maandag 8 januari 2024

Maffe Grunberg geeft onbedoeld grootstmogelijke stemadvies Baudet

Of het door onze tweet kwam, weten we  niet, maar Baudet en Blik dachten weer hetzellfde, zie onze tweet, en het essay van Thierry eronder.


Grootstmogelijke stemadvies dat je als partij kunt krijgen zojuist zwammer Arno Grunberg bij #buitenhof: "Was catastrofe geweest als Baudet de 37 zetels van Wilders gewonnen had" Ze zijn enkel bang voor Baudet en #FVD. Niet voor zionist Wilders en zijn lege PVV.


Grunberg: "Het had nog veel erger kunnen zijn. Baudet had ook 37 zetels kunnen winnen." 7 januari 20246 minuten leestijd

Een kort essay over de macht van links, Geert Wilders en de beweging van FVD.

NPO-kijkers werden vanochtend opgeschrikt door een opmerkelijke uitspraak van schrijver Arnon Grunberg in het zondagse praatprogramma Buitenhof. ‘In plaats van Wilders’, aldus de Amsterdams-New Yorkse schrijver, ‘had ook Baudet 37 zetels kunnen winnen. Dan was het nog veel erger geweest.’ In typische NPO-stijl werd niet doorgevraagd. Waarom de winst van Wilders nu precies zo’n ‘catastrofe’ is: het bleef onduidelijk. Evenmin werd de auteur van Blauwe Maandagen en De Joodse Messias gevraagd waarom een vergelijkbare winst van FVD ‘nog veel erger’ was geweest. Waarom is links nu precies in paniek? En waarin schuilt exact het gevaar van FVD - het jongere, maar pittigere broertje van de PVV? Tijd voor een korte bespiegeling.

Zoals bekend zijn er allereerst diverse overeenkomsten tussen de PVV en FVD. We willen beide de immigratie stoppen, we geloven niet in het klimaatverhaal en houden van fossiele brandstoffen. Ook willen we uit de Europese Unie en stoppen met de uitzichtloze euromunt die onze pensioenen doet verdampen en zorgt voor eindeloze inflatie waardoor het leven onbetaalbaar wordt. Wilders en ik gaan vriendschappelijk met elkaar om. En toen Martin Bosma werd gekozen tot Kamervoorzitter stonden Gideon, Freek en ik net zo hard te juichen als Gidi Markuszower en Alexander Kops.

Toch zijn er fundamentele verschillen tussen onze partijen: minstens twee. Het ene speelt zich af op ideologisch vlak, het ander op maatschappelijk vlak.

Ideologie

Anders dan de PVV, beziet Forum voor Democratie de drie genoemde beleidsterreinen - de immigratie, het klimaatbeleid en de uitholling van onze soevereiniteit door de Europese Unie - veeleer als symptomen dan als op zichzelf staande fenomenen. In onze ogen zijn het symptomen van een grotere agenda - een bredere, globalistische beweging die zich inderdaad óók op permanente omvolking richt (via massamigratie), óók op het verkrijgen van totaalcontrole over alle menselijke activiteit en de gehele economie (door de uitstoot van CO2 te problematiseren) en óók op het uithollen van staatssoevereiniteit (waarmee de democratie buiten werking wordt gesteld en beleid kan worden doorgevoerd tegen de wil van de bevolking in). Deze duivelse agenda manifesteert zich echter niet alléén via deze drie beleidsterreinen.

Zij manifesteert zich óók in de oorlog tegen Rusland (het enige Europese land dat weigert mee te doen met de immigratie, de klimaatplannen en de opheffing van soevereiniteit); zij manifesteert zich óók in de onvoorwaardelijke steun voor Israël (waarmee het pad voor eindeloze regime change operaties in het Midden-Oosten wordt geëffend); en óók in de absurde coronaregels, de vaccinplicht, de lockdowns en de roep om steeds meer regels rondom ‘gezond’ leven.

Die bredere beweging laat zich vatten in termen als de ‘Great Reset’, de ‘Agenda2030’ en ‘Build Back Better’. In de 17 ‘doelen voor duurzame ontwikkeling’. In ‘public-private partnerships’.

