dinsdag 31 oktober 2023

"Wat moet Israël dan doen?"

Het is de vraag die we dagelijks horen, of het nou Jort Kelder op de radio is, of vandaag weer bij Derksen en Gijp op tv (de man in het fleurige jasje, is hij niet zelfs jurist?!). Ze vinden het allemaal heel schrijnend wat Israel doet, maarrrrrrrrr....:

"Wat moet Israël anders doen?"

Is dat geen Hasbara vraag? Het is in ieder geval een vraag die we nooit eerder gehoord hebben. Niet bij de oorlogsmisdaden in de 2e wereldoorlog, niet bij de Oekraïne oorlog, en niet bij Joran van der Sloot. Maar als Israël een bevolking jarenlang treitert, verdrijft, en doodschiet, en nu dan een strook van 40 x 10km met 2 miljoen burgers, zonder leger, zonder straaljagers, zonder tanks, zonder luchtafweer, zonder atoombommen, zonder brandstof, tapijtbombardeert, en in de geweldsorgie ook nog even de Westbank meebombardeert, tsja, dan is het plots, "wat moet Israel anders?" Nou, onderstaand, in de tweet van Johnstone,  volgt het antwoord: niet als een wildeman bombarderen van burgers, baby's en kinderen. Maar gewoon normaal gaan doen en normaal samen gaan leven met Palestijnen in plaats van doorgaan met het appartheidsregime en nu daarenboven nog de ethnische zuiveringen/genocide.

ps: trouwens, het nu al 3 weken platbombarderen van woonwijken "om gijzelaars terug te krijgen", is dat niet ook iets heel aparts?

Plaatsen

Gesprek

We're being told that Israel needs to kill civilians by the thousands to eliminate Hamas, because Hamas must be destroyed to achieve a lasting peace. Every part of this is transparently false. Firstly the premise that Hamas must be eliminated to achieve peace is fallacious; peace can be achieved by eliminating the abuses and righting the wrongs which gave rise to Hamas in the first place. There's no rational reason to believe Hamas would continue to exist in its current iteration or keep waging violent resistance if the theft and injustice from 1948 onward were rolled back, refugees had the right to return, apartheid abuses were ended, and people were no longer kept in a giant concentration camp where they are deprived of basic human needs. Secondly the premise that you can bomb people into accepting an abusive status quo is self-evidently absurd. Even if Israel kills every single member of Hamas, there will be hundreds of thousands of survivors of this onslaught who see the depravity of Israel and refuse to accept it. You think all these orphaned boys and all these men who saw their loved ones ripped apart by military explosives are just going to be cool with the status quo from here on out? Of course not. And Israel knows this, which is why its preferred solution is to kick all survivors of this onslaught out of Gaza and into refugee camps in the Sinai desert. It knows that nothing it's doing will actually work and it refuses to make the reparations that will work, so its only other option is the elimination of Gazans one way or the other. Ethnic cleansing and mass displacement is not "peace" by any stretch of the imagination, but it might allow Israel to keep its abusive status quo intact. Those are Israel's only real options for sustainable stability: either right all the wrongs which led to this, or go the opposite direction and inflict far more wrongs to answer the Palestinian question once and for all. It's pretty clear watching all this that Israel has opted for the latter.
Israël is Gaza aan het slopen en de Palestijnen aan het doodbombarderen. Sommige talking heads, zoals onder andere Jort -dikke vrindjes met Rutte- Kelder, vragen zich bij de genocide van Israel op Palestijnen af: "Wat moet Israël anders?"

zaterdag 28 oktober 2023

Geen woorden meer voor Genocide door Israel en collaboratie Rutte

Wij lopen inmiddels meer dan een halve eeuw rond op deze planeet.

We hebben dus al wat staatsterreur meegemaakt: de US terreur in Vietnam, daar waren we destijds nog te jong voor om het te begrijpen. Met de door zionisten georganiseerde 9/11 false flag en de VS/NATO terreur in Irak en Afghanistan, lieten we ons nog zand in de ogen strooien, gedeeltelijk. 

