donderdag 4 juni 2015

Diverse landen profiteren van wanbeleid EU met groeiende handel Rusland

Terwijl de EU het wanbeleid ten aanzien van Rusland blijft volhouden, met boegbeelden als Rutte en Hans van Baalen die de heilloze sanctie-politiek te vuur en te zwaard blijven verdedigen, ziet een land als Zuid Afrika zijn handelslijnen met het kollosale land groeien als kool. Waar de Nederlandse tuinbouw een gevoelige klap krijgt, genieten bijvoorbeeld de Zuid Afrikanen van nieuwe mogelijkheden, niet geremd door wanbeleid van hun eigen regering gericht op het torpederen van handel met Rusland, zoals Rutte wel slaafs pleegt te doen.

Eerste reeferlijndienst Zuid-Afrikaans fruit arriveert in St Petersburg



Medvedev waarschuwt Europa voor strengere sancties

De Russische premier Medvedev waarschuwde Europa dat aanscherping van de sancties door Rusland met gelijke munt terugbetaald zal worden. Eerder deze week liep een eerste reefer rechtstreeks uit Zuid-Afrika de haven van St. Petersburg binnen. Dit seizoen moeten er wekelijks reefers volgen. De Chileense pruimen zijn 20 procent goedkoper in St. Petersburg en Moskou dan een week eerder. EU-lidstaat Slowakije zoekt samenwerking met Rusland op gebied van kernenergie. Oekraïne daarentegen wil Russische eigendommen nationaliseren als compensatie voor de annexatie van de Krim. Het Chinese Alibaba opent een kantoor in Rusland, een grote markt voor de internetgigant.

Medvedev waarschuwt Europa voor strengere sancties

In een gesprek met Russische media waarschuwde premier Medvedev voor een tegenreactie als Europa het sanctieregime aanscherpt. "Onze partners van de EU komen in juli bijeen om een aantal beslissingen te nemen. Als er besloten wordt nieuwe sancties tegen Rusland in te voeren, zullen we met gelijke munt terugbetalen. Als ze die beslissing niet nemen, blijven we bij ons huidige standpunt," aldus de premier. Eerder zei de vicepremier Dvorkovich: "Als de sancties niet opgeheven worden, wordt de boycot ook niet opgeheven. We hebben geen enkele reden om dat te doen."

Eerste reefer Zuid-Afrikaans fruit arriveert in St. Petersburg

Begin van de maand is de eerste reefer met Zuid-Afrikaans fruit de haven van St. Petersburg binnengelopen. Het is de eerste keer dat een reefer rechtstreeks uit Zuid-Afrika naar Rusland vaart. Aan boord 4000 ton fruit, onder andere appelen, peren en citrus. Rederij Baltic Shipping zal tot november wekelijks fruit uit Zuid-Afrika de haven van St. Petersburg binnenvaren.

Chileense pruimen goedkoper in Moskou

De prijs voor Chileense pruimen is met 20 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande week. De pruimen kosten tussen de 180 en 185 roebel (3,58-3,68 dollar) per kilo. Een week eerder bracht het steenfruit 225 tot 230 roebel (4,47-4,57 dollar) per kilo op. In St. Petersburg is een vergelijkbare trend te zien, hoewel de pruimen daar goedkoper zijn 142 tot 147 roebel (2,82-2,92 dollar) per kilo.



Slowakije geïnteresseerd in Russische steun kernenergie

Slowakije zoekt toenadering tot Rusland op het gebied van kernenergie. De Slowaakse premier bezocht eerder deze week Rusland. De regeringen spraken onder andere over samenwerking op het gebied van recyclen van nucleair afval.

Oekraïne wil Russisch vastgoed nationaliseren

De Oekraïense staatssecretaris van Justitie heeft laten weten dat het land overweegt Russische eigendommen te nationaliseren. De beslissing ligt ter goedkeuring bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het land reageert daarmee op de annexatie van de Krim en de nationalisatie van Oekraïense bedrijven en gasvelden op het eiland. Volgens Kiev loopt het land 47 miljard dollar mis door de annexatie.

Handel Rusland en Peru gestegen

De handel tussen Rusland en Peru zit in de lift. Vorig jaar werd opnieuw meer verhandeld tussen de landen, namelijk 548,8 miljoen dollar, een stijging van 9 procent. Van het totaal neemt de Russische export het grootste deel in, 438,9 miljoen dollar. De overige 109,9 miljoen dollar bestaat uit Peruaanse export. Het grootste deel van de Peruaanse export bestaat uit fruit en noten, goed voor 55,4 procent.

Alibaba naar Rusland

De Chinese internetgigant Alibaba heeft een vestiging in Rusland geopend om dichter op deze markt te opereren. AliExpress, een van de internetwinkels onder Alibaba, is populair in Rusland met een maandelijkse klantenkring van 15,6 miljoen mensen. Concurrenten Amazon en Ebay moeten het stellen met 3,7 miljoen en 1,4 miljoen klanten per maand. Alibaba haalde over het boekjaar, dat afgesloten werd op 31 maart 2015, een omzet van 12,2 miljard dollar en een winst van 3,9 miljard dollar.

Zweedse investeerder laat oog vallen op Russisch pootgoedbedrijf

Het Russische bedrijf Black Earth Farming, in handen van een Zweedse investeerder, overweegt een pootgoedbedrijf uit Kaliningrad te kopen, meldt FruitNews. Het bedrijf importeerde veel pootgoed uit Polen, maar door de boycot is dat niet langer mogelijk. Het bedrijf zegt ambities te hebben om de productie in deze regio op te schroeven naar 1500 tot 2000 hectare.

Lees hier alle artikelen uit Dossier Rusland en BRON.

Publicatiedatum: 4-6-2015

151 opmerkingen:

  1. Die sancties kosten europa toch een geld!.
    Nederland zit met Beatrix in het hart van de Bilderbergers. Bilderbergers hebben het neerhalen van MH17 bedacht om europa met oekraìne te vereenigen in de strijd tegen Poetin. De sancties die Rusland oplegt aan europa zijn niet voor niks gericht op de landbouw. Nederland is een robuuste exporteur van landbouw producten aan Rusland. Hiermee wordt Nederland zwaar getroffen.
    Frankrijk wordt ook zwaar getroffen door het niet mogen leveren van de mistrals. Frankrijk wordt nog zwaarder getroffen doordat India Frankrijk straft voor haar stelling name tegen Rusland. De grote bulk van de order aan jachtvliegtuigen gaat naar Sukhoi en niet naar Dassault Aviation.