Het World Economic Forum in Davos, de omineuze Rockefeller Foundation en de Bill Gates Foundation dragen het uit.

En de agenda die deze bredere beweging wil pushen is veel breder - en gaat veel verder - dan alleen de immigratie, het klimaatbeleid en het soevereiniteitsverlies.

De agenda gaat om een algeheel omverwerpen van de Europese cultuur als zodanig. Het onderwerpen van het vrije individu aan totalitaire controle. En het creëren van een verdeel-en-heers politiek waardoor we continu elkaar bestrijden in plaats van de boven ons uittorenende machten die onze kunstmatige tegenstellingen orkestreren.

Ook de geheime diensten spelen daarin een rol (vandaar de noodzaak de maanlanding en 9/11 te bevragen). Ook de kunsten dragen eraan bij (daarom moeten we ook blijven spreken over atonale muziek, abstracte kunst en moderne architectuur).

We hebben kortom te maken met een project dat alle sectoren van de samenleving omvat - en dat alleen als zodanig kan worden begrepen en bestreden. Als politieke partij heeft Forum voor Democratie dus een veel omvattender, een veel completer beeld van de tegenstander en de ideologie waar we mee te maken hebben. Alleen maar bestrijden van een drietal symptomen is niet genoeg: we moeten de ziekte als zodanig in beeld krijgen.

Maatschappelijke beweging

En dat leidt meteen tot het tweede fundamentele verschil. Want waar de PVV een exclusief parlementaire beweging is, zonder leden, zonder bijeenkomsten in het land, zonder discussie en debat, daar probeert Forum voor Democratie juist een zo breed mogelijke maatschappelijke beweging te zijn. Wij geloven dat de crisis waarin we nu verkeren uiteindelijk zijn oorsprong vindt in een mindset die zich heeft ingevreten in de haarvaten van onze samenleving. De universiteiten, de journalistiek, de ambtenarij, de wetenschap - ja, ook de boardrooms van de grote bedrijven: overal vind je mensen die gezamenlijk druk zetten op de politiek om voort te gaan met het huidige beleid. Omdat ze erin geloven. Omdat ze voorstanders zijn van de Great Reset, de omvolking, de Agenda2030 en de sustainability goals. Ook de uitgeverijen, de boekhandels, de rechterlijke macht, de prijzen, de aanbestedingen, de quota voor LGBTQ, de mensen achter big tech, big finance en big pharma: ook tegen dat alles moet strijd worden gevoerd. Ook dáártegen moeten we verzet bieden. Zoals het presidentschap van Donald Trump heeft laten zien: alléén vanuit de politiek zal geen échte verandering voortvloeien.

Dáárom hebben wij onze ForumApp met duizenden bedrijven, diensten, ondernemers, stukadoors, loodgieters, belastingadviseurs, stageplaatsen, vacatures, aanbiedingen en vakantiehuisjes. Dáárom hebben we onze school, ons wetenschappelijk bureau, ons internationale netwerk. Allemaal, om uiteindelijk een hele generatie te vormen die ófwel de huidige elites kan gaan vervangen, ófwel een nieuwe, parallelle samenleving kan vormen om ons niets meer van die ellendige lieden te hoeven aantrekken.

"Het had nog veel erger kunnen zijn. Baudet had ook 37 zetels kunnen winnen."
-Arnon Grunberg

Terug naar Arnon Grunberg

Ik denk dat Grunberg dat begrijpt. Ik denk dat hij ziet dat de macht van de huidige elites veel beter verschanst is dan je op het eerste gezicht zou denken. En dat hij inziet dat de ware macht betrekkelijk weinig te vrezen heeft van een enkele verkiezingsoverwinning ‘op rechts’. Kiezersgunst komt en gaat, beleid kun je op korte termijn afremmen - zolang de trein doorraast is er echter feitelijk weinig aan de hand voor de powers that be.

Fundamenteel anders wordt het, wanneer een daadwerkelijk maatschappelijk machtsblok wordt gevormd. Wanneer mensen onderling handel gaan drijven, wanneer ze hun eigen voedselvoorziening gaan organiseren, hun eigen scholen, hun eigen sociaal-economisch vlechtwerk creëren. Dáárom dat de AIVD de ‘parallelle samenleving’ ook als grootste bedreiging voor de huidige orde identificeerde. Dáárom dat Boris Johnson, Georgia Meloni of de reeds genoemde Trump, eenmaal aan de macht, eigenlijk niets konden veranderen.

