maandag 29 december 2014

Odessa. Het nieuwsmoment van het jaar dat in Nederland doodgezwegen wordt ENG-subs

ENGLISH BELOW after first paragraph.

Officieel gaat het om 48 mensen die 2 Mei in Odessa gedood zijn, maar ook een getal van 56 wordt genoemd, plus een 50-tal vermisten, waardoor het totaal aantal doden over de 100 zou kunnen gaan. Los van het aantal, is het vooral de manier waarop, die shockeert. 48 Mensen worden opgejaagd en in en om het vakbondsgebouw in koelen bloede, één voor één, doodgemaakt, afgeslacht, vermoord (* gebruik zelf uw woord van voorkeur). Om in de termen van de politicus van het jaar, Frans Timmermans te spreken, wat waren de laatste worden van de mensen die hun fascistische beul in de ogen keek? "Dood mij niet!", of "Bel nog even met Hans van Baalen om te vragen of dit is wat hij bedoelde met "Keep fighting for Democracy!"?" Wat het verder nog macaberder maakt, is dat ook hier de schuld grotendeels vanaf het begin in de schoenen van (pro-)Russen is geschoven. Aangezien er geen beelden zijn die dat ondersteunen heeft de massamedia het thema direct ook maar gelaten voor wat het was. Ook in de overzichten van het jaar komen deze beelden en dit nieuws, in Nederland, niet aan bod. "Het past niet in het plaatje". En het past ook helemaal niet in het plaatje om de volgende reden: Als je namelijk begrijpt wat er in Odessa gebeurd is, dan begrijp je ook wat voor een "nieuw, verlicht" regime er nu in Kiev zit. En dan begrijp je ook waar een dusdanig regime nog verder toe in staat is.

02.05.14. Odessa, Ukraine. All 10 films ENG-subs

Burning of people in Odessa, Ukraine, 02.05.14 - #1 - The fight in the city center.



Burning in Odessa, 02.05.14 - #2 - Nationalists prepare Molotov's cocktails. In this video: Young girls prepare Molotov's cocktails that were used in street fights as well as to the burning of people.





Burning of people in Odessa, 02.05.14 - #3 - The panoramic view on the accident place.

In this video:

The video of the camp destroying and the fire in the Building was made from a distance. It halps to see the accident as a whole. The details are in further parts.



Burning of people in Odessa - #4 - Nationalists enter into the Trade Unions Building before the big fire.

In this video:

Fragments of events near the Trade Unions Building

1. The women, the federalist, is in the middle of nationalists group.

2. Nationalists gather round the building.

3. Nationalists enter into the building using the lateral entrance. The the big fire is absent yet. What did they do there? There are suspicions that people were killed before the fire. It will be shown further.

4. The militia is a distance from the building and is inactive.



Burning of people in Odessa - #5 - Nationalists burn the Trade Unions Building



Burning of people in Odessa - #6 - The man kills people fallen from the window

In this video: People trie to escape from the fire and fall down. The man beats fallen people by the rod.



Burning of people in Odessa - #7 - The man shoot to people that try to escape the fire. Nobody stops him.



Burning of people in Odessa - #8 - Nationalists beat people that left the building

In this video:

People having left the building are convoyed to the van. After that these people will be deported to militia station and arrested. Nationalists beat people having survived so far. Remarks:

1. Autozak - the byname for the van to transport of arrested people.

2. Kulikovo Pole - the name of the camp square. The camp was established 2 months ago, so federalists are often named "activists of Kulikovo Pole".

3. Militia - official law-enforcements to provide the local safety.

4. "Send the best to Putin" - the Ukrainian propaganda insists protesters are mainly from Russia or Russia pays for them. Nevertheless, Russian citizens were not catched anywhere in meetings. There are no evidences Russian government organizes protests. And now: all murdered as well as arrested are from Odessa or region.

5. "Who shot from your side?" - several eyewitnesses tell the shooting was also from the federalists side. Nevertheless, all injured and killed by firearm are namely federalists.

6. "They are above [on the roof]" - the last federalists remained on the building roof. They had not guns.



Burning of people in Odessa - #9 - Nationalists search corpes inside the Trade Unions Building

In this video:

After the firefighters extinguished the fire in the Trade Union Building, nationalists returned. They search corpses, look for documents and contacts with other federalists. Note the skill of nationalists.



Burning of people in Odessa - #10 - Officials came into the Trade Unions Building until the next day

In video: Officials came into the Trade Unions Building until the next day. They begin the inspection, but nationalists had a lot of time to hide evidences of their activities.

EXTRA:



48 opmerkingen:

  1. Inderdaad Blik. Van de Odessa slachting hoor je niets meer.

    Europa voelt de eigen sancties tegen Rusland en Europa krijgt geen extra goedkoop gas uit Rusland door south stream.
    Wat Putin al bijna een jaar zegt. Ga praten met die mensen uit oost oekraïene. Maak een federatie. etc etc. Langzaam lijkt europa dit nu ook in te zien, gezien de woorden van Federica Mogherini. Opvallend detail is dat ze zegt dat de handel tussen usa en rusland groeit en die tussen europa en rusland daalt. Daarom was ik ook zo kwaad. Onder druk van amerika voeren wij die sancties door en verliezen we geld.
    Weer een bewijs dat het destabilizeren van de grootmachten rusland en china niet meer gaat werken. Veels te laat mee begonnen. In de tussentijd heeft rusland zijn gas voor veel te weinig verkocht aan china (zodat china rusland nooit zal laten in haar strijd tegen de anglo zionistische oligarchy). En de deal is zonder tussenkomst van de dollar. De oligarchy faalt op dit moment big time

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die south stream zal mij een worst wezen, als Nederland hebben we daar niks aan. Wij hebben zelf aardgas, we kunnen via Duitsland gewoon Russisch gas kopen en we hebben ook nog eens Gate Terminal.