    De sancties zijn zo´n slecht middel in deze tijd. De tijden van westerse suprematie zijn echt over. (Hebben de Bilderbegers zelf aan mee gewerkt om onze fabrieken naar Azie te verplaatsen). Je kan Rusland helemaal niet meer isoleren!. Zelfs de handel tussen Rusland en vijand Saoedi Arabie groeit flink op dit moment.

    Ik geef het advies aan de europese leiders om de sancties onmiddelijk te staken en de banden met Rusland aan te halen. De europese kiezer straft het anti Rusland beleid en in zijn algemeenheid het EU beleid af.
    In Polen is Duda de rijzende ster
    In Spanje heb je Podemos
    In Frankrijk verwacht ik de opkomst van Marine le pen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weinig aan toe te voege, Oli;
      Wel een lichtpuntje:

      gisteren Zembla met een vernietigende docu over de baarmoederhalskanker prik, waar geen bal van klopt en vooral de pharma-business beter van wordt, maar niet die arme meisjes die zich vol laten injecteren met ongecontroleerd spul.

      En ook Grimbergen in ander programma die onder ander We Are Change aan het woord liet over kloof burger/macht.

      Dat waren toch 2 machtskritische programma's op 1 avond.

      Verwijderen
    2. Wat een onzin op een rij
      - Rusland haalde de Mh17 neer, net sluit zich rond Putin
      - Waar zijn al die klagende landbouwers?
      - Rusland voert een oorlog, Rusland pleegt contractbreuk en Frankrijk levert niet uit
      - India kwam er contractueel niet uit dat de rest van de vliegtuigen in India werden gebouwd

      Westerse sancties zijn er
      - tegen personen
      - banken, mogen niet veel meer lenen aan rusland
      - op producten voor defensie of olie industrie

      En kiezer is ontevreden over eigen regering, niet over sancties tegen Rusland.
      Banden aanhalen met Rusland zal niet gebeuren zolang Rusland de Krim annexeert

      Verwijderen
    3. nou LGK Duda komt als een speer naar boven in Polen, nadat peppie en kokkie de nieuwe wetgeving er door hebben gedrukt die OUN en UPA leden een heldenstatus hebben gegeven.

      In de landbouw heb je te maken met kleine bedrijven. Die slikken de pijn op stille wijze.
      Syriza en Podemos zijn opgekomen doordat de bevolking zucht onder het juk van de EU, ECB en het IMF De terreur van de organisaties van de globalisten. ze hebben niks van ONS belastinggeld voor de Grieken gezien, dat is rechtstreeks naar de banken gegaan.
      In frankrijk heb je altijd het gevoel van de fransen. Wij zijn de fransen en we laten ons niet de les lezen door de amerikanen. Nu mogen ze geen boten leveren aan rusland en maar een beperkt aantal vliegtuigen aan India. Daar komt nog de aanhoudende stroom asiel zoekers bij en de opkomst van Marine le Pen zal bewaarheid worden.
      In Nederland is de woede onder de bevolking over de overheid en europa ook groot hoor. Echter niet bij de hoogopgeleide goed betaalde burger. Bij de volgende verkiezingen is het middenveld helemaal weg geslagen.

      Verwijderen
    4. @ Blik,
      Altijd maar weer Zembla. Het lijkt het enige programma dat een klein beetje het tipje van de sluier mag oplichten binnen de MSM.
      Waar blijft de telegraaf, de krant van wakker nederland

      Verwijderen
    5. Aha
      Zoals u zelf post, heeft niks met sancties o rusland te maken

      Verwijderen
    6. De boosheid van de bevolking heeft te maken met de agenda van de anglo amerikaanse elite die er door onze (europes) politici wordt doorgevoerd.
      De boeren en tuinders zijn boos over de sancties, de franse werven zijn boos op over de sancties en de andere zijn boos op de EU, IMF, ECB
      En die boosheid wordt alleen nog maar groter LPG. Zeker als er nog meer wetgeving en beleid word doorgedrukt die goed is voor de too big to fail en slecht is voor de burgers.

      Verwijderen
    7. Boos op santies?
      Die rusland invoerde
      Franse werven zijn dus boor op KREMLIN DIE EEN OORLOG VOERT
      ANDERS HAD FR DIE SCHEPEN WEL GELEVERD

      En wat is slecht voor burger?
      Al 70 jaar geen oorlog hier

      Integenstelling tot Kremlin, die wel oorlog voert

      Verwijderen
    8. Hallo iedereen, ik ben Kathie Roper door naam, schrijf dit getuigenis omdat ben echt dankbaar voor wat Mason Diego deed voor mij en mijn familie, toen ik dacht er dat was geen hoop hij kwam en mijn familie weer levend voelen door ons leningen lening tegen een zeer lage rentevoet van 2%. En zijn mij geweest grondig voor een lening te regelen mijn schulden voor de afgelopen drie maanden alle ik ontmoette opgelicht en nam mijn geld totdat ik heb eindelijk een God ontmoet verzonden geldschieter. Ik had nooit gedacht dat er nog steeds legitieme lening kredietverstrekkers op het internet maar tot mijn grootste verbazing kreeg ik mijn lening zonder veel tijd te verspillen, dus als je er op zoek naar een lening van elk bedrag dat ik u om e-mail heer Diego via e-mail adviseren zou: {diegoloancompany@yahoo.com} en vrij zijn van internet oplichting. Bedankt... Kathie Roper uit Californië, USA.

      Verwijderen
  2. @ oligarch

    "De europese kiezer straft het anti Rusland beleid en in zijn algemeenheid het EU beleid af."

    Ik moet dat nog zien. Zeker in een land als Nederland. 'k Werk met behoorlijk goed opgeleide mensen, maar echt, het nieuws wordt door hen vrijwel onveranderlijk bekeken door de bril die de MSM hen op de neus zetten. Verbaast me elke keer weer.