En dáárom dat wij onvermoeid doorgaan met ons bouwwerk. Grunberg had volledig gelijk: de ramp voor hem en de zijnen zou veel groter zijn geweest als niet de PVV maar FVD de verkiezingen had gewonnen. Hij impliceerde trouwens ook dat het zomaar had gekund. Daar zijn wij het net zo goed mee eens. Het had zomaar gekund, en het kan alsnog gebeuren! Sterker: daar gáán we voor! Dus: een prachtig 2024 gewenst, allemaal! En steun onze beweging! Word lid van EerlijkEten, steun AmsterdamBooks, sluit je aan bij de ForumApp en kom naar onze events.

We hebben er allemaal verdomd veel zin in!


22 opmerkingen:

  1. Mooie reply van Baudet op de statement van Grunberg in Buitenhof. Respect. Bij mij werkt die zuignap van Grunberg hoofdzakelijk braakneigingen op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, heel visceraal! De man is niet dom, maar hij heeft echt geen flikker te zeggen! In elk geval niets wat wat bijdraagt.

      Verwijderen
    2. Baudet had ook 37 zetels kunnen winnen?
      Ja.........in z'n dromen.
      FVD was niks.......is niks........en zal ook nooit iets worden.
      Laat die minerva uil van Baudet maar mooi in z'n kooitje zitten.
      Af en toe mag hij oehoe roepen. :)

      Terug naar de PVV.
      Dat is de echte luis in de pels. Daar zijn de linkse islam meelopers en arme buitenlandse gelukzoekers bang voor.
      Al dat linkse gespuis is voor de spreidingswet.
      Het volk heeft gestemd.
      WIJ WILLEN GEEN SPREIDINGSWET!
      WIJ WILLEN MINDER ISLAM! NIET MEER!
      BASTA!

      Verwijderen
  2. Ik heb veel tijd in dit winterseizoen. Afgezien van het gangbaar maken en opknappen van een oudere metaalzaagmachine ben ik diep in het gedachtengoed van Dugin gedoken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allemaal uiterst brilliant. Maar ook met een IQ van ca. 200, en een excellente werkhouding ( echt een VOORBEELD!!! want hij leest alles en denkt er goed over na) heeft hij niet de wijsheid in pacht.

    Hij was in de 1980-2000s een echte nazi/ fascist, en associeerde zich bovendien heel erg diep in uiterst duistere occulte bewegingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In 1999 werd hij lid van de oud- orthodoxe kerk (afsplitsing uit de tijd van Tsaar Peter).

    Men beweert (het is over het algemeen waar) dat al deze oudere kerken, incl. RK, een paralelle occulte traditie hebben. Bij ons vrijmetselaars en rozekruizers, maar verder naar het oosten? Dat weten wij niet.

    In die tijden vonden de officiele hoofden van de gangbare religies dat het beter voor het volk was gehoorzaam te zijn. Maar omdat dat dan de boodschap zou verarmen waren er ook broederschappen nodig, die in het geheim de aanvullende info zouden bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dugin ging nog veel dieper. Ik zou niet durven zo diep het zeer duistere occulte nazi gedachtengoed te benaderen. Maar met zijn onvoorstelbare helderheid van geest wist hij het een en ander om te smeden tot de 4e politieke theorie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. In de Engelse versie van The Fourth Political Theory, gepubliceerd in 2012, zegt Doegin:

    De meest erkende vorm op dit moment [voor de afwijzing van globalisering] is de islamitische wereldvisie, die streeft naar de utopie van een individuele staat gebaseerd op een strikte interpretatie van de islamitische wet, of anders een universeel kalifaat dat de hele wereld onder islamitische heerschappij zal brengen.


    HAHAHA.........GO FUCK YOURSELF DOEGIN.

