woensdag 1 maart 2017

Technisch knappe speech van Trump

Op de "exhibitionistische" verhoging van de wapenuitgaven met 50 mrd na (waarom maar met zo'n schijntje?!), levert Trump een speech die technisch knap is, verbindend, uit het hoofd lijkt te worden gegeven, en waar vriend of vijand weinig van kunnen zeggen, lijkt het.

Wat het voor ons belangrijke internationale aspect betreft zegt hij weer te willen samenwerken met iedereen, ook oude vijanden, om vrede te bewerkstelligen in landen waar nu chaos heerst. We zullen zien wat deze woorden daadwerkelijk betekenen, maar de woorden zijn niet verkeerd. Dit spreekt hij uit in de laatste 10 minuten van zijn speech. Maar goed: the proof of the pudding will be in the eating...

43 opmerkingen:

  1. Bernie Sanders' BRILLIANT Response To Trump's Speech To Congress:

    https://www.youtube.com/watch?v=8eK-5ivYb3o

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen woord van Bernie over buitenland beleid en militair apparaat; ik heb het althans niet gehoord. Gemiste kans voor Bernie; lijkt wel een Nederlander want lijkt hier ook de omerta op te staan om de geo-politiek aan te raken.

      Verwijderen
  2. Trump's buitenland beleid geanalyseerd door Alexander Mercouris.

    http://theduran.com/donald-trumps-foreign-policy-speech-congress-analysed/

    Hieronder een analyse van Trump's binnenlands economisch beleid.

    http://theduran.com/donald-trumps-speech-congress-analysed/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mercouris is heel blij met de speech voor wat betreft het buitenland beleid.

      Dat is toch goed nieuws!

      Verwijderen
  3. Ik heb de speech niet beluisterd, maar wel een samenvatting gelezen waarbij de schrijver Trump's speech samenvatte als utopisch

    http://dissidentvoice.org/2017/03/trumps-speech-to-congress/#more-66027

    Utopisch omdat Trump belooft om
    - En de belastingen te verlagen voor iedereen
    - En de overheidsuitgaven te verhogen

    Beiden gaan niet samen, het is of of ipv en en in een land waar de staatschuld per 15 maart aanstaande de grens van 20 000 miljard dollar aan staatsschuld heeft bereikt oftewel: 20 000 000 000 000 dollar aan staatschuld. Hoe dat er grafisch zie je hier

    http://demonocracy.info/infographics/usa/us_debt/us_debt.html

    Maar dat is nog niet alles omdat de VS ook 122 000 miljard dollar heeft uitstaan aan "unfunded liabilities" zoals bv pensioenfondsen die uitgekeerd moeten worden, maar dat niet meer kunnen omdat de kas leeg is.

    Dat betekent dat elk Amerikaans huishouden ongeveer 1 miljoen dollar aan staatsschuld heeft BOVENOP de schulden waarin de Amerikanen zichzelf in hebben gestoken (bv hypotheek, academische vorming, credit card, etc), welke ongeveer ook 20 000 miljard dollar is voor de gezamenlijke Amerikaanse bevolking

    Van deze getallen gaat het mij duizelen (zie hier duizelingwekkende getallen in 'real time' http://www.usdebtclock.org).

    Als niet econoom (maar wel geïnteresseerd in getallen en economie) zie ik een paar oplossingen voor zowel de VS, maar ook Nederland en de EU (maar wie beter weet, verbeter me ajb)

    1. Stop met handelsverdragen als TTP en TTIP die het bedrijven mogelijk maakt om werk uit te besteden aan werknemers in andere landen die nog minder betaald krijgen dan het minimum Amerikaans /Nederlands inkomen
    2. Rem de illegale immigratiestroom (slecht voor immigranten die uitgebuit worden en inwoners van het land die hun werk ingenomen zien worden door illegale immigranten)
    3. Investeer in infrastructuur, stop met het bouwen van dingen die alleen maar kapot maken
    4. Schulden moeten worden kwijtgescholden, wat volgens econoom Michael Hudson heel Christelijk omdat 'zonde' het zelfde betekent als 'schuld', en waarvan Griekenland het grote voorbeeld is als je dat niet doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Valse democraten zijn weer bezig:
    ''De Amerikaanse minister Sessions van
    Justitie heeft vorige maand verzwegen
    dat hij tweemaal met de ambassadeur van
    Rusland heeft gesproken.Dat deed hij
    voor de Senaatscommisie die moest
    beslissen over zijn kandidatuur.

    De Democraten zijn woedend over de
    onthulling en eisen het vertrek van
    Sessions vanwege meineed. ''
    http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=131

    Democraten zijn ''woedend''.

