donderdag 11 juli 2024

Nederland was erbij en dat was Prima

Nederland was erbij en dat was prima. 

Laten we inderdaad beginnen met deze positieve insteek.

Legioen en spelers hebben lange tijd genoten van een mooie droom. Die is uiteindelijk hard uit elkaar gespat met het Engelse doelpunt op de rand van de verlenging. Zo'n toernooi is een soort doping, heroïne bijna, voor de liefhebber. Iedereen heeft ook een uitlaatklep nodig. Lijkt ons niks mis mee. Maar meer kritisch kun je natuurlijk ook zeggen dat we wekenlang afgeleid zijn van de Gaza Genocide, de NATO warmongering, en alle andere listen van het regime. Welke andere sport en welk ander team krijgt het voor elkaar dat 110.000 mensen achter een bus aanlopen in Dortmund om vervolgens voor een groot deel in een park de wedstrijd op een scherm te volgen? Degenen die hun geluk gingen beproeven voor een plek in het stadion, konden rond een uur voor de wedstrijd voor het stadion voor rond de EUR 250 terecht voor een kaart  bij de veelal Braziliaanse aanbieders. 


Hoe heeft het team gepresteerd?

Dat is de hamvraag. Heeft Koeman er uitgehaald wat er in zit? Moeilijk te beantwoorden. Maar met Koeman aan het roer kwam het wel harmonieus en organisch over. Oranje heeft 2 wedstrijden goed (tegen Polen) tot zeer goed (tegen Roemenië) gespeeld. Tegen Frankrijk, Oostenrijk, Turkije en Engeland, was het redelijk tot moeizaam. 

Tegen Oostenrijk was Nederland al geplaatst en het is dan logisch dat de spelers, onbewust, een tandje terugschakelen, geen probleem. Je kunt je wel afvragen waarom Koeman in die wedstrijd niet de wat onbekendere sterren Brobbey, Zirkzee, De Ligt, liet spelen. En dan komt de volgende vraag, was het een team? Naar buiten toe in ieder geval wel.

Engeland

En dan terug naar de laatste wedstrijd, tegen Engeland: het was qua spanning wel een thriller. Dit was de (eerste) wedstrijd waar het er echt om ging, tegen een op papier ongeveer gelijkwaardige, tot een tikkeltje sterkere, tegenstander. Nederland had wat ons betreft een tandje steviger mogen spelen, zoals tegen Roemenië. Voor de fair play prijs kom je niet. Aan de andere kant heeft het team na een zeer moeizame eerste helft zich in de tweede helft goed herpakt, en ontstond het gevoel dat er iets te halen was. Dat bleek in nagenoeg de laatste minuut helaas toch niet het geval. En die Engelsen, kunnen er echt wel wat van. Gaat zondag nog een interessante pot worden tegen Spanje. Voor Nederland resteert uithuilen (niet te lang), terug tot de orde van de dag, en over twee jaar, op naar Mexico. Wie gaat er mee?

 

4 opmerkingen:

  1. Uit het AD:
    R.A Vuuren
    34 minuten geleden
    Om met de woorden van de heer Wilders te spreken, wat een slappe hap! Depay, Veerman, Wijnaldum, van Dijk allemaal ver beneden het niveau wat ervan mag worden verwacht. Koeman ook slappe hap, veel te veel vertrouwen in niet functionerende spelers en zal afscheid moeten nemen van de oudere garde en volledig opnieuw gaan opbouwen. 3de in de groepsfase, 1 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren was al niet best. Na de groepsfase geluk met Roemenie en Turkije. Nee met veel geluk halve finale en niets meer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het vertouwen geven aan bepaalde spelers (om maar niet te spreken van heilige huisjes...) (met name Depay) kun je ook negatief vertalen als geen vertrouwen geven aan andere spitsen/spelers.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uit AD:
    Co Prins
    2 uur geleden
    Je had gewoon geluk met de loting.
    Koeman was dramatisch. Als je iedere wedstrijd al voor/in de rust je opstelling moet aanpassen heb je iets niet goed gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Uit AD
    R snoeck
    3 uur geleden
    Nee koeman was zeer slecht Depay had hij nooit moeten meenemen hij was geblesseerd slecht gespeeld een irritant ventje en een hele middelmatige speler. Zierikzee genegeerd. Van Dijk blijft achteruit lopen terwijl de snelste back van der ven niet mag spelen en daardoor de beste speler gakpo niet in stelling komt. Rechtsvoor was altijd een probleem maar kluivert selecteren ho maar. Nee had veel meer ingezeten zoveel geluk gehad en de eerste de beste echte tegenstander eruit.

    BeantwoordenVerwijderen