    Gelukkig zijn er wereldwijd miljoenen mensen die niet buigen voor die kut Islam.
    Godsdienst is een geloof beleden binnen een bepaalde (kerk)gemeenschap. De grootste godsdiensten zijn het christendom (2,4 miljard mensen, 30 procent van de wereldbevolking), de islam (24 procent), het hindoeïsme (15 procent) en het boeddhisme (6 procent). Zo’n 15 procent van de wereldbevolking (1,2 miljard mensen) zegt geen godsdienst aan te hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben geen Dugin aanhanger. Maar je kunt niet om hem heen. Het kost zowiezo jaren om al zijn werk te bestuderen incl. de referenties. Maar een beetje kan geen kwaad. Hij is overigens orthodox, niet moslim. Hij vindt het wel leuk om oppervlakkige lezers op een dwaalspoor te brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze tuinkabouter vindt Doegin brilliant. Onze tuinkabouter vindt Doegin echt een voorbeeld maar onze tuinkabouter is geen Doegin aanhanger. Hoe raar is dat dan?
      Je kunt niet om Doegin heen?
      Nou tuinkabouter, ik kan jou zeggen: Ik kan heel goed om Doegin heen.
      Een dwaalleraar bestuderen heeft voor mij ook geen enkele zin.
      Zijn voorkeur voor islamitische heerschappij zegt mij al meer dan genoeg.
      Maar goed, een verdwaalde kabouter die hem "brilliant" vindt kan ik mij wel wat bij voorstellen.
      Kunnen jullie lekker samen dwalen.


      Verwijderen
  8. Deze kut gaat nu via de VN verder met geld strooien.
    Ben benieuwd of er bij die VN transparantie is over in welke handjes dat geld terecht gaat komen.
    Toen die kut beschikking had over Nederlands belastingsgeld liep ze dankzij oplettendheid van de PVV tegen de lamp.
    Verder lezen..................
    https://www.israelhayom.com/2021/06/01/dutch-foreign-minister-accused-of-supporting-hamas/

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Even wat terug in de geschiedenis:
    Na het bekend worden van het voornemen van minister Kaag om aan vier organisaties een bedrag van ruim 37 miljoen euro te geven, zijn er vragen gerezen over haar bedoelingen omdat een van die organisaties, Islamic Relief, banden heeft met onder andere Hamas en geld naar deze terreurorganisatie probeert door te sluizen.
    Het lijkt er sterk op dat minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hard haar best doet om organisaties die banden onderhouden met terroristische groeperingen van financiële middelen te voorzien.
    Wat de bedoeling hiervan is blijft vooralsnog onduidelijk maar wij hebben op Joods.nl al meerdere keren melding gemaakt van Nederlands belastinggeld dat wordt gebruikt om Palestijnse organisaties die samenwerken met terroristische groeperingen financieel te helpen. Hier bijvoorbeeld.
    Na berichten in de Telegraaf en op de website GeenStijl werd duidelijk dat minister Kaag van plan is om in januari ruim 37 miljoen euro te schenken aan vier organisaties waaronder Islamic Relief, een organisatie die er niet vies van is geld aan bijvoorbeeld de terreurorganisatie Hamas door te sluizen voor het financieren van terreuraanslagen en raketbeschietingen tegen Israël.
    Islamic Relief (IR) is volgens haar website “Een internationale liefdadigheidsinstelling voor noodhulp en ontwikkeling die een zorgzame wereld voor ogen heeft waarin mensen zich verenigen om te reageren op het lijden van anderen en hen in staat stellen hun potentieel te verwezenlijken.”
    In 2018 bedroegen de totale inkomsten van 139 miljoen euro; de totale kosten bedroegen 141 miljoen euro.
    Donoren zijn onder meer de Europese Unie , Zwitserland , Verenigd Koninkrijk, Catholic Agency for Overseas Development (CAFOD), Finn Church Aid, CARE International, Oxfam en Secours Islamique, aldus onderzoek van NGO Monitor.
    In 2016 hebben de Amerikaanse FBI, IRS en het Office of Personnel Management een strafzaak opgesteld met betrekking tot de banden van Islamic Relief met terrorisme. De onderzoeken lopen nog.
    In juli 2020 werd de directeur en trustee van IRW Heshmat Khalifa gedwongen af ​​te treden na een uiteenzetting in The Times of Israel over zijn eerdere antisemitische opmerkingen. Khalifa had Joden bestempeld als ‘kleinkinderen van apen en varkens’ en noemde de president van Egypte een ‘zionistische pooier’.”
    In augustus 2020 nam het hele bestuur van Islamic Relief Worldwide ontslag nadat de nieuwe voorzitter, Almoutaz Tayara, Israël beschreef als de “zionistische vijand” en Hamas prees als “grote mannen” die gehoor gaven aan de “goddelijke en heilige oproep van de Moslimbroederschap”. ”