De Oekr-aanvallen op Donbass die waren al vreselijk, maar Donbass had in principe nog de steun van Rusland.

Maar wat we nu zien wat er met Gaza gebeurt en de genocide die Israel/VS aan het begaan zijn, powered by NATO/EU/NOS/Rutte, wij kunnen ons niet heugen dergelijke misdaden tegen de menselijkheid te hebben gezien. Van begin tot eind gepland en georganiseerd. Gaza dat zich niet kan verdedigen, het zit al jarenlang opgesloten achter een hek en Israël beslist tot op micro-niveua wat er in en uit gaat. En nu ontvangen ze dus zelfs nauwelijks water, voedsel of brandstof. Enkel bommen. Alle verbindingsmogelijkheden zijn vanacht weggevaagd. Tientallen journalisten al afgeslacht, ziekenhuizen weggevaagd, duizenden kinderen gekilld, vanaf zee, land, vliegtuigen, fosfor, alles. Maar voor de zielloze NOS, allemaal moeilijk. Op de Westbank grijpen de zionisten/kolonisten de gelegenheid om daar onschuldige burgers hun huizen binnen te vallen, mensen dood te schieten. Dit alles gelardeerd met een unprescedented cynisme.

Het is ON-GE-LO-FE-LIJK. En de NOS zojuist op het 11 uur journaal? "Allemaal moeilijk in te schatten wat er exact gebeurt". Keiharde genocide wordt verharmlost.

Morgen, zondag 29-10-2023 landelijke demo tegen NL-collaboratie bij Israel-genocide op Gaza, Malieveld, Den Haag.


vrijdag 27 oktober 2023

Aanslagpleger vrij; Baudet vogelvrij verklaard

Wij kunnen het niet anders interpreteren dan dat met de vrijlating van de Oekraïense aanslagpleger, Buadet vogelvrij verklaard is in de Lage landen. Zeker als de staatsomroep, bij monde van Stand.nl, vandaag, terwijl Baudet met een bult op zijn hoofd wakker wordt, de volgende stelling poneert:

"Ik heb zin in de verkiezingscampagne"

De stelling van het zielloze stand.nl is gewoon een affront.

Wat moet Baudet doen?

Baudet heeft inmiddels een vrouw en een kind. Baudet heeft de afgelopen jaren eigenlijk alles al gezegd, uitgelegd, en ons enorm geholpen. Van Corona tot zelfs op het gebied Israël-Palestina is hij de beste van het hele stel. Hij hoeft wat ons betreft niet weer 4 jaar op deze voet door te gaan. Het belangrijkste wat ons betreft is dat Baudet "heel blijft". We hoeven ons in Nederland, na Fortuyn en Van Gogh, geen illusies meer te maken. Het zou volstrekt legitiem zijn als Baudet vandaag of morgen een statement maakt en zegt: na wat er gebeurd is gisteren en al langere tijd, ik stap uit de politiek. 

Oekraïense aanslagpleger en lachende vrouw (zijn hulpje?) staan er helder op. Lopen inmiddels gewoon vrij rond. Gecoördineerde, voorbereide, en gezamenlijk uitgevoerde gewelds-actie. Terwijl vreedzame en geweldsloze Max, die geen vlieg kwaad deed, een half jaar moest brommen. Affront. Affront. Affront.

Waren het niet de Spartanen? Die als ze aangevallen werden door een flinke groep, vochten als leeuwen, maar als de overmacht te groot was, ze zich terugtrokken? Dit gevecht met deze tank, kan Baudet op zijn fietsje niet winnen. Asymetrisch is dan het woord, en een vertrek uit de politiek vandaag past daar prima bij: vertrekken om te blijven.

