woensdag 16 december 2015

Anti-Putin Propaganda Duitse ZDF verwordt tot "reine" Satire

Gisteren is ZDF bij de Oosterburen, net als eerder in Nederland met Helga Salemons en Bas van Werven, de grens overgestoken van anti-Putin propaganda, naar complete satire. "Putin staat laat op en komt vaak te laat", kan op zich best wetenswaardig zijn. Maar het wordt hilarisch wanneer de ZDF dit verpakt met spannende achtergrondmuziek, slow-motion beelden, en er een extra "bewijs" in ziet dat Putin graag macht misbruikt.

Duitse staatszender beetje belachelijk gemaakt op Twitter

Uit de reacties op twitter blijkt dat de propaganda te opgeklopt was om hem ook nog maar enigszins geloofwaardig te maken. Michael Steinke verwoordde het zo. De analogie naar de Nederlandse situatie zou zijn: Het zakelijke niveau van de ZDF uitzending was vergelijkbaar met die van een Utrechtsuporter met 2,5 Promille in zijn bloed die over Ajax praat.



Ook Alexander kon de humor van de uitzending erin zien, getuige zijn tweet, waarin hij zich afvraagt of "de boze Putin" vanacht niet onder zijn bed zal liggen:



ZDF werpt voor het gemak de moord op (de toen al geheel irrelevante) Nemtsov ook nog even in de schoenen van Putin. WhatsNext heeft het spelletje door.



ZDF onderdanig aan Witte Huis

De ZDF verwijt de Russische staatstv trouw te zijn aan het Kremlin. Dat is een interessant verwijt van een ZDF dat zelf niet eens trouw is aan Berlijn maar onderdanig aan, en de belangen meer dient van, het Witte Huis. De Propagandaschau verwoordt het als volgt:

Waar RT de Russische positie weergeeft, die zelfs in het Westen voor geïnformeerde burgers meer te begrijpen is, moet de ZDF de misdaden van de VS, en die van Duitsland als lakei van de VS, propageren en schoonpraten. RT heeft het al bij de begin-omstandigheden veel gemakkelijker en bij ZDF zijn de vertwijfeling en inertie zo groot, dat producties als deze bedoeld zijn om de eigen misdaden goed te liegen.

Verlenging sancties

Lees de analyse van de Propagandaschau (in het Duits), HIER. Het spreekt voor zich dat alles wat over ZDF gezegd wordt 1 op 1 voor de diverse Nederlandse staatsomroepen evenzo geldt. Als weer de Armeniër Kasparov bij Eenvandaag gebracht wordt om te mogen scanderen dat "niemand in Europa ballen heeft om Putin aan te pakken", en dit te beargumenteren met halve waarheden en hele leugens om een pleidooi te houden dat Europa geen gas uit Rusland moet importeren. Dat er in Rusland geen Rus is die iets om de in de VS residerende Kasparov geeft vertelt Eenvandaag er niet bij. De enigen die de "Schwachsinn" van de Armeniër savoureren, zijn de westerse staats tv stations, zoals die in Hilversum. De reden voor deze golf van anti-Putin propaganda op dit moment zou gelegen kunnen zijn in het feit dat één dezer dagen de verlenging van de sancties aan de orde komt.

31 opmerkingen:

  1. Saakashvili en Avakov....

    Beetje schelden, beetje elkaar voor dief uitmaken, beetje oververhit raken, beetje water gooien, beetje emotie, allemaal in EU-aspirantenland Oekraine

    https://www.facebook.com/arsen.avakov.1/videos/945144895575617/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. BOMBSHELL: Aussie Police, Dutch Prosecutors Break with Dutch Gov't Over MH17 Crash

    They don't believe arguments from the US, Ukrainian and Dutch governments trying to pin this on Russia

    http://russia-insider.com/en/australian-police-dutch-prosecutors-break-dutch-safety-board-first-coroners-court-inquest-mh17-crash

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is er een deal gesloten tussen de VS, Oekraïne en Nederland?

      JA!!!!!

      Hoever gaat die deal?

      HET IS NIET TE HOPEN DAT DE VS, OEKRAÏNE EN NEDERLAND MH-17 BEWUST NAAR BENEDEN HEBBEN LATEN SCHIETEN!!!!!

      Verwijderen
    2. Is er daadwerkelijk een BUK gebruikt? De twijfels rijzen, evenals je nekharen.

      He and other international investigators are unconvinced by reports from the US and Ukrainian governments, and by the DSB, of a Buk missile firing.

