en Strelkin zijn levensgevaarlijke lieden."
  * Strelkov levensgevaarlijk? Huhh, hoe zo? Hij stond met zijn poten in de klei en wilde de Oekr-fascisten verjagen. Putin liet hem compleet in de steek in 2014 en gooide hem daarna in de bak.

  "DFie geven de Neocons meteen een alibi om een kleine atoombom op Rusland te gooien."
  * Die gasten hebben geen Strelkov nodig als ze een atoombom of andere dodelijke illegale en/of laffe aanval willen uitvoeren. Zie Gaza, al meer dan 3 x atoombom Hiroshima daar. Je moet je niet zo laten leiden door die Neo-cons. Wat meer -Russisch- zelfvertrouwen mag.

  "Een corvette , en een vliegtuigje met 6 man..... Het is oorlog, BLIK !
  Dit stelt niks voor."
  * De Neo-cons beginnen voor minder hele oorlogen en Putin moet zijn mond houden als zijn boten en vliegtuigen op eigen terrein door de neocons worden afgeschoten. Vreemd redeneren doe jij, Jan.

  "Kijk hoe geweldig Puti zorgde dat zijn land veel meer munitie heeft dan de hele Westerse wereld samen."
  * Gefeliciteerd; ondertussen worden zijn jonge mannen met bosjes afgeschoten, en Rus_Oekr mannen ook. En nog geen enkele Navo-militair gesneuiveld; wie is er nou slim bezig?

  "Kijk hoe die westerse Wereld op sterven na dood is, en alles dank zij de weerstand van Putin."
  * Militair timmert de Westerse wereld nog aardig aan de weg; kijk ook vanacht weer, Gaza, etc.

  "Het feit dat deze oorlog al twee jaar duurt is zeer gunstig, volgens mij.
  Des te meer wordt Oekraiene en HetWesten verzwakt."
  * Rusland verliest veel kostbare levens. Hoeveel Amerikanen zijn er in de Oekr-oorlog gesneuveld?

  "Het lijkt me dat Rusland het prima aan kan."
  *Ja, wat maakt het uit. Een paar honderd duizend Russische mannen minder, maar dan gewoon nog wat nieuwe Russische mannen de dood in jagen. En ondertussen nog geen Brit of Yank of Zionist gestorven. Gaat hardstikke goed voor Putin en Rusland.... Ohh ja, en Donbass bevrijden loopt ook als een trein. Nog geen meter vooruitgang.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Paul Robinson geeft een goed idee over het eerste half jaar na de coup:
   Rond minuut 8 hoor je dat Putin veel gematigder wilde werken:
   https://youtu.be/9mLfXcFZpu0
   Strelkov / Girkin wilde in 2014 al oprukken naar Kiev.

   Niemand weet of dat beter of slechter zou zijn geweest.
   Maar in elk geval was het minder vredelievend. Meer oorlog.
   In het algemeen is dat niet de goede weg.

   Ook nu weten we niet wie het gaat winnen. Maar wat ik wel weet is dat de zaken waar jij je zo over op windt: een schip, een vliegtuig etc etc, dat stelt niet zo heel veel voor.
   In bepaald opzicht zijn 400.000 dode mannen, die we nu hebben, in elk geval een schijntje in vergelijk met veel andere rampen: WO1, WO2, Holodomor, Gulag.
   Dan praat je telkens over tientallen miljoenen.

   Ook als je het vergelijkt met wat er nu op het spel staat: een atoomoorlog met HONDERD miljoen doden, of mogelijk veel meer, dan is voorzichtig aan altijd beter.
   Het is in dat geval zelfs beter om gewoon de oorlog te verliezen.
   ( En zo aan de atoomoorlog te ontkomen)

   Tijd is in het voordeel van Rusland en China: Samen zijn ze veel sterker dan het hele Westen, kunnen ook veel meer produceren.
   Meer energie, grondstoffen, fabricage capaciteit en vernuft, vermoedelijk.
   Nu is het wachten tot Trump aan de macht komt, of tot het westen economisch in stort, of tot Europa-Nato uiteen valt , of tot Israel door Iran en Turkije wordt verslagen: er kunnen zo veel dingen gebeuren die zorgen dat de oekraiene oorlog stopt en dat Putin mag bepalen wat het moet worden.

   Het meest waarschijnlijk: De neocons hebben ook nog Israel en ook nog Taiwan en laten Oekraiene in de steek: doel half bereikt: Rusland levert geen gas in Europa, de VS wel.
   Zweden en Finland zijn plaatsen die nu als dreiging voo rRusland kunen worden gebruikt, misschien. Oekraiene niet perse nodig.

