dinsdag 26 september 2017

"VS en haar bondgenoten (Nederland!) medeplichtig aan ISIS"

Ja beste landgenoten, het is niet altijd een pretje om Nederlander te zijn. Zeker als geconstateerd wordt dat je land, als collaborateur van de VS, medeplichtig is aan ISIS. Ga het maar uitleggen op de camping aan je buitenlandse buurman: "Ik kom uit Nederland en mijn regering verleent hand en spandiensten aan de VS en aan ISIS"

VS bombardeert voor, niet tegen IS. En Nederland?

De VS bombardeert met opzet het Syrische leger, waardoor IS posities kan heroveren. Dat zijn de VS waaraan Nederland met Jeanine Hennis en Mark Rutte 100% gehorig is. Maar we zijn in goed gezeldschap, ook Saoedie Arabie, Qatar en het Turkije van Erdogan, steunen volop de terreur in Syrie. "Gewapende oppositie" wordt dat verharmlosend genoemd bij Nederlandse en vergelijkbare gelijkgeschakelde staatsmedia; maar gewapend verzet tegen een zittende regering wordt in elk van die landen, zoals Nederland en Turkije, als terreur bestempeld. Behalve in Syrie. Daar noemen onze staatsmedia het plots oppositie! Terwijl het veelal nog om ingevlogen buitenlanders gaat die de gewapende strijd tegen Syrie voeren. Daarbij hebben we zojuist in de We are Change repostage gezien dat je in Nederland niet eens de wapens hoeft op te pakken om voor 3 uur als gevaar gegijzeld te hoeven worden door de staatspolitie.

Nederland illegaal bezig in Syrie

De Syrische Minister van Buitenlandse Zaken, veel integerder dan alle NATO-Ministers bij elkaar, zegt het klip en klaar: Al het militair optreden van landen, zonder overleg met het Syrische leger, is illegaal. Als Jeanine Hennis dit niet begrijpt, laat de Nederlandse soldaten en piloten het dan begrijpen: jullie zitten daar dus 100% illegaal. En 100% Immoreel. Stop met die poppenkast! Blijf weg uit Syrie! Onderstaand de glasheldere toespraak van de Syrische Minister van Buitenlandse Zaken en Vice Premier. Krijg je bij de NOS of NPO niet te zien of te horen. Wel bij Blik.Israel houdt illegaal Golan bezet en steunt terreur

Al iets over gehoord bij de NOS over de agressieve politiek van Israel op het grondgebied van Syrie? En de steun van Israel aan terreur in Syrie?

En dan nog dit...

Petr Poroshenko, Chokolenko, heeft vandaag een wet ondertekend die er voor moet zorgen dat er alleen nog in het Oekraiens onderwezen mag worden. De Russen bij monde van Peshkov vindt dit niet verstandig en niet van deze tijd. Maar ook vanuit Hongarije en Roemenië, met groepen van hun minderheden in het land, komen felle reacties. Bij de NOS hoor je hier natuurlijk niets over. Acht miljoen Russisch taligen in Oekraine. Hoe gaat het daarmee onder deze nieuwe wet? Geen item bij de NOS. Ook geen item bij de NOS dat een munitie-opslag bij Vinitsa, Oekraïne, in lichter laaien staat. Het luchtruim erboven is afgesloten en omwonenden zijn ge-evacueerd.

En dan ook nog dit...

Een 5-ling geboren in Vladiwostok

Moeder en kinderen maken het goed! Eind augustus waren ze geboren. Maar ze moesten na de keizersnee op 7 maanden eerst nog even aansterken in het ziekenhuis, voordat ze, feestelijk, naar huis mochten. Vier jongetjes en 1 meisje. Eerst dachten ze dat het een vierling met 4 jongetjes zou zijn. Maar op het laatste moment bleken het totaal toch 5 te zijn met 1 meisje er nog bij. Oma uit Wit Rusland is over en die gaat een beetje meehelpen. Ze hebben 2 duo kinderwagens en 1 enkele. Het meisje was met 1350 gram de lichtste van het stel. De jongetjes zaten allemaal rond de 2 kilo bij geboorte. Normaal zijn het vader en moeder die de kinderen dragen, maar omdat het er zoveel waren hielpen ook de zusters, vrienden en bekenden mee om de kinderen het ziekenhuis uit te krijgen. Wat de kinderbijslag betreft, vertelt de moeder dat het er wel meer hadden mogen zijn dan vijf!