      “Dutch prosecutors require conclusive evidence on other types of missile,” Donoghue said, intimating that “initial information that the aircraft was shot down by a [Buk] surface to air missile” did not meet the Australian or international standard of evidence.

      Verwijderen
    3. Joop, zoals we op dit blog weten is het een flut onderzoek geweest. Heel gesloten en heel vaag. Het onderzoek heeft heel lang geduurd. Ja, je nekharen gaan recht overeind staan over de ramp ,te meer als je die -smoking gun-ronde kogelgaten aan weerszijden van de cockpit ziet.

      Verwijderen
    4. @oligarch,

      Hieruit blijkt dus maar weer overduidelijk hoe vies, vuil en vunzig de politiek werkt.

      Verwijderen
    5. @ Joop

      Er is inmiddels een recenter artikel van John Helmer:

      snipjes:

      He then proceeded to endorse the conclusion of the Dutch Safety Board (DSB) that the passengers and crew of MH17 had been killed by the detonation of a “9N314M model warhead carried on the 9M38 series of missiles, as installed on the Buk surface-to-air missile system. Other scenarios that could have led to the disintegration of the aeroplane were considered, analysed and excluded on the available evidence…I accept and adopt the findings of the Dutch Safety Board.” For details of the DSB report of October 13, the evidence presented, and simulations of missile launches, warhead detonations, and shrapnel impact patterns, read this.

      “How can the Australian coroner have it both ways,” commented an international coronial law expert. “If he won’t make findings about the detonation, he shouldn’t endorse the DSB’s claims about the Buk missile. If he insists the Buk missile was the culprit, West is contradicting what he says are the limitations of his own inquiry, and also the evidence of the only experts he called to testify.”
      By excluding the evidence of the AFP and of his own pathologist, adds an Australian barrister, “West has taken sides in the politics of the case. If on top of that he is refusing to release the Donoghoe and Ranson reports, he is covering up. West has discredited his own court.”

      http://johnhelmer.net/?p=14812

      Verwijderen
    6. @Dawg,

      Dank voor de update.

      "By excluding the evidence of the AFP and of his own pathologist, adds an Australian barrister, “West has taken sides in the politics of the case."

      Dit zegt genoeg!

      Verwijderen
  3. Claus Klebers verzweifeltes Videostatement - Wie tendenziös berichtet das ZDF heute journal?

    https://deutsch.rt.com/inland/36006-claus-klebers-verzweifeltes-videostatement-wie/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het wordt ze kennelijk al een beetje heet onder de voeten en gaat zich lopen excuseren, "nog nooit met zo iemand gesproken, we rechercheren echt heel goed en zorgvuldig", medelijwekkend die man. Zielig. "Gelooft u ons nou alstublieft!!"

      Verwijderen
    2. De uitzending van de ZDF doet me echt aan een Brandpunt uitzending met Fons de Poel denken. Hij heeft dezelfde (sensatie) stem

      Verwijderen
  4. EU kandidaat lid Turkije vindt dat de waarheid hoogverraad is!

    Turkish MP faces treason charges after telling RT ISIS used Turkey for transiting sarin

    https://www.rt.com/news/326084-erdem-rt-interview-treason/

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is het conflict in Syrië toch ingewikkeld!.

    Rusland werkt samen met 5000 (FSA) rebellen tegen IS. Volgens mij moeten dit toch de rebellen zijn die door de VS gesteund worden. Dit zou dan betekenen dat deze gasten zowel door Rusland als door Amerika gesteund worden. Misschien hebben de amerikanen de wens om Assad te lozen laten varen. Dan zou je het kunnen begrijpen, maar dat betekend wel dat Rusland en Amerika met deze rebellen zij aan zij staan in het conflict tegen IS.


    Russia names Syrian rebel groups it says it is supporting with air strikes
    http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-russia-oppositio-idUSKBN0TY2C920151215

    Opmerkelijk:
    De amerikanen halen hun vliegtuigen weg bij de luchtmacht bases incirlik.
    What’s Behind Washington Pulling 12 Fighter Jets From Turkish Base?

    Read more: http://sputniknews.com/military/20151216/1031862104/us-jets-leave-turkey.html#ixzz3uW0pYcKn

    Ik zie een verandering in het beleid van de amerikanen. Ik zie dat Turkije meer geïsoleerd raakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ oli

      Ontspanning? Moeilijk voorstelbaar na alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd? Niettemin, op Russia Insider het volgende stuk:

      Détente? US Now Calling Russia an 'Important Partner'

      http://russia-insider.com/en/us-ready-cooperate-russia/ri11868

      Elders op Deep Resource wordt gelinkt naar een artikel waar Kerry de volgende uitspraak wordt toegeschreven: "US Not Seeking Regime Change in Syria".

