donderdag 8 februari 2024

Na kansloos bekerverlies: Martens lijkt hopeloze lijn Jansen te volgen

Wat is er met AZ aan de hand?

Het is een tandenloze tijger geworden; of misschien een betere term in dit geval: een zouteloze goedkope supermarktkaas.

Vanaf interview, kansloos

Voor de wedstrijd, vraag aan Maarten Martens: wat gaan we doen? Er volgt een heel moeilijk verhaal, over afhangen van de tegenstander, en oh ja, afhangen van onszelf, van vorm van de dag. Waarom Goes erin staat en niet (aanvoerder) Bruno Martins Indi? Omdat zondag goed gespeeld was en nu zo min mogelijk wisselen. De vraag die de interviewer vergat: Als dat je argument is, wat trouwens een prima argument is, waarom zet je dan keeper Ryan en back Sugawara erin. Als je notabene met Penetra, Bazoer, Goes en Wolfe Möller al een staande verdediging hebt... Als een soort rechtsbuiten, maar toch niet helemaal. Dat pakt bij Feyenoord aan de andere kant prima uit met Nieuwkoop, maar die heeft dan ook een spits Gimenez, maar bij AZ is het gewoon een angstige optie. En zo begon de wedstrijd en de hele eerste helft ook voor AZ: achter de feiten aanlopen; hadden bij rust al met 2-0 afgedroogd kunnen zijn maar hadden geluk dat een doelpunt op een haar op buitenspel werd afgekeurd.

Verliezen is helemaal niet erg, dat bewees jl. zondag, als je met passie gespeeld hebt, vooruit gespeeld hebt, prima; maar gisteren was het vanaf het interview van Martens helemaal niks.

Heilige Huisjes

Wij snappen niet dat er blijkbaar heilige huisjes bestaan als Bruno Martens Indi, Ryan, Sugawara. Wij snappen dat niet. Er moeten geen heilige huisjes zijn. Misschien enkel, op dit moment, Pavlidis. En na gisterenavond: Goes. Wat stak die er bovenuit zeg. Daar zit een goede kop op.

Aandoenlijk

Het tafereel dat Bruno Martins Indi erin komt en Jordie Clasie de band over draagt is even aandoenlijk als demotiverend. Martens neemt de hele handel van Pascal Jansen over zonder -ogenschijnlijk- enig nieuw elan. Zelfs het aanvoerderstafereel laat hij voortduren. Je ziet de energie wegvloeien. Ons advies: laat Clasie, die trouwens ook bij vlagen verkeerde keuzes maakte, lekker aanvoerder, definitief, en laat Martins Indi op de bank als invaller bij blessures. Brederode had tegen het einde idem dito een vreemde terugloop actie langs de lijn. En natuurlijk weer kousen optrekken...

Onze opstelling voor zaterdag tegen Almere:

Doel: Osuwa
Achterin: Wolfe Möller, Goes, Clasie, Estevez

Midden: De Wit, Mijnans, Belic

Voor: Lahdo, Pavlidis, Sadiq

(Alternatief: Penetra achterin, Clasie gewoon op het middenveld, en Belic ernaast)

2 opmerkingen:


  1. Treurig succes van de trans-Atlantici: Duits-Russische handel met 80% ingestort

    "De saboteurs van het Duits-Russische partnerschap zijn grondig te werk gegaan."

    https://ejbron.wordpress.com/2024/02/08/treurig-succes-van-de-trans-atlantici-duits-russische-handel-met-80-ingestort/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moon of Alabama legt uit hoe het komt dat Rusland eergisteren zo hard toe kon slaan: Ze hebben hun 'domme bommen' nu voorzien van GPS en precisie besturing.

    Ik heb een stukje Moon of Alabama vertaald:

    Nadat de bom is geprogrammeerd met doelcoördinaten, wordt hij afgeworpen, draait hij 180 graden om zijn lengteas en ontvouwt hij zijn vleugels. Door de vleugels kan de bom zo'n 50 mijl vliegen voordat hij de grond raakt. Hierdoor kunnen de vliegtuigen die deze bommen droppen buiten de luchtverdedigingszone van de vijand blijven.

    De geleidingskits zijn goedkoop en kunnen gemakkelijk in massa worden geproduceerd.

    Gisteren werden zo'n 65 FAB500 en FAB1500 gebruikt tegen doelen in Avdeevka.

    Het gebruik van deze bommen, die 300 kilogram en meer aan explosieven bevatten, in de buurt van de eigen troepen vereist zorgvuldige planning en observatie. Waarnemers op de grond moeten ervoor zorgen dat hun eigen troepen zich buiten de dodelijke cirkel van deze bommen bevinden en dat de coördinaten van doelen op een gedisciplineerde maar veilige en tijdige manier worden doorgegeven. Piloten moeten ervoor zorgen dat de ontvangen coördinaten in de bommen worden geprogrammeerd en dat ze op de juiste positie worden losgelaten.

    Deze kill chain vereist intensieve training en gedisciplineerde soldaten. De aanvallen van gisteren laten zien dat het Russische leger en de luchtmacht deze discipline onder de knie hebben.

    Elke gedetecteerde weerstand of positie van Oekraïense troepen werd binnen een paar minuten bezocht door een nauwkeurige FAB-aanval.

    Er is geen verdediging tegen deze wapens. Het is dan ook geen wonder dat elke weerstand tegen de Russische aanval afbrokkelt. De Russische troepen kunnen zonder verliezen door gebombardeerde Oekraïense stellingen trekken.

    Eerdere rapporten spraken over een Russische superioriteit in artillerie met een factor 5 of hoger. Maar bedenk dat een 155mm artilleriekogel ongeveer 50 kilogram weegt, waarvan 60% explosieven zijn. Eén FAB draagt 10 tot 30 keer het explosieve equivalent van één artilleriekogel.

    Het Oekraïense leger heeft niets vergelijkbaars in zijn arsenaal.

    De introductie van massale FAB500 inslagen op het Oekraïense slagveld hebben de Russische strijdkrachten een nieuw kwalitatief voordeel gegeven dat het verloop van de oorlog zal veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen