dinsdag 24 mei 2016

Marcel Gelauff's Staatsjournaal moffelt Syrisch bloedbad weg

"Eiffeltoren en Binnenhof getooid in kleuren van de Syrische vlag, na gruwelijke terroristische aanslag met 148 burgerdoden."

Ja, dat zou je denken, maar niets van dit alles; niets meeleven met de Syrische bevolking. Geen Syrische vlag. Geen "Je Suis Syrian". Geen openingen in het Staatsjournaal, ellenlange reportages, analyses en meedeleven met de getroffen Syrische burgers. "Nergens niet".


Marcel Gelauff

De van pedofilie-banden verdachte NOS-baas heeft het behaagd het nieuws over het mega bloedbad in de Syrische kustplaatsen na 17:20 minuten te brengen, maar ingekapseld tussen Iraakse aanvallen op IS-bolwerk Fallujah en een campagne jongeren bij IS weg te houden. Inderdaad: Ingekapseld. Qua perceptie-management fantastische gedaan. Gelauff brengt de aanslagen als het terugslaan van IS na de aanvallen van het Iraakse leger op Fallujah. De aan de VS belangen onderworpen Gelauff mixt op wonderbaarlijke wijze een militaire operatie van het Iraakse leger, met het gruwelijk doden van willekeurige burgers, met name ook kinderen.

Schijn van corruptie

Wij vragen ons af waarom Parijs en Brussel niet op die wijze gepresenteerd zijn. Zo na een minuut of 20-25, beginnen met bombardementen van de Westerse coalitie, en dan een paar beelden van de genoemde bloedbaden voorzien van het commentaar dat IS hard aan het terugslaan is in Brussel/Parijs. Maar dat doet de van pedofilie- en NATO-banden verdachte Gelauff niet. Dat scenario behoudt de schijn van corruptie tegen zich hebbende Gelauff voor voor Syrië. Laat staan dat Gelauff een boekje open doet over wie er achter "IS" zit en wie ze financieren.

JSF: "Feestje?"

Over VS-druk of problemen met de NATO hoor je Gelauff sowieso niet. Zo brengt hij de komst van de JSF als een moment van feest. Presentator: "Gaat het een feestje worden?"; Verslaggever: "Ja, ja. Zelfs Hennis gaat met het regeringsvliegtuig de lucht in om de straaljagers tegemoet te vliegen en gedag te zeggen in de lucht". Gelauff benoemt later in het verslag wel de financiële problemen met het toestel (op 7,6 miljard Euro staat de teller tot nu toe met een 36 of 37 stuks, tel uit je winst) en de geluidsproblemen, maar het kardinale punt is dat Nederland zich met de NATO en de VS in het geheel verkeerde kamp begeven. Dat is veel erger dan de exorbitante kosten of het lawaai dat Gelauff ons nu doet geloven als waren dat de hoofdproblemen.

Gelauff's NOS Staats-journaal doet alsof de komst van de JSF een feestje is en vergelijkt het zelfs met de intocht van Sinterklaas. Probleempjes zijn er wel. De aan de belangen van zijn heren aan de overkant van de Oceaan onderworpen Gelauff komt niet verder dan de centjes en het lawaai. Het bloedbad in Syrië moffelt de van pedofiliebanden verdachte en steeds verder in het nauw rakende Journaal-baas na 17:20 minuten ergens weg tussen aanvallen op Fallujah en het terugslaan van IS.

40 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laten we eerlijk zijn, je juicht toch niet als je twee oorlogen verloren hebt, laat staan dat je erover bericht?

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    4. Als jij nu eerst eens dit leest,

      https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/de-zaak-demmink-1978-2010.html

      https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/de-zaak-demmink-sinds-2010.html

      Iwan en dan nog eens een keer terugkomen!

      Verwijderen
    5. Tja, de zaak is onder de rechter maar Minerva vriendje Ivo Opstelten, vond het het toch wel nodig er iets over te roepen toen hij minister van V&J was maar daar horen wij Iwan natuurlijk niet over!

      Verwijderen
    6. R O L O D E X ! ! !