    Daarom voor deze keer eens een keertje hulde voor Aintonette Hertsenberg en de Tros voor de onlangs uitgezonden tweedelige docu 'De prijs van de euro'.

    http://www.npo.nl/artikelen/radar-extra-de-prijs-van-de-euro

    http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/01-06-2015/de-prijs-van-de-euro-deel-2/

    Fundamentele kritiek op euro, ECB en EU die mainstream gaat. Een jaar of 20 te laat, maar beter laat dan nooit. Deze EU is gewoon slecht voor Europa, dat zie je nu weer met die sancties tegen Rusland. Bedrijven werken jaren lang aan het veroveren van een plek op de Russische markt en mogen nu met lede ogen toe zien hoe die plek wordt ingenomen door concurrenten van buiten Europa. Een dat als gevolg van een politieke stellingname waardoor de EU zich alleen maar in eigen voet schiet. Mijn hoop is dat de Duitsers op tijd besluiten de stekker uit de euro en de EU te trekken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dawg, ik merk ook dat juist de hoog opgeleide mensen de werkelijkheid van de MSM 1 op 1 reproduceren als DE waarheid.
      Mijn verklaring hiervoor is de volgende.
      Dat komt door onze manier van onderwijs. De leraar (de autoriteit) verteld de les stof en op een overhoring moet je precies herhalen wat hij gezegd heeft. Dat is de manier om een 9 of een 10 te krijgen. Deze mensen hebben een redelijk goed geheugen, zijn ijverig en braaf kalken ze de antwoorden neer die de leraar wil horen. DAT HEEFT HUN SUCCES GEBRACHT IN DE MAATSCHAPPIJ. Waarom zou je afwijken van de mening van de autoriteit (de baas, het NOS journaal, de NRC, de dokter etc). Waarom afwijken van wat jou succes heeft opgeleverd.
      Zelf op zoek gaan naar nieuws ? De autoriteit niet vertrouwen ?. Nee hoor. Braaf herhalen wat de autoriteit mij heeft verteld en ik heb succes. Daar stap ik niet van af !
      Veel intelligente mensen zijn bovendien gevoelig. Ze kunnen het niet aan als hun wereldbeeld plotseling niet meer klopt. Help, leden binnen de amerikaanse regering hebben meegewerkt aan 9/11. Huh? Nee hoor dat zouden de leiders van amerika nooit doen.

      Verwijderen
    2. Niet verder gekomen dan de middelbare school?

      Verwijderen
    3. @ oligarch

      "Dawg, ik merk ook dat juist de hoog opgeleide mensen de werkelijkheid van de MSM 1 op 1 reproduceren als DE waarheid."

      Heel herkenbaar. Als je ook maar een klein beetje gaat zagen aan de geijkte paradigma's veroorzaak je ook als snel een enorme irritatie.

      Verwijderen
    4. Heel herkenbaar. Als je ook maar een klein beetje gaat zagen aan de geijkte paradigma's veroorzaak je ook al snel een enorme irritatie.

      Ze zijn te zwak van geest Dawg. Bovendien houden ze zich keurig aan de politiek correcte meningen....en daar willen die brave borsten niet van afgebracht worden. En zeker niet door jou Dawg. Je hebt meer succes met je mening bij een vreemde op een trein station ofzo.

      Verwijderen
    5. Ik heb zo'n 45 jaar doorgebracht tussen hoog opgeleide jongens en meisjes. En waar ik meestal zat was een flink percentage zelfs briljant in wat ze deden. Dat zegt verder weinig over wat hier echt aan de orde is en dat is bewustzijn. Bewustzijn ontwikkelt zich in de mens gedurende zijn leven en is tegelijk afhankelijk van heel veel parameters, zoals afkomst, geschiedenis van een land en nog veel meer. Nederlanders zijn traditioneel politiek bewusteloos. Dat is altijd zo geweest. Verder zijn wij buitengewoon racistisch in onze houding naar andere landen. Kijk maar naar Rusland en het MO zoals dat nu aan de orde is. Zelf denk ik dat het vooral met ons koloniale verleden te maken heeft. De enorme vermogens die wij hebben buitgemaakt hebben ons ook geestelijk vadsig gemaakt. De straf voor onze voc mentaliteit.

      Verwijderen
    6. Voor wie FB heeft:
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=840984739283775&set=pcb.840985072617075&type=1

      Dit is dus was kleine kinderen op school leren.

      Verwijderen
  3. En omdat we deze dagen toch het tweede lustrum van de Fluwelen Revolutie vieren, een nieuwe naheffingstegenvaller van 1,4 miljard euro afkomstig uit Brussel.

    http://langleveeuropa.nl/2015/06/naheffingsgate-daar-gaat-weer-14-miljard-nl-euro-naar-brussel/

    Als het bbp niet snel genoeg groeit kunnen we het altijd nog opblazen door het anders te meten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "De Handelscommissie van het Europees Parlement heeft tijdens een stemming donderdag brede steun gegeven aan de onderhandelingen tussen de Europese Unie en de Verenigde staten over het omvangrijke handelsverdrag TTIP."

    "Je kunt het zien als een wensenlijst van het Europees Parlement", zegt Marietje Schaake tegen NU.nl. Haar partij D66 is in Brussel aangesloten bij de liberale fractie. "Het legt bloot waar de prioriteiten liggen van de verschillende fracties."