      Wat Putin al bijna een jaar zegt is voor ons een afleiding en jij trapt erin.
      Kijk naar al die mensen die zich met Odessa hebben bemoeid.
      Kijk Alexander Dugin op Skype praten met de vrouw van Pavlo Gubarev.
      http://maidantranslations.com/2014/04/02/known-russian-fascist-aleksandr-dugin-instructs-ukrainian-separatists/

      Ik versta het niet, dus misschien kan Blik dit uitleggen:
      The Kremlin political analyst Dugin has reassured Kateryna Gubareva (she is temporarily acting on behalf of her husband among Donetsk separatists) about Moscow’s support. He later instructed her what further actions should be initiated by pro-Russian extremists in the Southeast of Ukraine.
      Deze man word Putin's Brain genoemd.
      http://www.foreignaffairs.com/articles/141080/anton-barbashin-and-hannah-thoburn/putins-brain

      Kijk naar Strelkov die het geweld begonnen is, als militair door Rusland naar Oekraine gestuurd. Kijk naar Borodai die als politicus door Rusland is gestuurd.
      Kijk naar alle wapens en "vrijwilligers", "vakantiegangers" die Rusland stuurt en wat ze ook toegeven (ze nemen liever vakantiedagen op om naar Oekraine te gaan dan op het strand te zitten, hoeveel vakantiedagen hebben die mensen dat ze er in de winter nog zijn?).

      Als er een interventie komt tegen ISIS, dan is dat officieel door de regering besloten om te doen. Mensen die er zelf heen reizen lopen risico hun paspoort kwijt te raken.
      Waarom lopen Russische soldaten dat niet, als ze al bijna een jaar in Oekraine zitten? Waarom krijgen de nabestaanden een pensioen als ze in Oekraine omkomen?
      Putin zegt A, doet B, en jij trapt er in olie!

      Verwijderen
    2. Ik had een korte correspondentie met Bert Lanting van de Volkskrant.
      Ook hij heeft maar één bewijs voor de boosaardigheid van Putin: de conversatie van Dugin met Gubareva. Daar ziet hij het bewijs.
      Wie is Dugin?
      Dugin is een rechtse extremist. Net als Geert Wilders bij ons een rechtse extremist is.
      Beiden hebben een stem. Er wordt naar ze geluisterd, omdat ze een deel van het volk vertegenwoordigen. Zo gaat dat in een democratie.
      Maar is Geert het bewijs dat onze regering discrimineert tegen moslims? Natuurlijk niet.
      Idem voor Dugin.
      Foreign Affairs weet dat, maar pleegt propaganda, en Mennie, en Lanting en vele anderen doen alsof ze dat niet zien.
      De leugen past in hun straatje.

      Navalny krijgt geen stem van Putin. Waarom niet? Omdat hij 5e kolonne is. Hij verdedigt de agenda van de VS. Van het land dat Rusland wil vernietigen. Uit domheid, of uit bedrieglijkheid. Dat weten we niet. Maar het is heel legaal om Navalny, Chodorkovski en vele anderen op een zijspoor te zetten. Ze werken voor de vijand, het zijn verraders. Luister maar naar Hillary Clinton, die zegt het heel duidelijk: http://tiny.cc/98ujl

      Over Streklkov en Borodai.
      Ze zijn geboren in een land waar Ukraïne een deel van hun land was. De Russen die er wonen zijn hun broeders. Ze zien hoe de vijand Amerika hun land kapot wil maken, en ze besluiten om aan het front te gaan vechten.

      Hun strijd is duizend maal meer gerechtigd dan de strijd van Navalny en Chodorkovski. (Weet U al over de nauwe relatie tussen Chodorkovski en de Rothschilds? http://petermyersnewsletters.blogspot.nl/2012/03/429-khodorkovsky-conviction-exposes.html

      Verwijderen
    3. Ja daar heb je gelijk in Jan, tandemocratie is ook democratie.
      Alleen niet zoals de Grieken hem bedacht hadden Jan.

      Bedankt voor het duidelijk maken van jouw standpunt, in jouw ogen en de ogen van de Russen is strijd geoorloofd.
      In mijn ogen is strijd en geweld altijd verkeerd.

      Verwijderen
    4. "Bedankt voor het duidelijk maken van jouw standpunt, in jouw ogen en de ogen van de Russen is strijd geoorloofd."

      Natuurlijk is het dat, anders was Rusland nu een onderdeel geweest van het Groot Germaanse Rijk. Je weet wel, Slag om Stalingrad en zo. Niet dat het veel heeft uitgemaakt dat Nazi-Duitsland de oorlog heeft verloren, uiteindelijk krijgt Adolf Hitler toch wat hij wilde. Je moet jezelf alleen afvragen of dit allemaal een Wereldoorlog met 60 miljoen doden waard is geweest?