      Verwijderen
    7. Of Demmink wel of niet een pedo is is voor zijn beleid bij NPO niet van belang. Wat zijn werk betreft is er genoeg op aan te merken: infantiliteit, omissies en partijdigheid.

      Verwijderen
    8. Grote kans dat je op je achterhoofd bent gevallen, Iwan!

      'Demmink genoemd in onderzoek '97'

      De Koter was als rechercheur van het CID, de criminele inlichtingendienst, betrokken bij het zogeheten Rolodex-onderzoek, waarin de betrokkenheid van hoge ambtenaren bij misbruik van minderjarigen onderzocht werd. De Koter getuigde vandaag ook dat staatsecretaris Teeven op de hoogte zou zijn geweest van de namen van de verdachten. De naam Demmink werd volgens De Koter regelmatig genoemd in werkoverleggen waarbij Teeven als Officier van Justitie aanwezig was.

      http://www.eenvandaag.nl/criminaliteit/49651/_demmink_genoemd_in_onderzoek_97_

      Verwijderen
    9. Nee, ik ben een mens die af en toe moet eten en jouw naïviteit stijgt weer boven boomtoppen en torenspitsen.

      Teeven in 2007: ‘ben om de zaak Demmink de politiek ingegaan'

      Is Teeven de politiek ingegaan om Demmink of om zichzelf te beschermen, m.a.w. was Teeven het lek? In dat geval heeft Teeven meineed gepleegd door te stellen dat Demmink niet genoemd werd in het Rolodexonderzoek. Feit blijft dat het hof in Arnhem voldoende aanleidingen zag om het OM opdracht te geven voor een strafrechtelijk onderzoek.

      http://justitie.eenvandaag.nl/blogs/66647/teeven_gehoord_in_de_pedoverhoren

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. OT

    Oei, oei. Nu ook al complotgedachten in Saoedische pers:

    "De aanslagen van 11 september zijn door de Verenigde Staten in scene gezet als middel om militaire operaties in het Midden-Oosten te rechtvaardigen. Dat lezen we in Al-Hayat, een Saoedische krant die in de Westerse wereld en het Midden-Oosten met een totale oplage van 200.000 stuks verspreid wordt. Het lijkt een directe reactie te zijn op het wetsvoorstel dat onlangs in de Verenigde Staten is aangenomen, waarmee Saoedi-Arabië aangeklaagd kan worden voor betrokkenheid bij de aanslagen van 9/11. We hebben een deel van het artikel voor u vertaald:....

    verder lezen op:

    http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/saoedische-pers-vs-organiseerde-911-voor-war-on-terror/

    Toch wel opvallend dat dit in Saoedische pers wordt afgedrukt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eerst was het Osama bin Laden, toen Saddam Hoessein, toen Iran en nu Saudi-Arabië maar Israël wordt nog steeds niet genoemd, terwijl er toch 5 Mossad agenten op 9/11 zijn gearresteerd die het hele schouwspel stonden te filmen, te juichen, te high fiven en Netanyahu gezegd heeft dat 9/11 goed was voor Israël!

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
  5. Laat ik beginnen met het goede nieuws.

    Chomsky zegt (in manufacturing consent) dat:

    'Propaganda is to democracy what violence is to a dictatorship'

    Maw: het NOS journaal van Marcel Gelauff toont aan dat we nog steeds in een democratie leven.

    Dat is het goede nieuws.

    Het slechte nieuws is dat we in toenemende mate blootgesteld worden aan propaganda. Ik zeg 'we' (een propgandaterm), waar het misschien juister is om te zeggen 'ik'..

    En toch, begin jaren negentig was de volgende discussie tussen Chomsky en Frits Bolkestein op tv te zien en kon je erover in de krant teruglezen.

    Zie: https://m.youtube.com/watch?v=47nmBSNjkNs

    Wat is er veranderd in al die tijd?

    Wat er is veranderd, is dat Nederland eind jaren 80-90 totaal onbelangrijk op het wereldtoneel was, hooguit een commensaal was die op de rug van tijger Amerika zat. En die tijger knapte de vuile werkjes in de wereld op om daarmee de hegemonie van the Free World te garanderen (met uiteraard de VS op rang 1). Maw, het maakte niet uit wat er in Nederland werd gezegd omdat we nog geen deuk in een pakje boter konden slaan als het over 'foreign policy' ging. En dat ook niet hoefde. Dat was een mooie tijd om in te dromen.