    Voor haar partij is het vergroten van markttoegang tot de VS belangrijk. "KLM kan geen binnenlandse vluchten in de VS maken, Nederlandse baggeraars kunnen daar niet meedingen naar opdrachten. Het wordt tijd dat de Amerikanen over de brug komen met voorstellen voor hoe de oneerlijke situatie voor Europese bedrijven in de VS kan worden rechtgetrokken", zegt Schaake."

    http://www.nu.nl/economie/4057716/europees-parlement-steunt-gesprekken-ttip.html

    Zo werken die een-tweetjes tussen de eurocratie en de MSM. De Europese liberalen mogen zich voordoen als koene ridders die de strijd aangaan met die valse Amerikanen. In de VS zal de volksvertegenwoordigers ongetwijfeld een zelfde soort sprookjes ophangen, alleen dan met een omgekeerde rolverdeling. In werkelijkheid betekent TTIP een nieuwe aanslag op de democratie op beide continenten doordat de macht van de overheid ten opzichte van de MNO's sterk wordt ingesnoerd door internationale verdragen die niet meer terug te draaien zijn . In onderstaande interview (tweede clip) legt Julian Assange in het kort uit waar het om gaat.

    http://www.truthdig.com/avbooth/item/julian_assange_on_nsa_tpp_british_nukes_libyan_refugees_and_his_20150527

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wie niet meedoet aan de uitverkoop is een populist. een nationalist, een ultanationalist of zelfs een een dictator:

    https://www.youtube.com/watch?v=juFxBhDSK9s

    En plein public worden weggezet als dictator door dronkelap Juncker, de man die de besluitvorming in de EU notabene zelf als volgt verwoordde:

    "We decide on something, leave it lying around and wait and see what happens,” he explained. “If no one kicks up a fuss, because most people don't understand what has been decided, we continue step by step until there is no turning back.”

    http://www.economist.com/node/1325309

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Joost Niemoller in RT's In The Now:

    http://joostniemoller.nl/2015/06/waarom-wil-het-om-deze-drie-kroongetuigen-niet-verhoren-mh17/#comments

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @ LGk

    Vertel nog eens over die turbulenties.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @LGK,

      Of over 5 ooggetuigen die (een) gevechtsvliegtuig(en) in de buurt van MH-17 hebben gezien?

      Verwijderen
    2. @LGK,

      Of over een standaard SU-25K?

      Verwijderen
    3. @LGK,

      Of over Bellingcat en zijn BUK, die helemaal vanuit Kursk naar Oekraïne is overgebracht en weer terug?

      Verwijderen
    4. @ Joop

      Hoe schat jij, terugkijkend, die persconferentie van Almaz Antei van gisteren in ? Als een integere analyse op basis van een wetenschappelijk benadering of als een gelikte show die een bijdrage moet leveren aan een diplomatieke oplossing (en dus een soort doofpot) voor de aanslag op MH17

      Verwijderen
    5. Wat we zagen was dat Putin er niet meer omheen kan dat de MH17 was neergehaald door een buk.

      Maaar... die buk was van UA

      Eerst het rapport van de Russische wapen experts, was buk, echter toen draaide de inslag richting en moest het een UA buk zijn.

      Nu door fabrikant, zegt dat het een 9M38 M1 was, die Rusland al lang niet meer gebruikt.

      Huh???

      https://twitter.com/noclador/status/605825013334183936/photo/1

      Weer Kremlin propaganda, het was UA, echter die leugens zijn al debunkt

      Verwijderen
    6. @Dawg,

      Ik moet even nadenken waar ik het vandaag heb gelezen. Volgens mij was het Max van der Werff die schreef dat de experts, die Novaya Gazeta naar voren bracht, dezelfde zijn als van Almaz Antei. Één en ander is moeilijk met elkaar te rijmen, als Novaya Gazeta door Soros gesponsord wordt..

      http://7mei.nl/2015/06/03/mh17-bad-day-for-the-putin-did-it-crowd/

      Verwijderen
    7. @ Joop

      Ja, zit er dik in dat het van dezelfde techneuten afkomstig is.

      Verwijderen
    8. @LGK

      Mooie foto. Als we de social media moeten geloven genomen in Armenie tijdens een bezoek van Poetin.

      http://media.vocativ.com/photos/2013/12/Russia-Influence-Ukraine-04782199222.jpg

      http://www.vocativ.com/world/russia/russias-heavy-hand-former-soviet-states/

      Verwijderen
    9. @LGK,

      "Weer Kremlin propaganda, het was UA, echter die leugens zijn al debunkt"

      Tja, je kan beter in je eigen leugens stikken, dan in die van een ander, toch?

      Verwijderen
    10. Oeps,
      9M38 M1 2015
      Op 9 mei
      https://www.youtube.com/watch?v=yymGgn2cfG0

      Maar dat rapport was toch afkomstig van Soros???
      Citeert Almaz op commando van Soros?

      Verwijderen
    11. @LGK,

      Sorry joh, ik begrijp heel goed dat jij je best doet om je gelijk er door te drukken, maar helaas voor jou is het een BUKM2.

      Verwijderen
    12. @ LGK

      "Addressing allegations posted on social media that such BUK missiles have been seen at Victory Day parades in Russia, the manufacturer’s head, Yan Novikov, said that only the newer BUK-M2 systems with 9M317 missiles take part in modern parades, adding that even an untrained eye can tell the two apart."

      http://rt.com/news/264421-buk-missile-manufacturer-investigation/

      Wat op die brandende TELAR ligt zou een 9M317 moeten zijn.

      Verwijderen
    13. @Dawg,

      Maar LGK probeert ons niet te misleiden! Nee, LGK is de eerlijkheid himself!

      Verwijderen
    14. @LGK,

      Misschien kunnen wij nu tegen jou zeggen dat jij geen verstand van wapensystemen hebt!

      Verwijderen
    15. Nop

      M2 heeft korte vinnen

      http://www.zona-militar.com/foros/threads/fuerzas-terrestres-actualidad-noticias-breves.2131/page-60

      Ook de 9M317 heeft korte vinnen

      http://www.turbosquid.com/3d-models/3d-model-9m317-missile/763191

      Video laat 9M38 M1 zien

      Al eerder heeft u beide laten zien weinig verstand van defensie te hebben
      Wat wederom weer bewezen wordt

      Verwijderen
    16. @ Joop

      Ik moet zeggen dat die krengen nog al op elkaar lijken, maar je kant het o.a zien aan die taps toelopende verdikking van de romp bij de 9M317 en de vinnen helemaal achteraan. Die staan bij de 9M317 in een hoek op de romp en bij bij de 9M38 niet. Als die infowar rond MH17 nog lang duurt ben ik straks net zo'n grote wapendeskundige als LGK. 't Moet niet gekker worden.