      "In mijn ogen is strijd en geweld altijd verkeerd."

      Tja, zo denken er meer, vandaar dat jij nu het lulletje bent van de VS. Goed hé, die sancties op Rusland? Dat vinden je vriendjes in de VS óók! Vandaar dat zij de gaten die zijn opengevallen in de handel met Rusland héél graag op willen vullen, ten koste van de slachtoffers van MH17.

      http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/12/30/eu-irritiert-ueber-sanktionen-usa-bauen-handel-mit-russland-aus/


      Verwijderen
    5. Rusland WAS ook net zo schuldig in het creeren van het Groot Germaanse Rijk.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_invasion_of_Poland
      The Soviet invasion of Poland was a Soviet military operation that started without a formal declaration of war on 17 September 1939. On that day, sixteen days after Nazi Germany invaded Poland from the west, the Soviet Union did so from the east. The invasion ended on 6 October 1939 with the two-way division and annexation of the entire Second Polish Republic by Germany and the Soviet Union.[7]

      Zoals gebruikelijk weer een stukje geschiedenisvervalsing van een reaguurder hier.

      Verwijderen
    6. "Zoals gebruikelijk weer een stukje geschiedenisvervalsing van een reaguurder hier."

      Weleens gehoord van het Molotov - von Ribbentrop pact, mennie? Dit zogenaamde "niet-aanvalsverdrag" werd op 23 augustus 1939 in Moskou getekend, 8 dagen later viel Nazi-Duitsland Polen binnen en 16 dagen later reageerde de USSR. Precies hetzelfde gebeurt nu, de EU/VS werpen een democratisch gekozen regering omver en Rusland reageert door de Krim in te nemen. Een puur defensieve handeling tegenover een puur offensieve handeling.

      "Zonder dit pact had Hitler zijn oorlog met Polen (en daarmee de Tweede Wereldoorlog) niet kunnen starten omdat hij dan een groot risico liep op twee fronten oorlog te moeten voeren, gezien de dreigementen van Engeland en Frankrijk in geval van een aanval op Polen en de voorheen zeer slechte verhouding met de bolsjewieken in de Sovjet-Unie."

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Molotov-Ribbentroppact

      "In mijn ogen is strijd en geweld altijd verkeerd."

      Kennelijk niet, anders zou je de strijd van de VS voor een algehele wereldhegemonie ook moeten veroordelen.

      Verwijderen
    7. Gaan we weer, welk stuk land is er na Hawaii nog toegevoegd aan de Verenidge Staten?
      Van welke organisatie is Rusland permanent lid waar het dit soort zaken zou kunnen bespreken op een diplomatieke Wijze ipv een militaire bezetting.
      En vergeet de invasie van rebellen in het oosten niet.

      Verwijderen
    8. "Gaan we weer, welk stuk land is er na Hawaii nog toegevoegd aan de Verenidge Staten?"

      Duitsland, Nederland, België, Georgië, Irak, Libië, Oekraïne en daar willen zij graag nog bij hebben: Syrië, Iran, Rusland, China, Noord-Korea en nog een paar landen in Afrika. Dat is wat een algehele wereldhegemonie inhoudt, zonder deze landen kan je niet spreken over een algehele wereldhegemonie, zoals in de "Project for the New American Century" is besproken.

      "Van welke organisatie is Rusland permanent lid waar het dit soort zaken zou kunnen bespreken op een diplomatieke Wijze ipv een militaire bezetting."

      Het probleem met de VN-veiligheidsraad is, is dat er constant wordt gelogen. Als voorbeelden kunnen wij Irak en Libië opvoeren. Ik weet niet hoeveel keer jij voorgelogen wenst te worden, maar Libië was voor Rusland de laatste leugen.

      "En vergeet de invasie van rebellen in het oosten niet."

      Ik zie geen invasie van rebellen, ik zie mensen die hun grondgebied verdedigen tegen een politiek systeem die zij niet willen.

      Verwijderen
    9. Theyknew heeft of nooit school gehad of nooit afgemaakt, zoveel is duidelijk. Spreken wij hier Engels en zingen wij het Amerikaans volkslied?? Doen ze dat ook in de landen die jij noemt?? Nope, dus je hele anti westers fantasietje gaat met de eerste de beste vuurpijl de lucht in (dacht laten we in oudjaarssfeer blijven). Rusland doet ook niks anders als de VN raad voorliegen en belangrijke beslissingen blijven blokkeren, omdat ze na het uiteenvallen van de USSR een megagroot Calimero complex hebben gekregen daar. Met OpperCalimero Putin aan het hoofd ervan..vrije onafhankelijke staten hebben het recht om zelf te kiezen bij welke club ze willen gaan....ze kiezen voor de EU en voor de NAVO omdat die hen veiligheid en moderne waarden en normen brengt...Rusland brengt alleen oude opgewarmde meuk die men nergens meer wil, behalve in Iran, Noord Korea en China.Alhoewel laatstgenoemde al lichtjaren voor ligt op Rusland en steeds meer toenadering zoekt tot het westen...

      Verwijderen
    10. ".vrije onafhankelijke staten hebben het recht om zelf te kiezen bij welke club ze willen gaan..."