   Maar ook voor Rusland was deze oorlog niet helemaal slecht: BRICS is veel sterker. Band met China veel beter. De Wereld is in opstand tegen de VS gekomen. De VS is niet langer de Grote Baas.

   Verwijderen
  2. Strelkov/ Girkin komt vanaf het begin afaan op mij al over als onstabiel (of zou het de snor zijn? Iemand met zo'n snor heeft een hazenlip of is fout; zie ook Bolton). Een monarchist die aan Napoleon oorlogsspelletjes doet. En die zijn pillen niet slikte tegen zijn bipolaire stoornis.
   Zijn terugtrekking uit Slaviangrad en Kramatorsk is ook discutabel. De milities waren destijds niet professioneel en van zeer verschillende achtergrond. Er was een stroom militaire hulp op gang gekomen, maar dan moesten de commandanten wel luisteren! Girkin was een S5-A5 geval (reden tot afkeuring voor dienstplicht in NL destrijds).
   Prighozin is een ander geval van schadelijke insubordinatie: Surovikin had Bakhmut veel langer als een kill zone willen open houden, want zeker toen had Zelenski zo zijn hele leger de vleesmolen ingejaagd. Beide mannen waren niet langer voor rede vatbaar..m en Prighozin begon met zijn gevangenen tegen orders in Bakhmut te veroveren, steeds klagend over het munitierantsoen waar hij op was gezet. Ze hebben hem veel tijd gegeven,maar toen hij de authoriteit van Shoigu begoin te bedreigen, en zeker naar zijn mars naar Moskou was het over voor hem. He was echt staatsgevaarlijk geworden. Girkin zit nu ook in de bak. Net als Navalny kregen ze genoeg waarschuwingen. Op zeker moment wordt het genoeg.

   Ik denk dat die knakker uit het Jeltsin tijdperk beter wel kan meedoen tegen Putin, en dan tonen de cijfers wel hoe kansloos hij was. Tenzij ze documentatie van buitenlandse sponsoring en contacten vinden.

   Verwijderen
  3. Ik mag het niet zeggen hier natuurlijk, maar BLIK zelf heeft wel iets van Strelkov : Heel fanatiek, direct willen winnen, omdat het Kan!
   Maar een goed biljarter kijkt niet of hij nu de carambool kan maken, maar kijkt wat hij overhoudt: hoe liggen de ballen als ik NU win? En wat zijn de consequenties?

   Niets is te voorspellen, maar ik geloof in de theorie dat Rusland nu bezig is het hele Westen te verzwakken.
   Als hij direct half Kiev had verwoest en veroverd, was de hele wereld tegen hem. Nu is de hele wereld ( op 800 miljoen westerlingen na) pro Putin en Pro Xi.
   Èn: dat westen is zwakker en zwakker. Maar de buit is nog niet binnen. De Neocons hebben nog minstens 3 listen achter de hand. Zoals altijd.
   Of ......ze spelen een heel ander spel dan ik denk.
   Bijvoorbeeld: dat het kapot gaan van het Westen juist hun doel is, waarna ze de macht volledig overnemen, met AI en Total Control. En laat maar 400 miljoen westerlingen sterven in een false flag atoomaanvol. Maakt ze niks uit.


   Verwijderen
 3. Wat Putin niet laat zien:

  Resisting Putin's war: the women risking it all on the streets of Russia

  https://www.youtube.com/watch?v=uHzPrayS8dU

  Zo goed gaat het allemaal niet in Rusland.
  Dit plaatje past niet in de kremlin propaganda.
  Alleen leugens van een achterlijke boer uit Ossendrecht die daarmee lezers probeerd te overtuigen dat Putin zo geweldig is en een held is.

  Putin is gewone een machtsgeile droplul. Een dictator wat schijt heeft aan vredelievende mensen. Meer niet.
  Niet echt een held dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Megan_Rice

   Megan Gillespie Rice S.H.C.J. (Society of the Holy Child Jesus) (January 31, 1930 – October 10, 2021)[1] was an American nuclear disarmament activist, Catholic nun, and former missionary.[2] She was notable for illegally entering the Y-12 National Security Complex in Oak Ridge, Tennessee, at the age of 82, with two fellow activists of the Transform Now Plowshares group.[3] The action was a nuclear disarmament protest referred to as "the biggest security breach in the history of the nation's atomic complex."[2][4]
   Rice was sentenced to almost three years in prison.