17 opmerkingen:

 1. Mijn buren zijn al zombies ,net als de duitsers gaan ze : wie habben es nicht gewust mompelen , eigenlijk zijn wij allemaal medeplichtig door niets te ondernemen , zelfs de SP is bang om iets te ondernemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem het je buren niet kwalijk wanneer ze bv gelezen of gehoord hebben dat Assad zijn eigen bevolking vergast en dat er in Syrie een burgeroorlog heerst. Je buren zijn verdwaasd gemaakt door het nieuws.

   Maar wellicht dat er ergens in het achterhoofd van je buren wel een stemmetje zit die hen 's avonds vertelt dat onze regering niet 'vrijheid en democratie' naar Syrie aan het brengen is, maar met de VS daar een vuil spel speelt die om het verkrijgen van grondstoffen gaat. Dat zelfde stemmetje wat hen vervolgens kan vertellen dat als onze regering er geen moeite mee heeft om vanwege grondstoffen in Syrie een oorlog te voeren, diezelfde regering er wschl ook niet veel moeite mee zal hebben om middelen, rechten en vrijheden van haar eigen bevolking af te nemen. Dat is een enge gedachte voor diegenen die opgegroeid zijn met het idee dat 'vadertje' Staat altijd het beste voor zijn bevolking voorheeft. En om die enge gedachte aan te kunnen, wordt die gedachte verdrongen, wat leidt tot nog meer verdwazing. En zo schat ik dan de psyche in van je buren.

   Sites als die Blik zijn niet een kuur, maar kunnen er wel voor zorgen dat het stemmetje in dat achterhoofd op sommige tijden wat harder aangezet wordt. Dat is een begin.

   Overigens heb ik gisteren tijdens mijn lunchpauze een klein warenonderzoek uitgevoerd bij mijn station waar door 2 studenten gratis de NRC werd uitgedeeld. Van de honderden mensen die de ingang van het station passeerden waren er niet meer dan 10 die de krant van de studenten aannamen, de rest moest er niks van hebben. En van de paar mensen die de krant aannamen vraag ik me af of ze dat deden omdat ze de inhoud van de krant wilden lezen, of omdat ze een praatje wilden maken met die leuke studenten. Ik vermoed het laatste. Ook dat is een begin.

   De kuur: het idee opgeven dat vadertje Staat alles voor je zal regelen. Dingen en zaken die je van een machthebber geregeld wilt krijgen, zal je alleen krijgen als je er als bevolking voor wilt strijden... Wat me terugbrengt bij de zombiestaat van je buren. Ze uit die verdwazing halen is een begin. Misschien moet je eens met ze gaan praten...

   Verwijderen
  2. Goed betoog Willem.
   Het idee opgeven dat vadertje staat alles voor je zal regelen wordt door diezelfde staat zo ingericht en in wetten gegoten dat je zelfs niet meer de gelegenheid krijgt om zelf iets te regelen want dan ben je meteen strafbaar of ten minste verdachte. Zo zorgt een staat wel voor een onderdanige bevolking. En inspraak van diezelfde bevolking? Zie het referendum en de reactie van Rutte, de miljoenen protesten tegen Monsanto waar Nederland geen gehoor aan gaat geven en toch voor toelating gaat stemmen en zo zijn er nog genoeg voorbeelden.
   Zelfs de vakbonden bereiken amper nog resultaten, net alsof ze ook al in de zak van de regering zitten.
   En dan zeggen 'we hebben onze politici zelf gekozen' is ook een wassen neus want de grootste winnaar mag niet eens meedoen in de formatie.
   De mensen worden gewoon murw gemaakt door al die 'goed nieuws shows' en fake news zodat ze de moeite niet meer nemen om ook nog maar ergens over na te denken en zo winnen die machthebbers.

   Verwijderen
 2. In onze volkstuin heb ik een 70 +er kameraad die jaren bij de Marine heeft gezeten, daarna bij de hoogovens. Hij is bepaald geen Putin fan, maar heeft zeer dubbele gevoelens over de VS: enerzijds afgericht met koude oorlogs militaire propaganda, maar ook zijn ervaringen van een half jaar op een basis in de VS. Zijn bronnen zijn RTL4 en de Alkmaarse Courant.