Laat in de comments jouw mening weten.

ps1: de oorlogsmisdaden van de zionisten gaat verhevigd verder. Wiens maag draait er niet ook van om? En met name ook van de Bikker's en NPO's die het verharmlosen. Of van de sluwe Rutte. Wat speelt hij het weer glibberig. Heel hard pleiten voor een "corridor". Met andere woorden: Israel, ga vooral door met genocide op de Palestijnse burgerbevolking, maar niet zonder ze bij tijd een wijle van 0,2 L water en een korst brood te voorzien. Geen woord van glibber Rutte dat de zionisten dienen te stoppen met genocide. Geen sanctie tegen het bewind van Bibi.

ps2: Fantstisch hart onder de riem van Celtic fans voor Palestijnse mensen. Heeft iemand al 1 Palstijnse vlag in een Nederlands stadion gespot? 

ps3: Zondag 14:00 uur nationale demonstratie Den Haag Malieveld tegen de Nederlandse medeplichtigheid genocide op Palestijnse mensen.

Wij wensen Thierry en zijn mooie gezin sterkte, wijsheid, gezondheid en voorspoed.

donderdag 26 oktober 2023

Dochter Bob Moore aanwezig bij AZ-Aston Villa

Wat kan voetbal mooi zijn. Hij leerde zelfs Nederlands. Vanavond 18:45 uur: AZ - Aston Villan. Wat een affiche. Maar met dit verhaal erbij, (video daar ook aanwezig), nog meer. Laten we hopen op een schitterend voetbalfeest. Daar is Alkmaar wel aan toe.

In herinnering van Bob Moore: 'Moest zo zijn'

Gepubliceerd op 26 oktober 23, 11:09

ALKMAAR- Bob Moore was Aston Villa- én AZ-fan. De Engelsman had een seizoenkaart bij beide clubs en reisde tweewekelijks naar Alkmaar. Op 64-jarige leeftijd overleed hij. Dit jaar werd AZ gekoppeld aan Aston Villa in de UEFA Europa Conference League. Reden genoeg om het gesprek met dochter Stacie Moore aan te gaan, door niemand minder dan Ron Vlaar. 

Bob groeide op als Aston Villa-fan, maar zag al snel een connectie met AZ. "We gingen hier altijd op vakantie toen we nog jong waren", vertelt dochter Stacie in de binnenstad van Alkmaar. "Hij is AZ toen gaan volgen omdat het hem veel deed denken aan Aston Villa."

Kampioen
Het begon eigenlijk al in 1981. Het jaar dat zowel Aston Villa als AZ kampioen werd. "Ik deed wat onderzoek en ik kwam erachter dat AZ veel gemeen heeft met mijn eigen club Villa", vertelde Bob in 2019 in een interview met AZ.nl. "Qua atmosfeer in het stadion en de manier waarop ze spelen." Bob bezocht het AFAS Stadion eens nadat Vlaar de overstap naar AZ had gemaakt en werd direct fan. Hij nam een seizoenkaart en zou tweewekelijks op de tribune te vinden zijn. 

Nederlands
Stacie: "Hij keek er altijd naar uit om hierheen te komen. Hij is zelfs Nederlands gaan leren en heeft een aantal jaar een seizoenkaart gehad. Toen kreeg hij helaas COVID-19, waar hij aan is overleden." Voor haar is het bijzonder nu in Alkmaar te zijn met dit bijzondere affiche. "Toen de loting bezig was, was ik aan het werk. Ik wist niet wat er aan de hand was, maar mijn telefoon bleef maar gaan. Ik zag berichtjes als 'het staat in de sterren geschreven' en 'het moest zo zijn'. Toen had ik pas door wat er aan de hand was. Ik heb meteen een ticket geboekt."

Herinnering
"Toen hij overleed heb ik altijd gezegd dat ik hierheen zou komen in zijn herinnering", gaat Stacie verder. "Maar de tijd en het leven gaan door. Toen kwam deze loting. Dit was het perfecte moment om hierheen te komen. De wedstrijd zal ook een soort herdenking voor hem zijn. Hij heeft nooit een echt afscheid of een normale begrafenis gehad vanwege de COVID-restricties. Hij had deze wedstrijd heel bijzonder gevonden."

