dinsdag 30 juli 2024

Zionistische entiteit genocidieert ook via verdorsting en Polio

We stonden op het punt een kritisch commentaar te schrijven op de kop en het NOS-artikel hieronder. Iets in de trant van: "alsof vaccineren nu het medicijn zou zijn", of, "zelfs de genocide wordt aangegrepen om spuitjes van de Zionistische BIG-Pharma te promoten, best wel cynisch". We dachten dat het hele woord Israël niet voor zou komen in het artikel; alsof het een natuurramp zou betreffen. Maar wat schetst onze verbazing, onderaan het artikel staat alles er gewoon: 

"Ook heeft Israël sinds 7 oktober alle afvalwaterzuiveringsinstallaties in Gaza vernietigd, ... Het Israëlische leger zet het gebrek aan water in als oorlogswapen..."

We herhalen:
Israël zet watertekort in als oorlogwapen

Met andere woorden:
Niet enkel via bommen genocidieert Israël, ook via verdorsting, ziektes en Polio.

Ja, je moet er altijd even voor doorlezen, maar uiteindelijk informeert de NOS wel.

BRON

NOS Nieuws

Polio-uitbraak in Gaza, vaccineren en isoleren moeilijk

Het ministerie van Gezondheid in Gaza zegt dat er polio is uitgebroken in het gebied. Daar werd al voor gevreesd, nadat begin deze maand het poliovirus in rioolwatermonsters was aangetroffen. De topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei vorige week al dat een uitbraak een kwestie van tijd was.

Polio is een zeer besmettelijke ziekte die kan leiden tot een verlamming en hersen- of hersenvliesontsteking. De tijd tussen besmetting en de eerste verschijnselen is meestal zeven tot veertien dagen.

"Als mensen niet gevaccineerd zijn is er een groot risico om het virus te krijgen, vooral onder kinderen. Polio wordt in de volksmond daarom ook wel kinderverlamming genoemd", zegt Nicole van Batenburg, woordvoerder van het Rode Kruis.

Iemand met polio hoort in isolatie te gaan, liefst met een eigen badkamer, om zo de kans op het besmetten van anderen te verkleinen. In het dichtbevolkte Gaza, waar een gebrek aan hygiëne, drinkwater, eten en medicijnen is, is dat nagenoeg onmogelijk. Hierdoor is de kans op overdragen alleen maar groter, legt Van Batenburg uit.

Water als oorlogswapen

De WHO stuurt nu een miljoen poliovaccins naar Gaza, maar door de oorlog en ontoegankelijke wegen is het lastig de vaccins op de juiste plek te krijgen. "Ook heb je artsen nodig want niet iedereen kan de vaccinaties zomaar inbrengen bij kinderen. Dit goed op poten zetten is niet zomaar één, twee, drie geregeld, dus zijn wij bang dat het virus zich verder zal verspreiden", zegt Van Batenburg.

Daarnaast is het lastig om goed te registeren wie al wel en wie nog niet is gevaccineerd in Gaza, vanwege de gebrekkige gezondheidszorg. Door aanvallen van het Israëlische leger en beschietingen in het gebied is het leeuwendeel van de ziekenhuizen in Gaza beschadigd of verwoest.

Ook heeft Israël sinds 7 oktober alle afvalwaterzuiveringsinstallaties in Gaza vernietigd, schrijft de Nederlandse ngo Oxfam Novib in een rapport. Het Israëlische leger zet het gebrek aan water in als oorlogswapen, zo luidt de conclusie.

Israël maakte anderhalve week geleden bekend dat het zijn militairen in Gaza gaat vaccineren tegen polio.

Bombarderen, doodschieten, verdorsten, niets is de Zionisten entiteit te dol om hun kwaad, hun frustratie en hun zielloosheid te botvieren, maar ook het verhongeren ontbreekt niet bij deze sadisten. 245 Calorien per dag moeten de kinderen van Gaza het mee doen. Als ze geluk hebben. BRON.


donderdag 11 juli 2024

Nederland was erbij en dat was Prima

Nederland was erbij en dat was prima. 

Laten we inderdaad beginnen met deze positieve insteek.