      Precies, zo ook de inwoners van de Krim, Donetsk en Lugansk.

      "Rusland brengt alleen oude opgewarmde meuk die men nergens meer wil, behalve in Iran, Noord Korea en China.Alhoewel laatstgenoemde al lichtjaren voor ligt op Rusland en steeds meer toenadering zoekt tot het westen..."

      Tja, dat je de laatste ontwikkelingen tussen Rusland en China hebt gemist verbaast mij voor geen meter.

      Daarom hoop ik dat Blik deze onzinnige reactie van jou verwijderd.

      Verwijderen
    11. Ik hoop dat de cencuur hier stopt en de waarheid mag blijven bestaan.

      Verwijderen
    12. "Spreken wij hier Engels en zingen wij het Amerikaanse volkslied?"
      Ik ben geneigd met 'Ja' te antwoorden.
      Cultureel en economisch spreken we Engels, en geen Duits of Frans meer, zoals vroeger. Ik doe daar zelf ook aan mee. Ik betrap me er vaak op dat ik in het engels zit te argumenteren, in gedachten dan.
      De VS is er in geslaagd om de halve wereld in bezit te krijgen zonder dat de bevolking van die halve wereld zich dat realiseert.
      Onze Europese politici mòeten de agenda van de VS uitvoeren, anders komen ze ten val, heb ik de indruk.
      Wat kan onze politici bewogen hebben om Rusland te straffen voor onbewezen MH17 bemoeienis? We lijden er financieel erg onder. ( Itt de VS, die meer handel met Rusland bedrijft dan vóór de sancties).

      Invloedrijke journalisten (Phillip Remarque, Twan Huys, Charles Groenhuijsen, PVV-er Martin Bosma) hebben àllemaal enkele jaren in de VS gewerkt.
      Ze zijn daar gebrainwashed, en hebben daar ongetwijfeld mensen die ze als vrienden en 'goede bronnen' beschouwen, en die hen de VS 'angle' ofwel bias als 'objctieve waarheid' influisteren, steeds opnieuw.
      Zie hierboven mijn eenvoudige voorbeeld m.b.t. Bert Lanting: Hij beschouwt de ideeën van een extremist ( Alexander Dugin') als de èchte (stiekeme) overtuiging van Putin. Hoe kan en journalist zo dom worden? Omdat hij in een omgeving leeft die dit soort idiotie steeds maar weer aan elkaar vertelt.

      Ja, Cruel: we spreken hier Engels, en we zingen elke dag het Amerikaanse Volkslied. Maar we weten het zelf niet. Maar dat is dan ook een kenmerk van de Matrix.

      Verwijderen
    13. In dit verband wil ik ook graag de "Tonightshow" noemen, elke avond NPO3, 2300 uur. Wat doet dat programma op de NL-buis? Ooit iemand tegengekomen die dat programma kijkt?
      En kijk ook eens in de tv gids naar het aantal us/gb producties en vergelijk dat met het aantal buitenlandse producties uit andere taalgebieden.

      Verwijderen
    14. Blik,
      bij 'cultureel' dacht ik uiteraard ook aan het gehele tv en film aanbod en aan de gehele muziek scene. Die is volledig Anglo geworden.

      Maar wat te denken van de Amerikanen die boetes opleggen aan Europese banken omdat ze nog wat handel deden met landen waar de US zijn BAN ( sancties) over heeft uitgesproken !
      Waar halen ze eigenlijk de autoriteit vandaan om sancties in te stellen ,en boetes op te leggen?
      (Er is misschien wel een juridische weg waarlangs dit kan gebeuren, maar ik ken hem niet, en àls die er is, dan moet ik toch zeggen: dit is toch echt wel het bewijs dat de VS de baas is over ons: dat zij kunnen bepalen met wie wij zaken doen. En dat zij bepalen of wij een boete krijgen.)

      Verwijderen
    15. Wat een slap gedoe weer...weet niet of jullie het in de gaten hebben maar de enigen die gebrainwashed zijn, zijn jullie. Of althans, dat denken jullie. Ik kan gewoon een andere zender erop zetten, ik HOEF niet naar Amerikaanse shows en/of series te kijken, genoeg zenders op dat kastje. Kijk zelf liever naar Zweedse en Deense krimi's, waar eens NIET aan wapenverheerlijking en meer VS-overdrive zit...dus ja ik heb het ook niet zo met die overdreven VS-meuk. Maar nogmaals, vrije keuze hebben we hier wel...
      Dan even reageren op theyknew; vrije staten reageren met een aanvraag tot lidmaatschap, niet met geweld zoals die sepa-rusjes doen. Die schieten er meteen op los terwijl het gesproken woord, oftewel diplomatie, meer effect heeft. Ook iets wat Kiev meteen aanbood maar wat letterlijk weggeschoten werd door de separatisten. En Rusland en China hebben een goeie zaken relatie, klopt, Europa en Rusland hadden dat ook. Totdat Rusland het verpestte door de Krim in te nemen met geweld. DAAR is het Europa om te doen, MH17 kwam pas later maar deed geen goed aan de zaak.
      Jan nogmaals, wij zijn ook vrij om zaken te doen met wie we maar willen. Als morgen zou blijken dat aansluiting bij de BRICS landen ons meer goed zou doen zijn wij daar vrij in. Zeggen we het lidmaatschap van de EU op en gaan we het anders doen. Dat mag een vrije natie. Maar we gaan niet meteen schieten en dreigen en de doodstraf invoeren....iets wat die lompe Russen toch eens moeten gaan leren, mensenrechten respecteren.