      Verwijderen
    2. "Détente? US Now Calling Russia an 'Important Partner'"

      O, vandaar onderstaande messteek in de rug!

      USA wollen EU zu neuen Russland-Sanktionen zwingen

      http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/12/16/usa-wollen-eu-zu-neuen-russland-sanktionen-zwingen/

      Verwijderen
    3. @Dawg, dat zijn toch (voorlopig) goede berichten!. Mooi voor de kerst.

      Ik heb dat leger van 100.000 man in oost Irak nooit zien zitten. Als ik zie hoe slap de strijdkrachten van de golfstaten opereren in Yemen. Nee, dat gaat hem niet worden. Als ze op 5 km afstand een ontploffing horen lopen ze al hard weg en janken ze om hun moeder. LOL.

      Net wat je zegt Turkije kan het waarschijnlijk wel opbrengen. Maar dan nog moet de Turkse bevolking er achter staan en ik heb niet het idee dat dat het geval is. Bovendien stapt dan Iran in en dropt ook 100.000 man in de regio.

      Verwijderen
    4. OBAMA CONCEDES TO PUTIN AFTER NATO’S SUPPORT OF ISIS EXPOSED
      W.H. stops demanding Assad's removal after news reports reveal West backing ISIS
      http://www.infowars.com/obama-concedes-to-putin-after-natos-support-of-isis-exposed/

      Turkije heeft zich geïsoleerd. Hun coalitie met ISIS is te openlijk geweest. Syrische bevolking moet over de toekomst van Assad beslissen.

      Verwijderen
  6. Ready for Anything: Iran Prepared to Respond to Any New Sanctions

    Read more: http://sputniknews.com/middleeast/20151216/1031861745/iran-nuclear-sanctions-response.html#ixzz3uW2EiZAv

    Toegenomen zelfverzekerdheid. De nieuwe grootmacht in de regio.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Free Syrian Army' on the Verge of Total Collapse

    http://russia-insider.com/en/politics/free-syrian-army-verge-total-collapse/ri11872

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben al vanaf het voorjaar negatief over de wereld economie. Ik heb de economieën hier wel eens doorgenomen. Ik heb ook gezegd dat er in december een hele kleine rente verhoging komt en dan waarschijnlijk helemaal geen vervolg verhogingen, alhoewel ze zeggen van wel, ik geloof er niet in. Ja hoor Yellen was weer eens als een duif en begrijpelijk. Dollar naar beneden.
    http://www.zerohedge.com/news/2015-12-16/fed-hikes-rates-unleashing-first-tightening-cycle-over-11-years
    De maakindustrie in Amerika houdt niet over. De pijplijn met nieuwe orders is nog lager.
    US Manufacturing PMI Plunges To Lowest Since 2012 As Factory Orders Collapse To 2009 Lows
    http://www.zerohedge.com/news/2015-12-16/us-manufacturing-pmi-plunges-lowest-2012-factory-orders-collapse-2009-lows


    BeantwoordenVerwijderen
  9. “I gave the order myself” − Turkish PM on downing Russian plane
    http://thinkpol.ca/2015/11/25/i-gave-the-order-myself-%E2%88%92-turkish-pm-on-downing-russian-plane/

    Nu zou de luchtmacht leiding op eigen houtje hebben besloten om de SU 24 neer te schieten
    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/12/16/erdogan-rudert-zurueck-luftwaffen-chef-soll-am-abschuss-des-russischen-jets-schuld-sein/
    Wat een clowns!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eerst zichzelf op de borst kloppen. Ja ik heb de order gegeven hoor!. Stoer ben ik niet ?
      Later komt die aap erachter dat het toch niet zo slim was en zegt......ja ehhhh, de luchtmacht leiding had het besloten . It wasn't me!
      LOL LOL LOL

      Verwijderen
  10. Jeb Bush: Close Nazi Ties Exposed
    https://www.youtube.com/watch?v=bVyBAhIjer8

    Niet alleen steun aan Hitler. Ook medeplichtig (samen met corporatistische families) tot poging coupe om in de jaren 30 de Amerikaanse regering en President Franklin D. Roosevelt af te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. CDA woedend over ontbreken radarbeelden MH17