Vlaar: 'Vrolijke vent'
Op 16 februari 2019, toen AZ met 3-0 won van VVV-Venlo, ontmoette Ron Vlaar na afloop Bob. De twee maakten even een praatje en gingen op de foto. "Ik herinner hem mij als een hele vrolijke vent", zegt Vlaar. "Hij was heel vriendelijk. Echt een grote fan." De oud Aston Villa- én AZ-speler heeft ook nog een cadeautje voor dochter Stacie, die in een oud tenue naar Alkmaar was afgereisd. Zij ontvangt het huidige thuisshirt, met op de achterkant opnieuw rugnummer 12 en 'Moore'.


zondag 22 oktober 2023

Weerbericht Gaza: Hier en daar een bom, in de nacht, rakettenregen

En dan nu het weerbericht Gaza:

Plaatselijk half- tot zwaar bebomd, met hier en daar verspreid over de hele strook een explosie, vanacht wordt hevige rakettenregen verwacht, met plaatselijk genocide, en is het code bloedrood. Het bloed vloeit rijkelijk door de straten van Khan Younis via Nusairat tot Gaza-stad, inmiddels ook Nederlands bloed. De klimaatverandering, die alleen al in Gaza tot duizenden omgekomenen heeft geleid, is evident.

We gaan door met verder nieuws:

De VN heeft het gisteren voor elkaar gekregen 44.000 flessen water de Gaza-strook in te krijgen; als dat literflessen zijn, dan is dat maar liefst 44.000 liter; het is prachtig nieuws. Voor 2 miljoen inwoners is dat omgerekend toch gauw 20 mililter, ongeveer de hoeveelheid van een borrrelglaasje, per inwoner.

En dan nog het voetbalnieuws:

Utrecht heeft Ajax verslagen ...

... "om het leven gekomen" .... "een explosie op een avondmarkt"....


... hier en daar een bom en vanavond weer hevige rakettenregen, met plaatselijk genocide...


De hele wereld steunt de Palestijnen; Zionisten steeds geïsoleerder

Steun vanuit de hele wereld voor de Palestijnen. De meeste mensen willen niets met Israël te maken hebben. Wie wil er nou wel iets met de schurkenstaat te maken hebben, behalve wat banksters en gekochte "journalisten"?

Steeds meer mensen, wereldwijd gaan de straat op om de Palestijnen een hart onder de riem te steken. Vorige week waren we er zelf bij in Amsterdam, bij een hele goede demo voor de Palestijnen. Dit weekend gaat het wereldwijd door: L.A. vandaag, dit is Portland, dit is Londen vandaag met meer dan honderdduizend man, dit is Parijs, waar ondanks een verbod van Bibi-knuffelaar Macron een grote menigte op de been kwam. Utrecht bij de Jaarbeurs. Costa Blanca, Alicante.

Het is slechts een greep uit de vele vele acties die deze dagen wereldwijd plaatsvinden. In support of Palestine.

Dit is Gaza, dat lijdt onder de oorlogsmisdaden van de zionisten, onder dekking van EU en NATO onderworpenen aan de VS en media als het rioolblad en voormalig NSB spreekbuis, de zieltogende Telegraaf.

zaterdag 21 oktober 2023

Waarom steunt Max de Palestijnen?

Bijna de hele wereld steunt de Palestijnen. Demonstraties over de hele wereld voor de Palestijnen, en tegen de zionisten: Wij weten van geen enkele noemenswaardige demo voor de schurkenstaat Israel. De meeste mensen willen daar, heel gezond, niks mee te maken hebben.

Max van de Berg, "de fakkelman", is één van die velen die de Palestijnen een hart onder de riem steekt en hij legt goed uit, waarom.

vrijdag 20 oktober 2023

Cynthia McKinney, Eva Bartlett, Vanessa Beeley - Gaza, under Fire

We gaan luisteren naar de toppers Eva en Vanessa. En Cynthia die we niet kennen. Maar ze verkeert in goed gezelschap. Bron: de Patreon pagina van Vanessa.