      Verwijderen
    17. @Dawg,

      Precies, en dat is waar LGK denkt zijn gelijk in te kunnen halen. Gaat niet werken.

      Verwijderen
    18. @LGK,

      Jezus, kost zo'n raketje maar $25?

      Verwijderen
    19. dawg

      Hier naast elkaar
      Vinnen achteraan zijn bijna gelijk

      Alleen lange vinnen zijn bij 9M38M1 veel langer

      http://commons.wikimedia.org/wiki/File:3M9_9M38M1_9M317_9M317ME_russian_captions.svg

      Verwijderen
    20. @ Joop

      "The model is done in a scale of 1:1. All model dimensions are in accordance with those provided in the manufacturer's site."

      Schaal 1:19(!!!!!???) voor maar $25. Voor die luizige 25 dollar wil ik er ook wel vier voor op 't dak van m'n roestbak. Maar zie je die taps oplopende verdikking van de romp voor die stabilisatorvinnen: da's een 9M317.

      Verwijderen
    21. En die ligt niet op de TEL in de video

      Daar ligt een 9M38 M1

      Bent u echt zo blind om het verschil in lengte vinnen niet te zien?

      Zeer duidelijk op 1.25 min

      Verwijderen
    22. @LGK

      Als je je eigen video

      https://www.youtube.com/watch?v=yymGgn2cfG0

      stil zet op 0.32 zie je die verdikking in de romp: 9M317

      Denk ook niet dat Yan Novikov van Almaz Antei voor schut wil gaan staan met een leugentje dat zo makkelijk te debunken is.

      Verwijderen
    23. En weer een Russische leugen debunkt

      Almaz zegt dat RU de 9m38 M1 niet meer in dienst heeft voor lange tijd

      Blijkt dus een leugen

      Waarom liegt het kremlin keer op keer mbt MH17?

      Verwijderen
    24. dawg

      Beter kijken
      Daar gegint de vin en door schaduw val zie je die niet goed en zie je de vin niet maar lijkt als verdikking.

      Maar lengte van vin, het grote verschil hierin, ziet u niet

      Heet ook wel oost indisch blind

      LOL

      Verwijderen
    25. @LGK

      Op 0.16 zie je die taps toelopende verdikking van de romp nog veel beter. De staartvinnetje maken ook een hoek zo te zien. De stabilisatorvinnen lijken aan de lange kant

      Verwijderen
    26. En op 0.16 weer lange vinnen te zien die aan 9M38 M1 toehoren

      En de staartvinnen zijn bijna gelijk aan elkaar
      Heb ik u al laten zien in link

      Typische Russische propaganda wat u post

      Het meest duidelijk zichtbaar ziet u niet
      En u begint over verdikking wat door schawduw komt

      Zelfde als;
      Iedereen ziet vele verschillende gaten in romp MH17
      En dan beginnen over kogelgaten

      Verwijderen
  8. Caught Red Handed: Leaked Email Reveals Kiev Violated Ceasefire Many Times

    Read more: http://sputniknews.com/europe/20150604/1022958262.html#ixzz3c8FuTCFP

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Altijd weer lachen met spotnik

    "14 members of the Donbass militia were killed and 86 wounded after clashes flared up along the line of contact near Donetsk.

    Spotnik zegt niet dat dit gebeurde door aanval van sepa's op Maryinka

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zijn bij jullie in het winkelcentrum ook veel ATM machines vaak buiten gebruik.?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Kenyan Lawyer Offers Obama 50 Cows, 70 Sheep, and 30 Goats for His Daughter’s Hand in Marriage - See more at: http://www.thedailysheeple.com/lawyer-offers-obama-50-cows-daughter-marriage_062015#sthash.JWX2dIkF.dpuf
    LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Investors Start To Panic As A Global Bond Market Crash Begins
    http://theeconomiccollapseblog.com/archives/investors-start-to-panic-as-a-global-bond-market-crash-begins

    De rente op staats obligaties is de laatste tijd behoorlijk gestegen. Ze zeggen dat we op dit moment flinke inflatie hebben. Is dit zo ?
    Stijgt de rente doordat er inflatie is of verliest de obligatiemarkt het vertrouwen van de markt.?
    Ervaren jullie veel inflatie ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ oligarch

      De financiele sector is één grote zwerm zwarte zwanen. Als je banken een eigen vermogen van 5% hebben, de totale schulden gemiddeld 3 tot 3,5 x zo groot zijn als het bbp er er nauwelijks tot geen groei is dab ben je een beetje aan het einde van je Latijn.

      Verwijderen
    2. @ oligarch

      Ik denk trouwens dat al die geldwisselaars het vooral Spaans benauwd krijgen bij de gedachte aan al die rentederivaten die gaan ontploffen bij een rentestijging.

      Verwijderen
    3. tsja Dawg. Het enige wat de ECB kan doen is euro's aanmaken en schuldenpapier opkopen. Op een gegeven moment gaat de euro "tanken", als het vertrouwen wegebt of als er te veel in omloop komen. De euro is geen reserve munt, niet in de mate dat de dollar dat is.

      Voorlopig doen de aex putjes het goed. Ik heb ze voor een ritje naar de 420 a 400

      Verwijderen
  13. Obama to Ask Secret Court to Revive Bulk Phone Collections; Illegal Dragnet Revived
    Read more at http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2015/06/obama-to-ask-secret-court-to-revive.html#bjSrKzrb7HyWPCs3.99
    LOL.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. The head of Russia’s Central Bank is determined to increase the country’s gold reserves to its previous levels in 2012-2013, from $360.5 billion up to $500 billion

    Read more: http://sputniknews.com/business/20150604/1022941140.html#ixzz3c8caSBsX

    Rusland gaat de goudreserves met 140 miljard dollar verhogen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopen paar zaken niet

      Rusland koopt al jaren goud
      Meeste trouwens van eigen mijnen omdat die het niet meer kunnen afzetten in buitenland
      Goudprijs is redelijk stabiel laatste jaren

      Dus hoe kan Rusland dan naar voorgaande niveau gaan van 2013?

      Reden die spotnik aangeeft is veel zorgwekkender
      Omdat de CB verwacht dat uitstroom van kapitaal nog wel even blijft doorgaan
      Wat betekent dat, als men geld heeft, dit niet in Rusland wilt investeren

      Verwijderen
    2. Goud is een putoptie op de huidige monetaire orde. Goud is de anti-dollar.

      Verwijderen
    3. Ohhh

      Daarom kocht de Russiche CB 2 weken geleden nog $ in

      Rusland is #2 in wereld kwa productie goud
      echter dat kunnen ze nu niet afzetten wegens sancties
      Dus koopt de CB het op

      Verwijderen
    4. @ LGK

      "Reden die spotnik aangeeft is veel zorgwekkender
      Omdat de CB verwacht dat uitstroom van kapitaal nog wel even blijft doorgaanWat betekent dat, als men geld heeft, dit niet in Rusland wilt investeren"

      Maak je geen zorgen over de Russen. Dit zegt Elvira Nabiullina:

      "Recent experiences forced us to reconsider some of our ideas about sufficient and comfortable levels of gold reserves," the head of the Central Bank said, adding that the Russian economy needs the amount of gold reserves to be able to cover negative capital outflow for the next 2-3 years.

      De Russen gaan hun internationale reserves ophogen. Kunnen ze ('recent experiences') aanvallen op de wisselkoers van de roebel beter afslaan. Die reserves kun je alleen maar opbouwen zonder inflatie (want je kan natuurlijk ook printen en daarmee deviezen kopen of goud) als je een overschot in je handel met het buitenland hebt. Met de Russen gaat alles dus relatief goed.


      Verwijderen
    5. @ LGK

      Als de Russische bedrijven hun schulden in dollars niet kunnen doorrollen door sanctiemaatregelen moet de centrale bank haar valutareserves. gebruiken. In dat opzicht hebben de Russen last van de sancties. Wees blij dat de Russen niet defaulten op die schulden. Gaan er hier weer banken door hun hoefjes.

      Bijna de hele Rusische goudproductie is voor binnenlands gebruik. Iedere gram die ze over hebben kunnen ze 100 keer kwijt aan Hongkong.

      Verwijderen
    6. Met de Russen gaat alles dus relatief goed.

      Dat is understatement. Om de aanval op de roebel af te slaan moesten ze de rente naar 17% ophogen. Moeten ze in europa of amerika proberen. Dondert alles in elkaar.

      Verwijderen
    7. U begrijpt iet wat kapitaalvlucht inhoud
      Laat u er dan ook niet over uit

      Verwijderen
  15. Fantastische zet van de nazi's in Kiev:
    Ukraine presented new evidence that the military has nothing to do with the collapse of the Malaysian Boeing in the Donbass. The authorities suddenly remembered I sold the last "Book" of Georgia, well before the crash of flight MH-17.
    http://bignews2day.com/en/news/kiev-privel-novyj-argument-v-spore-o-tom-chej-buk-sbil-voeing

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Interessant artikel over de plotselinge "zorgen" van de VS om de Fifa:

    http://www.strategic-culture.org/news/2015/06/05/forget-sports-geopolitics-behind-fifa-scandal-as-war-against-russia-enters-a-new-front.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben benieuwd hoe Rusland hier verder mee omgaat. Het verregaand onbeschofte gedrag van het wilde westen tav Sochi zijn ze zeker niet vergeten. Ze zullen dus tav WK voetbal 2018 met een plan komen.

      Verwijderen
    2. Schoffering is idd juiste benaming:

      Schoffering 1: Sotshi
      Schoffering 2: 9 Mei 2015
      Schoffering 3: WK2018 (deze schoffering is volop in de maak natuurlijk, en gaan onze voetballertjes moeiteloos voor geofferd worden)

      Verwijderen
    3. http://russia-insider.com/en/politics/russell-brand-mocks-fifa-scandal/ri7709

      Verwijderen
    4. @Blik,
      Het westen schoffeerde Poetin op 9 Mei, maar...
      9 Mei 2015 was in principe een enorm geslaagde 9 Mei viering voor Poetin. De Chinezen en de Indiërs paradeerden mee!. Kerry kwam een paar dagen later gelijk naar Sochi vliegen. Daar vertelde Kerry dat Porky zich aan de Minsk 2 akkoorden moest houden.

      Verwijderen
    5. Wat een held die Russell Brand.

      Verwijderen
  17. Dear friends,

    First, I just wanted to let you know that I am working on two interviews which I think you will find interesting: one with Michael Hudson and one with an expert on Syria who prefers to remain anonymous. Both should be very interesting. Please give me a few more days to deliver these.

    Now, about the Ukraine. Please read this report:

    http://thesaker.is/what-really-happened-in-marinka-truce-not-over-yet-but-getting-eroded-just-like-before/

    and watch this one:

    http://thesaker.is/4-06-2015-military-report-of-novorossia/

    Bottom line: this situation is very VERY tense.

    Listening to the junta propaganda, this appears to be preparatory attacks for an imminent “reconquista” of Donbass, but this is not necessarily so. My own evaluation is that this probably not a prelude to a massive Ukronazi attack, but this is definitely an attempt to provoke Russia and sabotage any ongoing negotiations while giving the Empire a reason to demand an extension of the sanctions. I say that because according to many reports the Ukrainians are now extremely frightened of the Novorussians: twice already, their counter-attacks were stopped (Minsk 1 and Minsk 2) at the last moment, but nobody believes that a Minsk 3 will happen. In other words, if the Ukronazis attack they will be taking a huge risk. I might be wrong, but my sense is that they will try to delay the (otherwise inevitable) moment when they will have to launch their last attack.

    Europe and the OSCE are taking the typical spineless attitude towards these events. The OSCE is reluctantly reporting that the Ukronazis have brought back a lot of their heavy weapons and that civilians are being killed every day. The EU is strenuously looking the other way.

    It is pretty clear that Kerry, Nuland & Co got nothing out of Lavrov or Putin and that “punitive escalation” is the US response to the Russian refusal to budge.