    Maar Amerika is failliet, moe, ongeloofwaardig, en gaat aan interne strubbelingen kapot (het verschil tussen arm en rijk is daar iets te groot geworden; lees ik bv bij Paul Craig Roberts terug). Dus wordt het tijd voor de vazalstaten om de vuile klusjes van de VS over te nemen. En daarmee kan niet alles meer gezegd worden in Nederland, en is de Nederlandse pers net zo geworden als dat de Amerikaanse pers als was toen Herman en Chomsky Manufacturing consent schreven, eind jaren tachtig.

    Over Manufacturing Consent is een documentaire gemaakt, die je hier kunt vinden:

    https://m.youtube.com/watch?v=YHa6NflkW3Y

    Mocht je de docu nog niet gezien hebben: het is een absolute aanrader voor wie media bias wil doorzien, begrijpen, of zijn of haar wereldbeeld (zoals beschreven door Blik) bevestigd wil zien. Heeft mijn ogen indertijd geopend, en ik ben niet de enige die dat als zodanig heeft beschreven; zie bv deze review van Aaron Swartz over dit boek en de docu

    http://www.aaronsw.com/weblog/epiphany

    Arme Aaron Swartz...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Rusland koopt 15,5 ton goud in april

    "Rusland heeft wederom een aanzienlijk deel van haar reserves geconverteerd naar goud. De goud reserves groeiden even hard als in maart. De Russen hebben in 2015 agressief goud opgekocht. In totaal kocht de Centrale Bank van Rusland 208 ton goud op in 2015. In januari, februari en maart van 2016 werd in totaal 46,8 ton goud gekocht. In april heeft de Centrale Bank van Rusland 500.000 ounces goud ofwel 15,55 ton goud opgekocht.
    De goudreserves Rusland zijn in het eerste kwartaal van 2016 met bijna 47 ton goud toegenomen. Dit komt neer op stijging van zo’n 59% ten opzichte van de goudaankopen in het eerste kwartaal van 2015. De Centrale Bank van Rusland kocht toen 29,5 ton goud op. In het eerste kwartaal van 2015 kochten de Russen alleen in maart goud aan."

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. @ Matt

      "....maar als ze in € kopen zijn ze voordeliger uit."

      Dat denk ik niet Matt. De Russen moeten immers ook meer roebels neerleggen voor een euro dan een voor een dollar. Prijsverschillen die te maken hebben met valutakoersen worden altijd onmiddelijk weggewerkt door een verschijnsel dat arbitrage wordt genoemd.

      Maar, inderdaad, het gegeven dat de centrale banken overal ter wereld hun valutarereserves aan het omzetten zijn in goud zegt iets over hoe er tegen de toekomst van de dollar wordt aangekeken. (Is ook de reden dat ik dit soort berichten hier plaats)Centrale banken zullen hun intenties niet snel van de daken schreeuwen want dan explodeert de prijs van goud en imploderen hun valutareserves voordat de hun goudreserves de gewenste omvang heeft bereikt.

      Zo, en nu kunnen we weer wachten totdat LGK zich meldt met de desinformatie dat de Russische centrale bank alleen maar goud koopt omdat de Russische mijnsector geen kopers voor hun goud kunnen vinden.

      Verwijderen
    3. Overigens Matt, jij weet ongetwijfeld dat het eerste wat God schiep het licht was.

      Mag jij raden wie daar de bekabeling voor had aangelegd.

      Verwijderen
    4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    5. @ Matt

      Veel mensen vergeten gemakshalve maar dat de VS met het 'tijdelijk'opschorten van de inwisselbaarheid van de dollar in goud in de jaren '70 de facto al in gebreke bleven met de betaling van hun schulden aan het buitenland. Wat de dollar staat te gebeuren is iets wat iedere reservevaluta vroeger of later overkomt en tot nog toe met kunstgrepen is uitgesteld, o.a. door het ontstaan van de petrodollar en de opkomst van China. Inderdaad, de centrale banken van de EU, China en Rusland anticiperen op het onvermijdelijke door goud op hun balans te zetten.