    "In antwoorden op de zoveelste reeks Kamervragen van de CDA'er geeft het kabinet toe dat er, behalve bij de MH17, in de afgelopen tien jaar geen enkel vliegtuigongeluk heeft plaatsgevonden waarbij onderzoekers niet de beschikking kregen over radargegevens. Verder schrijft het kabinet dat het geen enkele poging meer wil doen de gegevens boven water te krijgen omdat het wel krijgen van die gegevens de conclusies van het OVV onderzoek niet zal veranderen."

    http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/cda-woedend-over-ontbreken-radarbeelden-mh17

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "Het CDA-Kamerlid vindt het onbegrijpelijk dat de OVV en de Nederlandse regering niet eens een officiële klacht indienen bij de VN organisatie ICAO, terwijl ze officieel vaststellen dat Rusland het ICAO verdrag heeft overtreden. En verder houden Rusland en de Oekraïne zich niet aan de VN veiligheidsraadresolutie die oproept om volledig mee te werken met de onderzoeken. "En dus moet Nederland alsnog een klacht indienen, anders komt de onderste steen nooit boven."

      http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/cda-woedend-over-ontbreken-radarbeelden-mh17/

      Onbegrijpelijk. Tenzij.....

      Verwijderen
  12. Verder schrijft het kabinet dat het geen enkele poging meer wil doen de gegevens boven water te krijgen omdat het wel krijgen van die gegevens de conclusies van het OVV onderzoek niet zal veranderen.

    Verder schrijft het kabinet dat het geen enkele poging meer wil doen de gegevens boven water te krijgen omdat het wel krijgen van die gegevens de conclusies van het OVV onderzoek niet zal veranderen."

    Verder schrijft het kabinet dat het geen enkele poging meer wil doen de gegevens boven water te krijgen omdat het wel krijgen van die gegevens de conclusies van het OVV onderzoek niet zal veranderen.

    Verder schrijft het kabinet dat het geen enkele poging meer wil doen de gegevens boven water te krijgen omdat het wel krijgen van die gegevens de conclusies van het OVV onderzoek niet zal veranderen."

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. DOOFPOT.

      MH17 ramp was nodig om Europa te verbinden met Oekraïne in de strijd tegen Poetin.

      Militair gezien volkomen mislukt. Militair geen verbinding (gelukkig). Is onder de radar wel wat militair apparatuur geleverd.

      Politiek is die verbinding met Oekraïne er (gelukkig) maar beperkt gekomen en als het aan de Nederlanders ligt zal die niet verder worden uitgebreid. Let maar op als er een referendum over het associatie verdrag komt.

      Geen succesvolle valse vlag. Jammer van de levens van de mensen in het vliegtuig en hun geliefden.

      Verwijderen
    2. Nu de werkelijke toedracht en motieven van de aanslag op MH17 verborgen blijven staat het iedereen vrij te daarover te speculeren en er het zijne van te denken.

      Mocht een BUK-scenario zoals gepushed door SBU/Bellingcat/DSB inderdaad niet meer dan een dwaalspoor zijn, dan ligt de conclusie voor de hand dat Ukraine de aanslag heeft gepleegd. Waarom anders van te voren een dwaalspoor aanleggen om het separatisten in het beklaagenbankje te zetten? Maar ook de Russen hebben iets uit te leggen. Ook zij houden immers hun radargegevens achter. Gegevens waarmee ze, op het eerste gezichte, zichzelf of de sparatisten zouden kunnen ontlasten van verdenkingen.


      Verwijderen
  13. Bizarre bijeffecten van negatieven rente standen in Zwitserland

    1 Hogere rente standen voor de hypotheken

    "Swiss banks somehow decided, for whatever inexplicable reason, to make a living. That’s hard to do for banks when they lend out money in a negative interest-rate environment. So the biggest Swiss banks accomplished a unique feat: they’ve jacked up mortgage rates since then, with the 10-year fixed-rate now at about 2% and the 15-year fixed-rate at about 2.5%."

    Buitenlandse bedrijven willen of kunnen geen in Zwitserse francen genoteerde obligaties uitgeven.

    "It seems investors just don’t like being charged for lending money to risky borrowers – with the only hope being that rates will drop even further, which, as mortgage rates are demonstrating, is not guaranteed. Faced with soft demand for these rip-off bonds, the players in this game are keeping issuance down to avoid pushing up yields."

    http://wolfstreet.com/2015/12/16/perverse-unpredictable-effects-of-negative-interest-rates-mortgage-rates-soar-in-switzerland/

    BeantwoordenVerwijderen