    Officially, the Russians are sticking to their original stance. However, I am also sensing a change in tone. There are now public discussion about the need to gather the Federation Council to re-authorize Putin to take military action in the Ukraine if needed. The consensus seems to be that since the Ukronazis did sign M2A they now have to abide by it and that no “M3A” or any other negotiations will take place. Some very senior politicians have indicated that if the Ukronazis attack again “all bets are off” or, to use the favorite US expression “all options are on the table”.

    I am increasingly getting a feeling that Russia will now oppose any other kid of “efforts” or negotiations. Ukrainian suggestions that this or that new idea has to be discussed are summarily dismissed in Moscow. The Russians seem to have concluded that they have the Ukrainians, the EU and the USA exactly where they want them to be and that the best thing to do now is to wait.

    In other words, neither the Ukronazi junta nor their US patrons are going to get anything out of Russia at this point. I believe that they understand that. Worse (for them), time is running out and the Ukrainian economy has essentially collapsed and for all practical purpose in a state of default (the Rada’s vote to allow Iats to chose which creditors to pay – or not – is, essentially, an admission of bankruptcy).

    Barring a miracle of some kind, the Ukronazis will simply have to attack as a war or, better (from their point of view) a Russian “invasion” (which would be a liberation, of course) is now the only and last option left to cover up the total collapse not only of the US Ukrainian policy but also of the entire “Independent Ukraine” project.

    Of course, a major false flag is also a very real option.

    The next couple of weeks will be very, very dangerous.

    The Saker

    http://thesaker.is/short-update-about-the-very-dangerous-ukrainian-situation/

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo iedereen, ik ben Kathie Roper door naam, schrijf dit getuigenis omdat ben echt dankbaar voor wat Mason Diego deed voor mij en mijn familie, toen ik dacht er dat was geen hoop hij kwam en mijn familie weer levend voelen door ons leningen lening tegen een zeer lage rentevoet van 2%. En zijn mij geweest grondig voor een lening te regelen mijn schulden voor de afgelopen drie maanden alle ik ontmoette opgelicht en nam mijn geld totdat ik heb eindelijk een God ontmoet verzonden geldschieter. Ik had nooit gedacht dat er nog steeds legitieme lening kredietverstrekkers op het internet maar tot mijn grootste verbazing kreeg ik mijn lening zonder veel tijd te verspillen, dus als je er op zoek naar een lening van elk bedrag dat ik u om e-mail heer Diego via e-mail adviseren zou: {diegoloancompany@yahoo.com} en vrij zijn van internet oplichting. Bedankt... Kathie Roper uit Californië, USA.

      Verwijderen
  18. Here we present you with two excellent comments from our readers explaining what tricks mainstream media uses to supress the discussion.
    http://russia-insider.com/en/media-criticism/ri-readers-comment-how-msm-censors-discussion/ri7681

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Voor wie FB heeft:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=840984739283775&set=pcb.840985072617075&type=1

    Dit is dus was kleine kinderen op school leren.

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. http://eng.letters.kremlin.ru/

      Hier kun je Poetin op de hoogte stellen hoe onze kinderen worden geïndoctrineerd.

      Verwijderen
  20. News from Vanya, Lesya & friends:
    http://novorossia.today/news-from-vanya-lesya-friends/?_utl_t=fb

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Het wilde westen wordt steeds wilder:
    Ukraine has reached agreements for the supply of lethal weapons from 11 countries, according to an analytic report for President Petro Poroshenko’s annual address to the parliament.

    Read more: http://sputniknews.com/europe/20150605/1022971897.html#ixzz3cBBCatAK

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  22. George Soros: Europe needs to start WW3 with Russia:
    https://www.youtube.com/watch?t=1642&v=F6edhQY43xA

    Zo te horen maakt dit stuk vergif het niet lang meer.

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Nee, als je naar zijn stem luistert maakt hij het niet lang meer. Mooi zo!'

    De titel van die you tube vind ik misleidend. "Europe needs to start WW3 with Russia". Ik hoor Soros nergens zeggen dat europa de oorlog moet aangaan met europa. Dat wil hij wel, maar hij ziet in dat daar in europa geen draagvlak voor is.

    In die gehackte dokumenten denkt Soros zo van Poetin te kunnen winnen. Je weet nooit of het de bedoeling van Soros is geweest om ze te laten hacken (bv om ze onbeveiligd te versturen) Maar laten we er van uit gaan dat hij het meent

    Het winnende scenario van Soros.
    V. A Winning Scenario
    1. Putin is likely to be impressed by a ‘whatever it takes’ declaration. His main
    constraint has been that he could not afford to let down the Russian nationalists
    because they would return to Russia and accuse him of betraying them; but he
    discharged that obligation with the second Minsk agreement. Therefore, he is
    likely to abstain from military escalation until July in the hope that the economic
    sanctions will be allowed to expire.
    2. By July, Ukraine will have presented a convincing reform program and the
    allies rewarded it by planning additional budgetary support and announcing
    their intention to introduce a political risk insurance scheme. Constitutional
    reform will likely be stalled because the separatists will insist on a federal
    constitution and Kyiv will resist it.
    3. The allies will then make the expiration of sanctions conditional on Russia
    agreeing to Ukraine depositing the $3 billion in a facility that would be used to
    underwrite the political risk insurance scheme. If there is a covered event during
    those five years, then the injured party is indemnified by the facility. If there is no
    covered event, then the Russians get their money back, but only after five years.
    4. At the same time, the allies will offer face-saving measures short of accepting
    the illegal annexation of Crimea and parts of eastern Ukraine.
    5. Since military re-escalation is liable to run into military resistance from
    Ukraine and strong domestic opposition in Russia, Putin may well accept the facesaving
    measures. The tables will be turned and Ukraine would become an
    attractive investment destination.

    Zoals ik het begrijp:
    .EU moet Oekraïne door dik en dun steunen.
    .Oekraïne moet sterk hervormen zodat het land interessant is om in te investeren.
    .Oekraïne moet niet de donbass aanvallen, maar moet wel sterk genoeg zijn om weerstand te bieden tegen russische agressie.
    .Poetin wordt beloond met het opheffen van de sancties als hij zich houdt aan minsk 2 en 3 miljard betaald aan Kiev voor de Krim en de donbass.
    .Als de russische bevolking de hervorming zien dan willen ze dat ook en dat verzwakt Poetin zijn positie.