      Verwijderen
    16. Ja, je hebt gelijk; ik haalde met die tv programma's alleen het zichtbare naar voren. Voor de eerlijkheid moet ik ook zeggen dat de publieken iets minder Amerikaans produkt hebben, dan de commercielen, maar voor het algehele plaatje is het beeld duidelijk).

      Ik sprak laatst ook met een bank-man, en ook die gaf aan hoe de Amerikanen zijn business beinvloeden. Daar werd hij niet vrolijk van, maar kon er weinig meer aan doen, dan er in meegaan.

      Verwijderen
    17. Dat is een machtspositie; hangt er mee samen waar je woont op deze planeet. Zo zullen de voormalige Oostbloklanden vooral door Rusland onder druk worden gezet met alleen Russische handelaren in zee te gaan, en hier in het Westen weer met voornamelijk Amerikaanse/Europese handelaren....dat heet nou wereldhandel. Maar die is aan het verdwijnen door o.a. het internet en het wereldwijd overal kunnen bestellen van verschillende dingen, waardoor landen niet meer afhankelijk worden van 1 aanbieder maar van meerdere en zo de aloude machtsposities weg zullen gaan vallen...dus ook die van de USA uiteindelijk. Je zal een wereldhandel krijgen die eerlijker verdeeld is...maar daar zal een handelsoorlog aan voorafgaan, want niemand geeft zomaar zijn positie op. Dat hoef je ook niet met wapens te doen. Maar wat nou het Westen doet is Rusland tot de orde roepen via economische sancties. Oneerlijk??? Misschien, maar ik heb dat nog liever EN de diplomatie dan dat er 1 op die welbekende knop drukt of met andere wapens gaat dreigen en inzetten...en laten we wel zijn, de enige die op dit moment zijn wapens laat zien is....RUSLAND!!! Zie de NAVO nergens, zie de VS nergens, zie Afrika, China, Iran of wie dan ook met wapens rondrennen...alleen Rusland!! Dus tja...dan laat je niet echt zien dat je vrede wil. Poetin zegt het een maar doet het ander...en hij noemt het vrijwilligers die met wapens en al de grens oversteken...dan nog; hij kan het conflict beinvloeden door bijvoorbeeld de grenzen te sluiten, transporten te controleren en het volk en de "vrijwilligers" toe te spreken....Nog 0,000000000 heeft de man gedaan!!!! Daarom is het westen pislink op de man, en met recht!!

      Verwijderen
    18. Over Dugin heb ik al eens wat geschreven.
      Dat kun je hier vinden:
      http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2014/12/oekraine-karina-uit-groep-6-overlijdt.html?showComment=1419196194536#c7919272016934304532
      Als je je daarin verdiept ben je het misschien wel eens met Bert Lanting, of met NPO Brandpunt van een aantal weken geleden.

      Wbt entertainment vind ik Amerika de beste daar in, dus ik kijk er graag naar.
      Zij hebben het budget ervoor, van mij hoeft NL dat niet na te doen met staatsgeld.
      Dus dat koop je gewoon daar in. Zo zit de wereld in elkaar in 2014.

      Als het om auto's gaat dan heb ik weer liever een Duitser.
      Zou het bv. om Wodka gaan dan mag het best een Russische zijn.

      Verwijderen
    19. Mennie,
      we zijn het er beiden over eens dat Dugin vrij extreme wensen heeft.
      Maar hij wordt telkens teleur gesteld.
      Putin bevrijdde wel Zuid Ossetie, en ging nog even door tot in Georgie, maar trok daarna terug uit Georgië.
      Hieruit blijkt dat Dugin veel extremer is dan Putin.

      Idem: toen in september een bestand werd gemaakt tussen Kiev en Donetsk, was Dugin des duivels. Hij vond het slap, en vond het moment juist prima om half Ukraïne te veroveren.

      Alweer een bewijs dat Dugin NIET de gedachten van Putin verwoordt.

      Ik begrijp dus niet dat U bij uw onjuiste overtuiging blijft, en niet erkent dat U er naast zit.

      Verwijderen
    20. Over TV, film en cultuur.

      De commercie heeft alles overwonnen. (Amerika = commercie.)
      Dat betekent: meer zenders, meer reklames.
      Er moet dus veel meer content zijn. Die content is vrij duur en kan dus alleen uit als het voor de halve wereld wordt gemaakt.
      Daar is Amerika heel goed in: Al 100 jaar een enorme ervaring. Een enorme hoeveelheid joodse auteurs, acteurs en producente. ( Beetje discriminerend, maar ze zijn er gewoon heel goed in.) De engelse taal is gemakkelijker dan die van China of India. ( In Rusland waren trouwens de Indiase films altijd heel populair, omdat ze uiteraard liever niet naar Amerikaanse uitzendingen keken. )

      Voor een deel is het dus wel begrijpelijk dat onze media zo veel Amerikaanse content vertonen. Maar het heeft nu een punt bereikt dat we vaak enorme rotzooi zitten te kijken, terwijl er nog nauwelijks nederlandse producties gemaakt worden.
      Waar zijn series als 'Van oude mensen en de dingen die voorbij gaan' ?
      Ik noem dit als voorbeeld. Ik kan me ook een toneelstuk van Ibsen voorstellen. Zie je ook nooit meer. Waarom niet?