    Over Hillary hoorde je ze niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Technisch knappe truc van de rechtscommissie van het Europees Parlement om Marine Le Pen's immuniteit af te nemen!

    https://ejbron.wordpress.com/2017/03/01/marine-le-pen-publiceerde-beelden-van-gruweldaden-van-isis-nu-dreigt-ze-haar-onschendbaarheid-kwijt-te-raken/#more-138905

    Marine Le Pen loses EU parliament immunity over ISIS tweets

    https://www.rt.com/news/379163-lepen-france-immunity-parliament/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Brussel heft immuniteit Le Pen op vanwege IS-executiefoto's

      http://nos.nl/artikel/2160851-brussel-heft-immuniteit-le-pen-op-vanwege-is-executiefoto-s.html

      Verwijderen
    2. En waarom zou mw Le Pen dit niet laten zien??
      http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/10/islamitische_staat_vermorzelt.html

      Gelukkig staan onze wakkere NSB-ers weer klaar om de Gutmensch in zichzelf wakker te houden
      http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/03/ieuw___vieze_stinkvinger.html

      Ondertussen wordt elders wel serieus gewerkt:
      ''Rusland:Palmyra weer heroverd op IS

      
       Rusland meldt dat het Syrische leger
      de historische stad Palmyra heroverd
      heeft op Islamitische Staat.Russische
      vliegtuigen hebben de Syrische troepen
      gesteund bij de overwinning. ''
      http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=127

      Verwijderen
    3. Hé ,het valt me nu pas op .Op Teletekst wordt gesproken van een ''overwinning'' door Syrië bij de herovering van Palmyra.

      Eerder sprak MSM nog er nog over dat Aleppo ''gevallen'' was na te zijn heroverd op de apen van IS door Syrië en Rusland.

      Verwijderen
  6. Dat afnemen van le Pen´s immuniteit door de EU gaat haar volgens mij juist extra winst opleveren, evenals die zeer gewelddadige rellen in Nantes.

    Hoewel men ook in Brussel Frans spreekt hebben de Fransen het er volgens mij helemaal niet op om de wet voorgeschreven te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Trump zou wel gek zijn om Sessions nu op te offeren!

    Wat betreft Nederland: Wat is ons landsbelang om deze ´inlichtingen´ door te spelen??? (Ik zet het tussen aanhalingstekens, want zolang het niet van A tot Z, met bronnen etc. gepubliceerd wordt is het voor mij FAKE NEWS).

    Wanneer er geen landsbelang kan worden aangetoond is het werken voor een oppositiepartij in vreemde mogendheid. Dat zit dus behoorlijk dicht bij landverraad!

    Hier dienen kamervragen over gesteld te worden (hoewel het ongetwijfeld weer tot niets zal leiden). Het NL vergrijp is echter minstens zo zwaar als het vermeende vergrijp van Sessions!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Domme rancuneuze democraten
      http://www.zerohedge.com/news/2017-03-02/attorney-general-must-resign-pelosi-top-democrats-calls-sessions-immediate-terminati

      Verwijderen
    2. Eigenlijk is het héél simpel, het wordt Amerikaanse diplomaten verboden om met Russische diplomaten te praten, ongeacht de inhoud van het gesprek.

      Verwijderen
    3. De paranoia van de koude oorlog is teruggekeerd in de VS. Nu geen McCarthyism meer genoemd maar McClintonism, want daar is Jeff Sessions naar op zoek, de scalp van de Clintons!

      Verwijderen
    4. Eigenlijk verwonderd het mij dat Trump nog niet de tegenaanval op de democraten heeft ingezet.
      Nu lijkt het er op dat de democraten de heilige boontjes zijn in Amerika die alle misstanden op tafel kunnen leggen, als het maar aan de kant van de republikeinen is.
      Het wordt tijd dat Trump terug slaat, want straks zit het beeld van die zo goede democraten (de MSM zorgt wel voor dat beeld) zo ingebed zit bij de Amerikanen dat als Trump dan terug slaat het niet geloofwaardig meer is en het puur als wraak wordt gezien.

      Verwijderen
    5. Michael Flynn had nog een appeltje te schillen met de CIA en Jeff Sessions zou i.s.m. Trey Gowdy op Hillary Clinton worden losgelaten. Tja, en Hillary weet natuurlijk een hele hoop nare dingen te vertellen over haar collega's.