Cynthia werd gevraagd/gesommeerd een eed af te leggen op/aan Israel. Mind you: als Parlementslid van de VS!

Israël vervuilt zelfs expres de zee voor Gaza om de Palestijnen 1 van hun laatste geneugten, zwemmen in de zee, af te pakken. Hun zonne-energieopwekking: vernietigd door de zionisten. Voetballen op een trapveldje: je kunt zo dood geschoten worden. Dit is als er geen oorlog is.


Trouwens, een gedachte die bij ons opkwam: misschien moet Rusland meer "op zijn Israëlisch" bombarderen, dus meer kinderen doden, meer woontorens neerhalen, en meer volle ziekenhuizen van een raket voorzien. Misschien gaat op het Binnenhof dan ook wel de Russische vlag in top, en kan Rusland weer meedoen aan voetbal en Olympische Spelen.


donderdag 19 oktober 2023

Likud-Partijlid bedreigt nu ook Rusland

Amir Weitmann bedreigt op RT Rusland, HIER. Hij zegt dat Rusland Hamas en andere vijanden van Israël steunt. Rusland gaat daar de consequenties van ondervinden. Als Israël klaar is met Gaza, gaan ze Oekraïne (verder?) helpen om Rusland een pak slaag te geven.

Commentaaar Blik op NOS-journaal

Best wel brutale vlucht naar voren van deze partijgenoot van Bibi Netanyahu. Hamas kon de best bewaakte grens van de wereld over steken omdat het Israëlische leger 6 uur zat te slapen, expres of niet. Daarbij, als Hamas net is als ISIS zoals Bibi zegt, dan is het waarschijnlijk ook een ISraël creatie, net als IS. Het feit dat Israël nu in Gaza genocide pleggt is al erg genoeg, maar daarnaast ook nog verderf willen zaaien in en tegen Rusland, via Oekraïne, maakt de brutaliteit nog opvallender. Het is wel goed voor Rusland om te weten wat de situatie is, en dat Israël open en blood aan de Oekraïense kant staat. Israël doet dus exact datgene waarvan het Rusland beschuldigt: de gewelddadige opponent (van Rusland in dit geval) steunen! Maar beschuldigt van dit gedrag Rusland! Zich de slachtofferrol aanmeten kan hij goed.

Nu we dit weten, is het ook interessant te weten dat bepaalde restricties voor het leveren van gevoelige zaken aan Iran pasgeleden verlopen zijn. Rusland kan nu ongegeneerd allerlei handige hebbedingetjes aan Iran leveren.


woensdag 18 oktober 2023

Israëlische democratie is een Farce

Dan Cohen
BREAKING: Israeli member of Knesset Ofer Cassif () has been banned by the Knesset Ethics Committee's from Knesset sessions and meetings for 45 days. The ban was decided after a series of critical interviews with foreign media in which MK Cassif accused the Israeli government of committing a massacre in Gaza. Below is Cassif's official response: ⭕ The Ethics Committee's decision is another nail in the coffin of freedom of political expression in Israel. ⭕ In each of my interviews, I strongly and bluntly condemned of, and expressed my deep disgust at the criminal massacres by Hamas. My political statements against the occupation and war are not statements against the State of Israel, since peace and justice also serve it and its citizens. ⭕ All Israelis are severely harmed by the everlasting bloodshed and the narrowing of the democratic space. The Israeli government is indeed carrying out a massacre in Gaza and wished for war and violence to pursue its policy. My statements are legal and legitimate political ones. ⭕ My punishment is a form of political persecution. The “government of atrocities” is bringing a disaster upon both the people of Israel and the Palestinian people, and now also conducts a McCarthyism-style hunting campaign against critical voices within the Israeli society." ⭕ Even in these difficult days I will not be silent and will continue to fight for the principles for the realization of which I was elected - peace, equality, and justice for all.