      Ik denk dat het komt omdat het in vergelijk met Amerikaanse content te duur is. We leven dus in een armoedige tijd: we moeten kijken naar veel reklame en veel humbug, en hebben geen geld voor goed amusement meer.

      Een ander aspect : de media zijn in bezit van een bepaalde rijke groep, met een bepaalde 'agenda'. Kijk naar de docu 'Outfoxed' om te begrijpen wat dit voor gevolgen heeft. Enfin, we zien het hier: Mennie en Cruel zijn volledig 'outfoxed' als je het mij vraagt.
      https://www.youtube.com/watch?v=P74oHhU5MDk





      Verwijderen
    21. Tjah sorry maar met bv. Netflix heb ik geen reclame en die maken ook eigen series.
      Maar het is inderdaad duur om een serie te maken, voor mij begon dat toen er HD series kwamen uit de VS. Ik ben toen gestopt met films en ben series in HD gaan kijken, met Dolby geluid erbij, nog voordat Nederland in HD uit kon zenden.

      Maargoed Brandpunt heeft wel degelijk gelijk, Putin is in zijn huidige termijn iets anders aan het doen, luistert veel meer naar gekkies als Dugin. De orthodoxe kerk helpt ook nog een handje mee.
      Een halve oorlog is nog steeds een oorlog meneer Verheul.

      Verwijderen
    22. Wat de films betreft zit ik niet zozeer op Nederlandse producties te wachten (van staatsgeld) als wel goede films uit frankrijk, Rusland, Duitsland, maar goed, ik begrijp dat ik daar wellicht wat bevooroordeeld in ben... laat ik het anders zeggen, het is jammer dat de talenkennis en daarmee de culturele interesse (en daarmee het politieke begrip) in nederland voor een groot deel bij het
      Engels stopt.

      Iedereen alvast een goed uiteinde gewenst.

      Verwijderen
    23. Putin heeft gezien hoe de Wall Street-connected oligarchen Rusland plunderden onder Yeltsin.
      In 2000 kwam hij zelf aan de macht en koos eerst toch voor toenadering tot het Westen. Hij vroeg toelating tot EU en Nato, maar dat werd geweigerd.
      Dat was 2000-2001.
      Toch is hij onverdroten doorgegaan de relatie met het Westen verder uit te bouwen, vooral de economische relatie met Europa.
      In de VS was de Neocon stroming erg machtig en die heeft vanaf 2004 ( roze revolutie in Ukraine. 2008: Checheense opstand) Rusland zitten ondermijnen.
      Willy van Damme schreef er enkele dagen gleden een zeer uitgebrid en verhelderend essay over, met alle joods-Amerikaans-Georgische acteurs bij naam genoemd: http://willyvandamme.wordpress.com/2014/12/28/oekranewith-georgia-on-my-mind/

      Natuurlijk was Rusland destijds ook te onmachtig om zich echt te verzetten. Om te zeggen: tot hier en niet verder.

      In 2011 stemde hij nog voor ingrijpen in Libië, maar dat heeft hem de ogen geopend: die brutaliteit had hij niet durven verwachten van de Westerlingen. Dat je een stabiel land met een goede leiding zo naar de hel kunt brengen, alleen voor eigen gewin.
      In Syrië heeft hij een list bedacht om te redden wat er nog te redden viel.
      Dat nemen die duivels van Neocons hem extra kwalijk.
      Maar àlle landen die niet voor de VS willen buigen staat het Libië lot te wachten. Dat is Putin steeds duidelijker geworden, en ook de Chinezen begrijpen dat inmiddels, en zelfs India en Turkije staan op het punt om voor Rusland-China te kiezen, en dus in feite zich van Amerika af te keren.
      Dat is geen kattepis.
      Dat is een geweldige wending in de geopolitiek.

      De vraag is: zullen die gekke neocons zich gewonnen geven, of gaan ze met atoombommen gooien als ze in de gaten krijgen dat ze verloren hebben.
      (Of Dugin gek is weet ik niet.
      Maar dat de Neocons gek zijn weet ik wel: ze willen de hele wereld onderwerpen door die wereld middels hun Haute Finance en hun Leger en hun ongehoorde infiltratie-apparaat ( NED etc) nog 100 jaar onder hun macht houden.)

      Het essay van Larchmonter 445 mag je niet missen: (26 pagina's. Allemaal de moeite waard.) http://vineyardsaker.blogspot.nl/2014/12/vineyard-of-saker-white-paper-china.html

      Verwijderen
  2. de link
    http://www.strategic-culture.org/news/2014/12/30/west-wants-end-confrontation-with-russia-over-ukraine-eu-foreign-policy-chief.html

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, dat is wel wat we dit jaar geleerd hebben oligarch, de EU en onze west-europese regeringen liggen opzichtig aan de leiband van de meesters in de VS: sancties tegen Rusland, express die handel kapot maken, nooit een visum-vrij regime met dat land op poten gezet (Rusland was altijd voor; wat had het Nederland met de oudste historische banden een boost kunnen geven), te grabbel gegooid vriendschapsjaar, Olympische Spelen het Westen opzichtig weggebleven via de HomoHoax, etcetera.