      Verwijderen
    6. Joop, maar dat zou toch ook andersom kunnen zijn of zijn die democraten echt zo heilig?
      In geen enkel land zitten onbesproken politici. Met een klein beetje zoeken en inspelen op jaloezie, chantage of wat dan ook van de collega's van jouw doel, vind je wel iets van iedere politici, waar dan ook ter wereld.
      Ik vind het nog steeds verdacht stil rond Hitlery terwijl het, door de mails van haar, al overduidelijk is bewezen dat ze op zijn minst landverraad heeft gepleegd en dat is veel erger dan een leugentje over een gesprek met een Russische ambassadeur, terwijl dat niet eens verboden is. Dan kunnen ze net zo goed iedere ambassade in ieder land opdoeken, want het zijn toch maar spionnen.

      Verwijderen
    7. @Matt,

      "Joop, maar dat zou toch ook andersom kunnen zijn of zijn die democraten echt zo heilig?"

      Nee, maar "andersom" heeft geen onderzoek aan haar broek, Hillary wel voor haar emails, en daar zijn sommigen van haar collega's héél érg nerveus over nu er al 1500 arrestaties zijn verricht in pizza-gate en wie weet wat Hillary nog meer weet?

      Verwijderen
    8. Kort gezegd, Jeff Sessions mag niet aan zijn werkzaamheden beginnen!

      Verwijderen
    9. Waarschijnlijk zal hij dat wel gaan doen, want hij is nog niet weg. Al heeft hij gezegd dat hij zichzelf zal wraken als het om het onderzoek naar de "Rusland affaire" gaat, dit staat los van Clinton, en zou hem nog verbetener moeten maken in de tegenaanval.

      Verwijderen
    10. Ik hoop het en dat zijn tijd niet door andere zaken wordt opgeslokt.

      Verwijderen
  8. Exact Root.
    Kunnen we het als volgt samenvatten: de NL AIVD werkt als slaaf voor de CIA? Net als Bundesnachrichtendienst.

    We zijn gewoon een vazallenland; kunnen de verkiezingsdebatten hierover gaat.

    En dan op de radio: "NL heeft info doorgespeeld aan "bondgenoot" Amerika"; "bondgenoot"... woehahahaa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Overigens ben je als presentator van Één Vandaag wel héél érg dom bezig om ambtenaren van de Russische ambassade in Nederland 'spionnen' te noemen. Als het al spionnen zijn, wat zijn dan de ambtenaren van de Amerikaanse ambassade in Nederland? Zullen wij het eens aan het hoofd van de AIVD vragen?

      Verwijderen
  9. Ze zijn daar sowieso stom bezig bij Een Vandaag met dit item
    http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/72463/nieuwe_controverse_over_trumps_russische_connecties

    De zeer objectieve irritante spraakwaterval journalist Michiel Vos mag altijd de VS duiden.
    Nancy Pelosi ,voorzitster van de Democratische partij heeft publiekelijk om het hoofd van Sessions gevraagd.
    Wie is Nancy Pelosi vraagt u?
    De schoonmoeder van Michiel Vos ,hij is getrouwd met haar dochter ,komt er over de vloer en kent ook Obama van dichtbij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En toch is Michiel Vos heel 'objectief'.

      Zo objectief, dat ik deze informatie pas nu weet, hoewel ik Michiel Vos toch wel vaak op teevee heb mogen zien praten over Amerikaanse politiek zonder ooit opmerkzaam te zijn gemaakt over deze 'conflict of interest'.

      Maar dat maakt natuurlijk niet uit. Een slager die zijn eigen vlees keurt is ook heel objectief.... In het niet zien van de tekortkomingen binnen zijn eigen handel.

      Verwijderen
    2. http://www.whatreallyhappened.com/IMAGES/DeepThoughtswithNancyPelosi.jpg

      Verwijderen
    3. De in New York woonachtige Vos is op 18 juni 2005 getrouwd met de Amerikaanse Alexandra Pelosi, met wie hij twee kinderen heeft.[1] Zij is de dochter van Nancy Pelosi, de eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.
      https://nl.wikipedia.org/wiki/Michiel_Vos

      Verwijderen
  10. Over enige tijd ( 10 minuten ?) zal CNN ( Christiane Amanpour) een item over Geert Wilders uitzenden. ( Nu is het vr. avond, 20 uur)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. En Zweden gaat de dienstplicht weer invoeren als tegenwicht van de 'dreiging' van Rusland. Rusland dat de Krim geannexeerd heeft militairen heeft in oost Oekraïne (?).
    De spanningen in de Balkanlanden loopt hoog op. Ook de schuld van Rusland.
    Dat deze spanning komt door al die NATO oefeningen op de deurmat van Rusland wordt natuurlijk niet vermeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zweden is het Noord-Korea van Europa! In beide landen wordt de bevolking compleet krankzinnig gemaakt.