  Hij begint oud te worden, maar we hadden altijd levendige en felle discussies over Ukraine, Syrië etc.

  Hem kan ik slechts deels (en tijdelijk) overtuigen: als het te moeilijk wordt zegt hij: ´nu wil ik er niet meer over praten´! Tja, Groningse afkomst...

  De waarde van deze discussies ligt, afgezien van het verlevendigen van de conversatie, in de opinievorming van het overige publiek: die zijn soms ietwat beter geïnformeerd, en zien dus de denkfout van onze vriend in het debat. Dat zet hen ook aan het denken over hun eigen meningsvorming.

  Als ik een krantje aangeboden krijg lach ik altijsd ´nee dank je, het is toch nepnieuws!´

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij was het toch Cruelman die op de hand van de nazis in de Ukraine, de koppensnellers in Syrië en de bloedige neocons is. Fantast, nou nee, men heeft immers een minimale hoeveelheid functionerende hersenmassa nodig om hier aan te beginnen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Just for the record: de ´oppositie´ die Assad heeft uitgeschakeld bestond grotendeels uit salafisten. De meeste slachtoffers waren non-civilians uit het regeringsleger en jihadstrijders. Helaas zijn er door het oorlogsgeweld ook burgers gedood door de strijdende partijen, maar verhoudingsgewijs veel minder dan de collateral damage door de brute Amerikanen in Mossul en Raqqa. De meeste burgers gedood in Syrië werden vastgehouden als ´human shields´, een oorlogsmisdaad.

   Maar inderdaad: Rusland heeft president Assad een paar lesjes gegeven in redelijker omgaan met niet-radicale oppositie. Die zitten nu bij de besprekingen in Astana, en zitten straks mede in de regering.

   Verwijderen
 4. Ach, wij hebben het voorbeeld van de Syrische vluchtelinge Iba Abdo. Gevlucht tijdens het regime van Hafez al-Assad en zoon Bashar zal het evenbeeld van zijn vader zijn. Zo reageren wij hier in Nederland ook over zonen/dochters van voormalig NSB-ers. Het probleem is echter elke keer hetzelfde, wij hebben al te maken met tegenstanders van dit regime, dus daar zal geen enkel positief woord over worden gesproken. Maar ja, wij worden wel geconfronteerd met het feit dat Bashar al-Assad elke keer wordt herkozen en het Syrische leger achter haar president blijft staan, ondanks dat het om een minderheid van de Syrische bevolking gaat. Hoe kan dat dan als Bashar al-Assad zo'n bruut is die zijn eigen bevolking met gifgas en barrelbombs bestookt? Maar goed, Iba Abdo schreef op 26 februari 2011 op haar blog (wat inmiddels niet meer bestaat natuurlijk) dat er op 15 maart 2011 een 'spontane' opstand in 8 Syrische provincies uit zou breken. Gezien haar studie politicologie en huidige functie bij het Instituut Clingendael zou het mij niet zou verbazen dat die op staatskosten en dan wel door de CIA is gefinancierd.

  https://www.clingendael.org/person/iba-abdo

  https://willyvandamme.wordpress.com/2013/09/01/syride-niet-zo-spontane-spontane-opstand/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "...want het valt op dat hier steeds de kant van de dictators wordt gekozen en nooit de kant van het volk."

  Yep, en het valt ontzettend op dat het Sociopathische, Zielige Kneusje uit Broekhuizenvorst altijd de kant kiest van hen die atoombommen op Hiroshima en Nagasaki hebben laten vallen, Agent Orange op Vietnamezen uitstrooiden, WMD's in Irak zagen liggen die er niet waren, met verarmd uranium verijkt munitie gebruikten in voormalig Joegoslavië en Fallujah, Irak en nu white phosphorus uitstrooien op Syrische burgers. Het is natuurlijk uiterst ongeloofwaardig dat een natie die streeft naar wereldhegemonie geen gebruik maakt van ongeoorloofde middelen, zij het in woord en/of daad, de bewezen feiten zijn daar de gruwelijke voorbeelden van.