    En Odessa staat voor de wreedheid van het regime en de mensen die het aantrekt en de hand boven het hoofd houdt, en een westerse (Nederlandse) journalistiek die zijn werk niet doet, want wie in Nederland weet nu van deze massaslachting van ongewapende vreedzame mensen op klaarlichte dag in koelen bloede op vrijdag 2 mei?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet ervan, en meerderen met mij. En die zien precies hetzelfde als wat ik zie; een helaas fatale en ongelukkige samenloop van omstandigheden, waarbij de daders nog steeds niet gevonden zijn. Maar ja, jullie roepen keihard dat het de Kiev fascisten waren, terwijl dat allerminst zeker is...mogen wij ook roepen dat de sepa-Russen MH17 neergehaald hebben. Laatste zit meer waarheid in dan het eerste, en dat weet jij ook verdomde goed Blik. Zie je namelijk steeds meer complottersmeuk hier neerzetten om je "waarheid" te ondersteunen, wat mij aangeeft dat het de grootste leugens zijn die RT en andere (pro) Russische media uitbraken. Jouw blog wordt ook niet gelezen, wordt nergens genoemd, jouw mediabronnen zie je nergens terug, en waarom?? Omdat het klinkklare onzin is...anders hadden zelfs Rusland vriendjes Italie en dergelijke landen er meer aandacht aan besteed. Maar niks nada noppes in heel Europa, Amerika (Noord en Zuid), ja zelfs in Noord Korea, Iran en China niks van dat alles....goh hoe zou dat nou komen?? Dat alleen Rusland het er over heeft???Iets met propaganda en zo???

      Verwijderen
  4. Ik krijg deze pagina trouwens vaak met enkel uitroeptekens te zien en dan zijn de films niet beschikbaar. Hebben meer mensen daar last van?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb daar geen last van en de films zijn beschikbaar

      Verwijderen
    2. Goed om te horen; bij mij zijn ze nu ook weer zichtbaar.

      Verwijderen
  5. Zo ja, waar ligt dat aan, en wat is er aan te doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nog even wat anders, gisteren is Erwin Lensink, (de waxinelichthoudergooier) dus veroordeeld tot iets van 80 onvoorwaardelijk en nog iets aan voorwaardelijk, wegens zoiets vaags als "stalken" want hij had iemand een paar keer opgebeld en op internet iets geschreven (...)

    Wat blijkt nou, terwijl NOS in eerste instantie wilde doen geloven dat Erwin alweer vastzit, blijkt dat Erwin ten tijde van het Steringa/Marianne Vaatstra showproces, 80 dagen (onrechtmatig?) vastgezeten heeft. Erwin, die pleit voor Steringa's onschuld.

    De straf zoals gisteren uitgesproken mag dus als een mathematisch spelletje beschouwd worden om die (onrechtmatige) vasthouding rechtmatig te maken. Daarover in de media dus geen ophef, dat hij dus mogelijk 80 dagen op basis van niks gezeten heeft, maar wel alles over Navalny, bij de NOS.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De NOS zal ook wel vergeten dat Navalny minder aardige dingen over 'de joden ' heeft gezegd. Niet dat ik daar persoonlijk wakker van lig, maar de NOS altijd wel, en nu het niet goed uit komt, ineens niet: http://antisemitism.org.il/article/81364/alexei-navalny-anti-corruption-blogger-who-raises-jewish-fears-moscow-his-antisemitic-

      Verwijderen
  7. Lees eens heel goed die uitspraak door vann wat meneer Lensink heeft gedaan voordat je hier iets neer gaat plempen Blik. Hij is gewoon (weer) veel te ver gegaan, heeft dit al meerdere malen gedaan ondanks waarschuwingen van de politie en de rechter en nu moet meneer L. dus brommen. En terecht. Was eenieder van ons overkomen als we hetzelfde gedaan hadden. En hij zit 180 dagen onvoorwaardelijk vast wegens overtreding van eerdere uitspraken, doet meneer Lensink het nog een keer (waar ik hem wel toe in staat acht) mag hij 3 jaar brommen. Hij is dus nogal een recidivist en kan het stalken en bedreigen niet laten, ondanks eerdere vermaningen en straffen.
    Even iets anders; ondanks dat ik het niet altijd met jullie eens ben wens ik jullie wel een welgemeend gelukkig en gezond 2015!! Dat het maar een geweldig jaar voor jullie mag worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Blik, ik weet dat U ook The Saker kunt waarderen.
    Maar nu schreef hij gisteren over een nederlandse journalist die 'het bewijs' zou hebben geleverd dat de BUK rookpluim ( van RTL) onzin was.
    Hier het betreffende stuk : http://7mei.nl/not-buk-m1-new-video-proof/

    Ik vind het lastig om te begrijpen.
    Ik vermoed dat Max Vanderwerff aantoont dat er op 16 juli al een rookpluim te zien was in datzelfde gebied, en dat die toen is gefotografeerd, en pas op 17 juli, een uur na het neerstorten van de MH17, op youtube is gezet.
    Maar wat al die rode en groene strepen moeten aantonen ontgaat mij.
    Als U zin heeft, kijk er eens naar.