    Waar men onder de Kim dynastie mega balletvoorstellingen doet, is Zweden een sociaal laboratorium waar men zich vrijwillig psychisch laat castreren. Ik weet niet welk land erger is (het klimaat is in beide landen ook al afschuwelijk).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Plus het feit dat al die smeerlapperij van de asielzoekers in Zweden (verkrachtingen met 400% gestegen) heel vakkundig onder de mat geveegd worden en de buitenwereld er niets of bijna niets van te weten komt.

      Verwijderen
    2. @Matt,

      Dat valt allemaal reuze mee hoor, Matt.

      Muslim Rape Epidemic: Sweden Shocked Again after Woman Raped to Death by Somali Immigrant

      http://www.jewsnews.co.il/2015/11/01/muslim-rape-epidemic-sweden-shocked-again-after-woman-raped-to-death-by-somali-immigrant.html

      Verwijderen
    3. In Zweden is het achterhouden van cijfers en gochelen met statistiek al een decennia durende bezigheid. Die verkrachtingscijfers zijn ook niet te vergelijken met het buitenland of hun eigen verleden vanwege de volkomen afwijkende, absurde definities en hun manier van turven, denk aan Assange. Bewijs is niet nodig, als een getrouwde vrouw stelt dat ze 5 jaar tegen haar zin sex gehad heeft met haar man turft dat daar als 1500+ verkrachtingen.

      Verwijderen
    4. Joop, wat valt mee: dat die verkrachtingen er zijn of dat het niet al te bekend mag worden?
      Toen Trump hierover een opmerking plaatste werd hij zowat als leugenaar weggezet door de MSM, met Zweden op kop, want in de MSM vind je amper berichten over de verkrachtingen.

      Verwijderen
    5. Het cultureel Marxisme raakt uiteindelijk met zichzelf in conflict: zowel in Duitsland als zeker Zweden ontstaat een enorme cognitieve dissonantie, meestal tussen de feministen en de multiculturalisten. Omdat deze groepen geen conflict willen moet er heel veel nieuws en meningen weggedrukt worden. Dat zorgt voor de dictatuur van politieke correctheid, en daarom is er qua meningsvrijheid geen verschil tussen Zweden en Noord Korea. Het kan alleen maar tot rampen leiden, want straks krijgen al die Somaliërs en andere daar volkomen ongeïntergreerde allochtonen, jongens èn meisjes ook nog een uitgebreide militaire training.

      Verwijderen
    6. Hier een verband tussen Clinton en Zweden:
      http://yournewswire.com/swedish-police-pedophile-ring/

      Verwijderen
    7. Gezien de zeer oude historische banden (gaat terug tot de vikingen in pré Kiev, maar met name tot het Zweeds-Litouws- Poolse rijk zie ik het Banderistan nazisme in de toekomst als reactie een rijke voedingsbodem in dat land krijgen.

      Verwijderen
    8. Heerlijk land
      http://nieuws.tpo.nl/2017/02/25/zweedse-rechter-somalische-kindermisbruiker-cel/

      Verwijderen
    9. @Matt,

      Dit!

      "of dat het niet al te bekend mag worden?"

      Overigens vraag ik mijzelf af of ook jij jezelf schuldig voelt om het feit dat de NAVO uit onze naam operaties uitoefent in landen die de immigrantenstroom op gang hebben gebracht?




      Verwijderen
    10. Joop, daar voel ik me heel schuldig over en schaam me diep over de houding van België die zo pal achter de NAVO staan en met hun F16's burgers doodschieten in Syrië en daarna de vermoorde onschuld spelen.
      De NAVO mag voor mijn part liever gisteren dan morgen opdoeken en geen cent belastinggeld meer krijgen. Denken die gekken nu echt dat Rusland België of Nederland zal binnen vallen? Hoe dom kun je dan zijn?
      Op economisch vlak kunnen Europa en Rusland veel meer voor mekaar betekenen dan dat oorlogsgedoe en met die uitgespaarde biljoenen kan er heel wat armoe bestreden worden.
      Maar ik denk dat ik zoiets niet meer zal meemaken.

      Verwijderen
  13. Ondertussen op Russia Insider:
    http://russia-insider.com/en/politics/dutch-and-anti-eu-revolt/ri19080

    Met daaronder reacties van twee Blikkers: Johan Vermeulen en Bon Schmitz.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yep, en Geert Wilders had ook een gewapende Mossad agent in zijn partij, Gidi Markuszower! Google heeft haar werk al gedaan en zoveel mogelijk van dit persoon verwijderd!

      Verwijderen