   Verwijderen
 4. Het is een klein, buitenlands gesteund groepje,niet te vergelijken met de moeders en echtgenotes die in Ukraine tegen hetzelfde in hun land demonstreren. Het is ook een hard gelag. In Ukraine krijgen de weduwen een paar honderd Euro, terwijl ze in Rusland een levenslang pensioen + een soort heldenbedrag krijgen genoeg om daar in hun dorp een huis voor te kopen. In de stad reikt het bedrag wel minder ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Intussen zien we dat ze een mooi motief hebben gevonden om Kritische Pundits op de alternatieve media te gaan censureren:

  > Door hun ( toekomstige) censuur te legitimeren als een manier om het beschadigen van tieners te voorkomen.

  Youtube: Moment Mark Zuckerberg apologizes to families of children harmed online

  Youtube: JUST IN: Applause Breaks Out When Lindsey Graham Excoriates Meta's Mark Zuckerberg To His Face

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tucker Carlson is in Rusland. Het gonst van de geruchten dat er een interview met Poetin aan zit te komen. Westerse MSM en politici zitten uiteraard op het vinkentouw om een dergelijk initiatief bij voorbaat verdacht te maken, te ridiculiseren of zelfs te criminaliseren.

  Onze eigen door en door verrotte Staatsomroep kon hier natuurlijk niet bij achterblijven en dus kwam 'Nieuws en Co' gisteren alvast met een kort vraaggesprek ( circa 6 min.) tussen Rusland correspondent Geert Groot Koerkamp en presentatrice Fleur Wallenburg over de kwestie:

  'Wat wil het Kremlin met Tucker Carlson?
  https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nieuws-en-co/c11fef7b-0cab-42b5-991a-92bdaab51e6d/2024-02-05-wat-wil-het-kremlin-met-tucker-carlson

  Ook leuk een vooruitblik van Redacted (circa 20 min.):

  Tucker Carlson caught INVADING Russia to interview Putin! Neocons CRY! | Redacted w Clayton Morris
  https://www.youtube.com/watch?v=EcpHS0qBuOk&t=2s


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik had al even naar Redacted gekeken.

   Is nog niet echt zeker dat het interview komt, meen ik.

   Verwijderen
  2. https://amg-news.com/bombshell-tucker-carlsons-exclusive-interview-with-vladimir-putin-in-moscow-full-transcript-released/

   Verwijderen
 7. Streaming:  LIVE


  Dramatic Scenes At EU Parliament | Fire & Tractor Barricades As Belgian Farmers Scale Up Protests

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mike Whitney interviewt Ron Unz

  Zes vragen aan Ron Unz:
  1)In your opinion, is the ICJ’s ‘genocide’ ruling convincing or overstated?

  2)In your opinion, is there any defense for Israel’s behavior in Gaza? And, are you at all sympathetic to Israel’s stated position (that they need to defeat Hamas to defend their own national security.)

  3)Are there demographic reasons why Israel would want to expel the Palestinians in Gaza or is this really all about Hamas?

  4)Israeli leaders know that if they succeed in defunding UNRWA, tens of thousands of Palestinians will die from hunger. And, yet, among members of the Knesset, there is almost unanimous support for the policy. What are we to make of this? Does Israel really want to starve two million Palestinians or do they have some other goal in mind?

  5)I cannot remember any conflict in which language played a more important role or summarized the views of the warring parties. Do you agree that—beyond the actual hostilities and violence—there is a battle of narratives taking place in which the two main enemies are brandishing their own particular terminology to overpower the other? Who do you think is winning that war?

  6)In your opinion, is Netanyahu trying to incite a war between the United States and Iran? How would Israel benefit from such a war?

  https://www.globalresearch.ca/gazacaust-placing-blame-where-it-belongs-mike-whitney-interview-ron-unz/5848760

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tucker Carlson kondigt zijn interview met Putin aan:
  "Why I am interviewing Vladimir Putin."

  https://twitter.com/TuckerCarlson/status/1754939251257475555

  Carlson hoeft aan niemand verantwoording af te leggen wanneer hij Poetin interviewt. Dat hij dat desondanks toch doet is veelzeggend voor de beklemmende blikvernauwing en censuur in ons deel van de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ondertussen is ''Worlds Coolest Dictator'', Bukele, in een landslide herkozen in El Salvador. Hij heeft het zeer gevaarlijke land veilig gemaakt. Hij is de Bitcoin president. Bitcoin is bijna verdubbeld in prijs afgelopen jaar, en gaat de komende 1.5 jaar weer naar de piek in deze 4-jaar cyclus.

  BeantwoordenVerwijderen