    Groet, en een goed jaar aan allen toegewenst.
    J. V.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Jan Verheul,

      Ik begreep er ook niet veel van, maar in deel 2 & 3 legt hij het wat beter uit. Het zogenaamde bewijs dat de rookpluim afkomstig is van een BUK is een leugen. Die foto is gemaakt op 16 juli, een dag die onbewolkt was. De rookpluim is afkomstig van een Grad.

      http://7mei.nl/not-buk-m1-part-ii/

      Verwijderen
    2. B.t.w. goed 2015 gewenst aan allen.

      Verwijderen
    3. Jij ook een goed 2015 theyknew en je video is 1 grote leugen. De foto van RTL is wel degelijk echt en laat dus maar weer eens zien wie er beter nieuws brengt....1 hint, jij bent het niet.

      Verwijderen
  9. Aan iedereen die deze site bezoekt, stille lezers, actieve reageerders, een Gelukkkig, Gezond, Voorspoedig en een in alle opzichten Mooi Nieuwjaar 2015 gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Blik en anderen, een voorspoedig en gezond 2015!......Nu we er toch zijn. Wat mij opviel in de jaar overzichten van 2015 dat de corporate (= ook staats) media van de oligarchy ook geen melding maakte van de afgelopen Gaza oorlog. Israhell heeft daar onevenredig huisgehouden en erger nog blokeert op alle mogelijke manieren de wederopbouw van Gaza. Oh ja.....de media wordt beheerst door de zionistische anglo amerikaanse oligarchy...dus toch ook weer niet zo vreemd dat ze er geen melding van hebben gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. de jaar overzichten van 2015 = de jaar overzichten van 2014

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat je 2014 bedoelde hadden we al begrepen hoor :-) Maar inderdaad, ik volg Oekraïne natuurlijk veel meer, maar duizend+ doden in Gaza als reactie op de dood van 2 jongens als ik het goed heb... Daar zijn eigenlijk ook niet eens woorden voor. En het weglaten in een jaaroverzicht daarvan zijn nog minder woorden voor.

    Ook in dat opzicht was MH17 een dubbelklapper:
    1. Mooie stok om Rusland mee te slaan en nieuwe sancties op te leggen.
    2. Die dag begon de Israel strafexpeditie in Gaza, in de luwte van het nieuws over de Boeing.
    Iedereen bedankt voor de goede wensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. "MH17 dwong koopman Nederland te kiezen voor principiële koers."

    http://fd.nl/economie-politiek/1086807/mh17-dwong-koopman-nederland-te-kiezen-voor-principiele-koers

    Drie keer raden wat hier onder principieel wordt verstaan.

    Dat 2015 maar het jaar moge worden waarin de MSM stikken in hun eigen oorlogspropaganda.

    Gelukkig 2015 iedereen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. DAWG,
      het doet me plezier om in de reacties op het FD toch behoorlijk wat oudere nette heren tegen te komen die twijfelen aan de MSM en aan de schuld van Putin. Eén van hen vraagt naar de rol van China.
      Ik heb het FD niet en kan dus niet reageren.
      Maar U zou dit stukje uit de analyse van The Saker kunnen plaatsen, als U wel FD abonnee bent: ( Ik plaats het hier omdat het ook voor lezers van BLIK interessant is.)

      7 - China

      It is amazing for me to see that most observers and analysts have apparently failed to realize that China is now a key actor in the Ukrainian war. Anybody doubting this claim should read the Vineyard of the Saker White Paper written by Larchmonter 445 entitled The Russia-China Double Helix. To make a long story short, China and Russia have decided to keep their own "hands" (their armed forces) and their own "heads" (their political leadership) but to share a common "torso" (their economies, natural and human resources, their industrial and technological know-how and everything else which allows a society to prosper). I call this the Russia-China Strategic Alliance (RCSA) but really it is something even bigger then that - it is a long term decision to share a common fate and to take the risk to become inseparable. An alliance, a treaty, can be broken or withdrawn from. But once your "internal organs" are shared with another entity you are bound together, for better or for worse. What has happened is truly a tectonic geopolitical shift: two empires have decided to join together while remaining sovereign and independent. To my knowledge this has never happened in history and Putin and Xi have already changed the course of history by this monumental decision.

      The two countries are ideal symbionts: everything one has the other needs and vice versa. China needs Russian raw materials, especially energy, Russian high technology (aerospace, engines, power plants, etc.) and Russian armaments (everything from the rifle bullet to the ICBM). Russia needs two things from China: money and "Walmart" (consumer goods). Together these two giants not only have immense currency resources but the biggest stash of physical gold on the planet. And, to make things even better, Russia and China are the undisputed leaders of BRICS and SCO. Taken together these two countries are already far more powerful than the AngloZionist Empire and that trend will only grow.

      Verwijderen
    2. Helder verhaal. Of het inderdaad zo positief is als wordt gesteld zal de toekomst gaan uitwijzen.

      Verwijderen
  14. Even een kort berichtje van het front van vandaag.... (het gaat maar door...)

    Bij gevechten blockpost #Ukraine 3 Oekraieners en 2 Novorossiya gedood, Totaal 18 gewond. https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_37415%2F31f0426ee0028361f6 #oekraine

    BeantwoordenVerwijderen