    BeantwoordenVerwijderen
  10. In november 2020 werd Tayed Abdoun, directeur van IRW Network and Resource Development, gedwongen af ​​te treden nadat hij onthulde antisemitische opmerkingen te hebben gemaakt. In 2015 plaatste Abdoun bijvoorbeeld een foto op Facebook van een “mes met duim omhoog”, waarin hij schreef: “Leg de lichamen van de Joden op de top van de bergen, zodat geen enkele hond in Palestina honger hoeft te lijden.”
    Op 19 juni 2014 verklaarde het Israëlische ministerie van Defensie Islamic Relief Worldwide tot een illegale organisatie op basis van haar vermeende rol in het doorsluizen van geld naar Hamas. IRW werd het verboden in Israël en de Westelijke Jordaanoever te opereren (Hamas is een door Israël, de VS , de EU en Canada aangewezen terreurorganisatie). Volgens nieuwsberichten werd de beslissing genomen nadat de Shin Bet de coördinator voor overheidsactiviteiten in de gebieden belastende informatie tegen IRW had verstrekt.
    IRW is een van de oprichters van de organisatie van The Union of Good. The Union of Good wordt door Israël gezien als een terreurorganisatie en werd door de Amerikaanse regering aangewezen als een organisatie die is opgericht door de leiding van Hamas om geld over te maken aan de terroristische organisatie.
    IRW en Islamic Relief Germany (IRG) hebben banden met de Turkish Humanitarian Relief Foundation (IHH), een organisatie die niet in Duitsland mag opereren vanwege haar rol bij het doorsluizen van geld naar terreurgroepen. De Duitse tak van IHH had een nauwe relatie met Milli Görüs (IGM G) , een pan-Europese organisatie waarvan de Duitse binnenlandse inlichtingendienst beweert dat ze verantwoordelijk is voor het promoten van extremistische ideeën en het verspreiden van antisemitische complottheorieën.
    In januari 2016 kondigde de in het VK gevestigde bank HSBC aan dat het alle banden met IRW stopte uit bezorgdheid dat geld terecht zou kunnen komen bij terroristische groeperingen in het buitenland.
    In 2014 hebben de Verenigde Arabische Emiraten IRW en IR-UK op een lijst van terroristische organisaties geplaatst.
    Inmiddels hebben de VVD 2e Kamerleden Arne Weverling en Bente Becker, schriftelijke vragen gesteld aan de ministers Kaag en Koolmees. U kunt die vragen via deze link inzien.
    Het hele rapport over Islamic Relief plus alle documenten kunt u op de website van NGO Monitor, via deze link, inzien.
    https://www.joods.nl/2020/12/minister-kaag-wil-subsidie-verlenen-aan-islamic-relief/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik mocht haar eerst wel,maar ze heeft er een absolute zooi van gemaakt. Maar ze is met een Palestijnse man getrouwd! Logisch dat ze een beetje aan die kant staat.

      Hou verder eens op met al dat gejood! Ze kunnen prima op zichzelf passen, en je komt er echt niet hoger door in de hemel.
      Ga je in de hemel door met in de bijbel lezen?

      Verwijderen
    2. Klopt, joden in Israel kunnen prima op zichzelf passen.
      Beter dan jodenhaters.

      Verwijderen
    3. Maakt dat hele onderwerp nog steeds onbelangrijk. Als ik een gek hoedje en carnavalspruik bakkebaarden zou opzetten ga jij ook denken dat ik een lid van het uitverkoren volk ben! Als jij dan voor mij buigt, kom je dan ook in de hemel???