  BREAKING: US using illegal chemical weapons in Deir ez-Zor (GRAPHIC IMAGES)
  At least three civilians have been killed.

  http://theduran.com/breaking-us-using-illegal-chemical-weapons-deir-ez-zor/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @rootman
  Inderdaad de opkomst van de zogenamde fake news (Russia insider, southfront ,fort Russ ,tony cartalucci , ect ) is evenredig aan de betrouwbaarheid van onze MSM .
  Zie de Nos. met de beschrijving van het belegering van Deir ez zor : "de belegerde moesten op een houtje bijten " alsof het een verprutste vakantie was die maar 3 jaar geduurt heeft ! Wat een contrast met de gevechten in Aleppo .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Don't feed the trolls. Maakt alleen maar de draad niet te pruimen. En dat is precies de bedoeling. (zie de reactie van Eddie de Arbeider)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waarom zouden we wel naar hen moeten luisteren, als zij niet naar ons willen luisteren?

  https://www.nu.nl/politiek/4940333/tweede-kamer-veegt-bindend-referendum-van-tafel.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook wel: op welke manier kom je in de tweede kamer terecht?

   - Gekkie, met veel geld natuurlijk! En een lobby. Zie daar waarom het bindend referendum van de tafel geveegd is, hoewel niet anoniem (PVV, FvD, 50 plus, SP en PvdD) waren voor zo'n referendum

   Verwijderen
 9. Het wachten is op de verbinding met het Sociopathische, Zielige Kneusje uit Broekhuizenvorst, die het volgende voor ons, met linken, weet te weerleggen:

  1. De VS is het eerste en enige land geweest die ooit kernwapens heeft ingezet;

  2. De VS is het land geweest die via een leugen (Tonkin incident) de Vietnamoorlog is gestart en Vietnamezen met Agent Orange heeft bestookt;

  3. De voormalige president van de VS, Lyndon B. Johnson, heeft gezegd dat de USS Liberty: "I want that god damn ship to the bottom."

  4. De VS was het land die via de WMD leugen Irak binnenviel;

  5. De VS was het land dat munitie met verarmd uranium in voormalig Joegoslavië en Irak gebruikte;

  6. De VS is het land dat witte fosfor in Syrië gebruikt.

  Als deze feiten niet juist zijn, dan moet het voor het Sociopathische, Zielige Kneusje uit Broekhuizenvorst een peulenschil zijn dit, onderbouwd met linken en zonder excuses of maren, te kunnen weerleggen.

  Wij zien je reactie met spanning tegemoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Joop

  Vooral door gaan Joop. Trollen zich niet klemzetten door feiten, argumenten of wat dan ook. Ze zijn alleen maar een reden voor ze om te reageren met nog meer getrol en gescheld. Leer het nou eens, man.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nederland draagt extra bij aan bewijzenbank Syrië

  Nederland trekt € 1,5 miljoen uit voor de VN-databank voor bewijsmateriaal van ernstige misdaden die in de afgelopen jaren in Syrië zijn gepleegd. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken kondigde dat donderdag aan vanuit New York, waar hij deelneemt aan de Algemene Vergadering van de VN.

  Koenders: ‘Zonder gerechtigheid is er geen vrede. Daarom moeten de daders van gruwelijkheden worden bestraft. Maar gerechtigheid voor de Syrische bevolking is een zaak van de lange adem. Dat vereist een langdurige inzet van de internationale gemeenschap.’

  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2017/09/21/nederland-draagt-extra-bij-aan-bewijzenbank-syrie

  Zoek in die databank maar onder de K naar Koenders.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vecht je met een Kalshnikov tegen president Assad dan ben je momenteel strafbaar, maar doet je het met een F16 dan krijg je misschien wel een lintje:

  https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@100298/dagvaardt-opnieuw/

  Verwarrend, dat staatsterrorisme.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je kan niet met Salifsten/Wahabisten overleggen als ze maar 1 ding van plan zijn. Alles wat anders is moet letterlijk een kopje kleiner. Dankzij Assad hebben ze uiteindelijk geen voet aan de grond te krijgen en wonen nog de echte de puurste vorm die Jezus volgden nog in Syrie en dit dank
  zij ASSAD!!!
  http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2017/september/27/christians-return-to-syria-but-not-to-iraq/

  BeantwoordenVerwijderen