      Verwijderen
    6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    7. Prachtige historische beelden:

      Nixon:

      https://www.youtube.com/watch?v=7_Xw5tWsOQo

      De Gaulle:

      https://www.youtube.com/watch?v=eYgnGAr3-kM



      Verwijderen
    8. @ Matt

      Wat dat licht betreft: dat moeten wel Ollanders geweest zijn. Waarschijnlijk de voorvaders van Frits Phillips.

      Verwijderen
  9. Onderzoek laat het nog eens overduidelijk zien: het zijn de 'Westerse' politieke elites en hun roeptoeters bij de MSM die de oorlogsstemming tussen Europa en Rusland oppoken. De bevolking zelf moet er helemaal niets van hebben.

    http://www.compact-online.de/zwei-voelker-wollen-frieden/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Types als Anne Applebaum worden daar natuurlijk helemaal niet goed van:

      http://russia-insider.com/en/politics/are-anne-applebaum-and-ed-lucas-phonies-or-just-innocently-insane/ri14565

      Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De EU is ook een ceremonie!

      Verwijderen
    2. "Ik pleeg geen misdaden"

      Klopt, uitlokking tot misdaden is pas geleden door de rechter gelegaliseerd!

      Verwijderen
    3. De eerste gaat binnenkort voor de bijl! Tony Blair wordt geslachtofferd voor de Irak oorlogsmisdaad!

      Verwijderen
  11. https://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)

    Niet voeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh wat was en is Nederland (met de NOS voorop) blij met de JSF.

    Two separate US government watchdogs are outlining problems with the engines used in their F-35 jet fighters - one finding the systems unreliable and another citing dozens of violations in its quality assurance inspection.Pentagon Delays F-35 Tests as Software Glitch Shuts Down Jets Mid-Flight
    http://sputniknews.com/military/20160525/1040252715/pentagon-fighter-jet-f35-obama.html

    Gisteravond 2 piloten bij RTL late night. Tan tegen de piloten. Hij is snel he die JSF. LOL. 1,6 mach. LOL. De piloten deden gemaakt mee...Je zag aan hen dat ze niet zo enthousiast waren. Geen verschil met een F16 zeiden ze.
    Goh wat zouden die gasten graag in een Eurofighter of in een SU35 stappen voor een machine die echt voorruit gaat en......kan wenden.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Inmiddels haalt 23% van de wereldwijd uitstaande obligaties een negatief rendement. Begin van dit dit jaar was dat nog maar 13%.

    http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/grafiek-wereldwijde-duikeling-van-de-rente/

    En dat terwijl de schulden, en dus de risico's voor beleggers in die schulden, alleen maar groter zijn geworden.

    http://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/grafiek-europese-staatsschulden-explosief-gestegen-sinds-2007/

    Terwijl er opnieuw onderhandeld moet worden over schuldverlichting voor de Grieken, daalt de rente op Griekse staatsobligaties.

    http://www.nu.nl/economie/4267420/rente-griekse-staatsleningen-zakt-7-procent.html

    DE ECB is hard bezig de grootste bad bank te worden. Binnenkort zal ze ook gebruikt toiletpapier, mits gesecuriseerd, op moeten kopen.

    http://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/ecb-loopt-tegen-grenzen-qe-programma-aan/


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "Binnenkort zal ze ook gebruikt toiletpapier, mits gesecuriseerd, op moeten kopen".

      LOL.

      Verwijderen
  14. Het fascisme van de Nederlandse regering c.q van onze beslissingcultuur wordt steeds blatanter.

    Hoofdredacteuren maken zich zorgen om Nederlandse persvrijheid
    http://www.nu.nl/media/4267825/hoofdredacteuren-maken-zich-zorgen-nederlandse-persvrijheid.html

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Nieuw artikel van Robbert Parry over MH17 naar aanleiding van de onlangs naar buiten gebrachte dashcambeelden en sarelietbeelden.

    https://consortiumnews.com/2016/05/24/more-game-playing-on-mh-17/

    BeantwoordenVerwijderen