      Héh, geen kritiek, misschien ga ik het ooit wel leuk vinden om de opgedroogde stront aan mijn schoenen over jouw misleide hoofd uit te strooien maar volgens mij zijn er wel betere en leukere hobbies...

      Ik zelf hou me ver van dit conflict

      Verwijderen
    4. Ach,misschien vind ik het ooit leuk om op jouw rotte smurfenkop te schijten en daarna er nog eens overheen te pissen.
      Gelukkig heb ik een betere en mooiere hobby waar ik die lelijke debiele kop van jou niet hoef te zien.

      Verwijderen
  11. Bij toeval kwam ik een video over Jackson Hinkle vs. Alex Jones van deze influencer tegen:

    https://www.youtube.com/watch?v=UCyhYElVTrM

    Deze vrouw doet in haar shows weinig meer dan andere influencers afkammen. Ze noemt zichzelf een ''normie'', haat commies en woke-critici. Ik had nog nooit van haar gehoord (20 K subscribers). Ik weet niet uit welke hoek die komen.

    Haar begrip over Hinkle schiet zeer tekort, en ziet op de achtergrond allerlei Russische, Chinese, en antisemitische staatskrachten.

    Allemaal flauwekul, ze snapt het echt niet. Toch interessant, want je kunt zien hoe doodsbang ze van Hinkle en de astronomische aantallen volgers is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ze veel van haar opponenten ''tankies'' noemt: vanuit de linkse, conservatieve hoek komend, anti woke, en pro BRICS.
      Mij wel een beetje op het lijf geschreven!

      In mijn research over Dugin kwam ik interessante zaken tegen:
      De jonge Dugin was een echte nazi/ fascist, lid van de ''nationaal-bolshewistische partij''. Hij had contact met alle filosofen en leiders van die stromingen uit die tijd. Hij zat ook diep in occulte zaken, sommige erg duister (zelf zou ik niet DURVEN!). Een van zijn broeders in het kwaad, zijn mentor, had zeer nauwe contacten met Bergolio! Ze mochten zelfs de jezuïtenuniversiteit in Buenos Aires runnen! De contacten gingen verder terug naar het Thule genootschap en Evola.
      Rond 2000 matigde Dugin zich en bekeerde hij zich tot het oud-orthodoxe geloof. Maar hij weet wel alles van die clubs, en gebruikt vermoedelijk veel materiaal in zijn 4e politieke theorie, die ik nog moet bestuderen.

      Verwijderen
    2. Best lastig om iemand uit een stroming die je totaal niet kent in kaart te brengen. De persoon als zodanig is een nutteloze nobody, maar een nieuw richting zie je niet elke dag. jackson Hinkle heeft wel eens debatten met dit soort figuren gehad. Hij wint, maar ik vind Hinkle geen goede debater, die allerlei trucs en drogredenen gebruikt erg ad hominem..
      Hinkle is een tankie, ik deels ook wel. Maar zij labelt iedereen zo.
      Ze zit in de gaming community, en ik denk dat ze het tegenovergestelde ervan is:
      Heel erg pro-woke en pro-trans, economisch rechts en pro war.
      Jong (gen X), anti Trump en anti Putin. Best aardig om te zien, maar cynish als de hel en brutaal.
      Interessant dat ze in Hinkle zo'n gevaar ziet. Hinkle is zeer charismatisch en geeft een leuke show, maar het enige wat hij eigenlijk doet is het RT nieuws oplezen en uitleggen.

      Verwijderen
    3. Ik denk dat een prima omschrijving van deze categorie influencers is: ''narcistisch plankton''. Maar doorgaans staan er uit onvolwassen categoriën wel enkele personen op die later wel een belangrijke rol gaan spelen, vaak met nogal andere agenda's.
      Daarom is in kaart brengen belangrijk...

      Verwijderen
  12. Ik probeer mijn kennis over Dugin bij te spijkeren via youTubes van prof. Millerman, die ook boeken van Dugin vertaald heeft. Het is filosofie, dus zware kost,maar de prof maakt het best wel verteerbaar. De man heeft brede kennis, en gaat niks uit de weg.

    BeantwoordenVerwijderen