Legioen en spelers hebben lange tijd genoten van een mooie droom. Die is uiteindelijk hard uit elkaar gespat met het Engelse doelpunt op de rand van de verlenging. Zo'n toernooi is een soort doping, heroïne bijna, voor de liefhebber. Iedereen heeft ook een uitlaatklep nodig. Lijkt ons niks mis mee. Maar meer kritisch kun je natuurlijk ook zeggen dat we wekenlang afgeleid zijn van de Gaza Genocide, de NATO warmongering, en alle andere listen van het regime. Welke andere sport en welk ander team krijgt het voor elkaar dat 110.000 mensen achter een bus aanlopen in Dortmund om vervolgens voor een groot deel in een park de wedstrijd op een scherm te volgen? Degenen die hun geluk gingen beproeven voor een plek in het stadion, konden rond een uur voor de wedstrijd voor het stadion voor rond de EUR 250 terecht voor een kaart  bij de veelal Braziliaanse aanbieders. 


Hoe heeft het team gepresteerd?

Dat is de hamvraag. Heeft Koeman er uitgehaald wat er in zit? Moeilijk te beantwoorden. Maar met Koeman aan het roer kwam het wel harmonieus en organisch over. Oranje heeft 2 wedstrijden goed (tegen Polen) tot zeer goed (tegen Roemenië) gespeeld. Tegen Frankrijk, Oostenrijk, Turkije en Engeland, was het redelijk tot moeizaam. 

Tegen Oostenrijk was Nederland al geplaatst en het is dan logisch dat de spelers, onbewust, een tandje terugschakelen, geen probleem. Je kunt je wel afvragen waarom Koeman in die wedstrijd niet de wat onbekendere sterren Brobbey, Zirkzee, De Ligt, liet spelen. En dan komt de volgende vraag, was het een team? Naar buiten toe in ieder geval wel.

Engeland

En dan terug naar de laatste wedstrijd, tegen Engeland: het was qua spanning wel een thriller. Dit was de (eerste) wedstrijd waar het er echt om ging, tegen een op papier ongeveer gelijkwaardige, tot een tikkeltje sterkere, tegenstander. Nederland had wat ons betreft een tandje steviger mogen spelen, zoals tegen Roemenië. Voor de fair play prijs kom je niet. Aan de andere kant heeft het team na een zeer moeizame eerste helft zich in de tweede helft goed herpakt, en ontstond het gevoel dat er iets te halen was. Dat bleek in nagenoeg de laatste minuut helaas toch niet het geval. En die Engelsen, kunnen er echt wel wat van. Gaat zondag nog een interessante pot worden tegen Spanje. Voor Nederland resteert uithuilen (niet te lang), terug tot de orde van de dag, en over twee jaar, op naar Mexico. Wie gaat er mee?

 

vrijdag 5 juli 2024

Orban op vredesmissie... EU in paniek

Orban op bezoek in Moskou in een poging de vrede te herstellen op het Europees continent, en wat zie je?

Alle EU talking heads in volledige paniek en "dammage-control-modus". Stel je voor dat Orban in een handomdraai de vrede bewerkstelligt...

Dat kan niet! Dat mag niet! Hij heeft geen (EU) mandaat! Hij is daar voor eigenbelang! De boef! Wat denkt hij wel!?!

Nog nooit was het verval van wat wij voor het gemak maar het Westen noemen, zo duidelijk. En dan hebben we het nog niet eens over de hot dog vreetwedstrijd in de VS voor hun 4th July viering. De "winnaar" drukte iets van 50+ hotdogs door zijn keel. En de limonade kampioen iets van 3 liter van het zoete vocht. Wat een lol... wat een niveau. Wat een schade aan je gezondheid. Wat een attitude ten opzichte van voedsel...

dinsdag 2 juli 2024

Zionistische Terreur tegen Oorspronkelijke bewoners Palestina Verhevigt

We schrijven er niet dagelijks over, maar via Twitter zien we de Zionisten terreur dagelijks. Of het nou het laatste ziekenhuis van Gaza is, het verruïneren van Raffah, het wederom "ruimen" van Khan Younis (gisteren), en het continue doodmaken van baby's, kinderen, vrouwen en mannen, of zoals vandaag weer, het oude centrum van Gaza stad, HIER.

De Zionisten terreur houdt maar aan, en geen krant, geen NOS 8-uur journaal, geen talkshow, maar ook geen Jensen of Baudet, die er enige serieuze aandacht aan besteden, en al helemaal niet het benoemen wat het is, en daarom doen wij het maar: de Genocide van de Eeuw. 

Dan heb je naast de genoemde zwijgers, ook figuren die de terreur zelfs -hardnekkig- goedpraten en verharmlosen, zoals Erik de Vlieger en Ronny Naftaniel. Geen idee wat deze ontzielde mensen drijft. Laat het weten in de comments hoe jij het verklaart.