    Ik moet het nog zien of Oekraïne in Juli met een goed hervormingsplan komt.
    Opvallend dat Soros ex generaal Waldemar Skrzypczak noemt als degene die Oekraïne militair moet helpen. Ik dacht dat Waldemar Skrzypczak niks meer met de huidige machthebbers te doen wilde hebben
    Komen de hervormingen in Oekraïne niet te laat, moeten Yats en Porky transparantie brengen ?
    Heeft de EU echt vertrouwen dat de corruptie in oekraïne stopt. De lekken waar het geld verdwijnt stoppen.
    Ik ben sceptisch.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat europa de oorlog moet aangaan met europa = dat europa de oorlog moet aangaan met rusland

      Verwijderen
  24. Ik zal hier niet meer zo frequent zijn omdat ik een RSI schouder aan het ontwikkelen ben en ga dus een beetje rust nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de vele informatie. Ik heb erg weinig tijd tegenwoordig, maar zie wel dat je fantastisch bezig bent.

      Verwijderen
  25. Als je maar regelmatig wat van je laat horen, Oli!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. "De Verenigde Staten en de Europese Unie moeten zich erop voorbereiden dat de regeerperiode van Vladimir Poetin in Rusland uitloopt op chaos.

    Een staatsgreep, ziekte of grote demonstraties kunnen aan zijn bewind een einde maken. Dat stelt het gezaghebbende Britse Koninklijk Instituut voor Internationale Zaken (RIIA) in een studie over de situatie in Rusland.

    Volgens het instituut zijn de keuzemogelijkheden van Poetin "onaangenaam klein". Zijn regime wordt nu geconfronteerd met de zwaarste uitdaging in de vijftien jaar dat hij aan de macht is, aldus het instituut. Rusland is voor het eerst in zes jaar getroffen door een economische recessie. Die is het gevolg van de daling van de olieprijs en de sancties die de Europese Unie en de Verenigde Staten het land hebben opgelegd wegens de annexatie van de Krim en de steun aan de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne."



    Economie

    In de loop van de tijd kan de economische stagnatie, die gepaard gaat met "de onhoudbare omvang van de corruptie in de hoogste kringen" ertoe leiden dat de bevolking steeds vaker veranderingen eist, aldus het RIIA. Als het Kremlin vasthoudt aan een door de staat gedomineerd economisch beleid en de confrontatie met het Westen blijft zoeken, "wordt dat steeds gevaarlijker voor Europa en duur, zo niet rampzalig voor Rusland'', waarschuwt het instituut.

    Poetin was van 2000 tot en met 2008 president, waarna hij onder president Dmitri Medvedev vier jaar premier was. In 2012 werd hij opnieuw president. (ANP)

    http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/06/einde_regime_poetin_wordt_chao.html

    Van een gezaghebbend Brits instituut. 't Is maar dat je het weet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goede analyse
      Zolang Putin zijn volk brood en spelen kan geven blijven ze rustig.

      Maar wat gebeurt er als er een jonge generatie opstaat die de corruptie en kleptocratie spuugzat is?

      Niet voor niks dat 200.000 jonge goed opgeleide Russen laatste jaar emigreerde

      Verwijderen
    2. In een recente discussie van Crosstalk op RT was men het er over eens dat het opmerkelijk veel beter gaat met Rusland, economisch, dan een half jaar geleden werd voorspeld: http://thesaker.is/crosstalk-what-crisis-very-good-show/

      Verwijderen
    3. Ja, een show opvoeren is Kremlin goed in

      Verwijderen
  27. Weer zo'n typerend een-tweetje tussen de Staatstelevisie en Koenders

    Koenders brengt onvrede over in Moskou

    Minister Koenders heeft in Moskou een stevig gesprek gehad met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov. De twee spraken onder meer over de ramp met de MH17, de situatie in Oekraïne, het inreisverbod voor parlementariërs en de conflicten in het Midden-Oosten.

    wat citaatje:

    "Koenders heeft tegenover Lavrov naar eigen zeggen stevig benadrukt dat de daders van het neerhalen van vlucht MH17 snel opgespoord en berecht moeten worden. "'Het is onze verantwoordelijkheid om alles uit de kast te halen om de aandacht van de internationale gemeenschap op MH17 gericht te houden. Dit zijn we alle slachtoffers en nabestaanden verplicht", aldus Koenders"

    Nee, noch Koenders noch de NOS zullen direct en in klare taal de Russen beschuldigen van tegenwerking bij het onderzoek. Die conclusie mag de lezer zelf trekken na de laffe suggesties door Koenders, minister van buza van een land dat zelf alle verdenking op zich laadt het onderzoek naar de moord op meer dan 300 passagiers en bemanningsleden in een doofpot te veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. link:

      http://nos.nl/artikel/2039762-koenders-voert-stevig-gesprek-in-moskou.html

      Verwijderen
    2. @Dawg,

      "Koenders heeft tegenover Lavrov naar eigen zeggen stevig benadrukt dat de daders van het neerhalen van vlucht MH17 snel opgespoord en berecht moeten worden."

      Dat is leuk, heeft hij dat ook aan Poroshenko overgedragen of staat het voor Koenders al vast dat het de Russen waren?

      Verwijderen
    3. Alles wijst naar Rusland

      Waarom zou Kremlin anders al starten met liegen op de pers conf van 21 juli?
      Koenders volgt gewoon de diplomatieke weg, met uitspraak van UN waar ook Rusland zegt zich aan te houden.

      Verwijderen
    4. @LGK,

      "Alles wijst naar Rusland"

      Niet vanuit een objectief standpunt.

      Verwijderen
    5. @ LGK.

      Correctie: alle westerse MSM en het State Departement wijzen naar Rusland. Op grond van het fakespoor van Bellingcat en de door de SBU gefabriceerde taps.

      Verwijderen
    6. @ Joop

      Doet me denken aan dit soort agitprop van Rutte en de NOS vlak na de aanslag:

      "Premier Rutte heeft vanmiddag "een intens gesprek" gehad met president Poetin van Rusland. Hij zei Poetin dat er nu snelle resultaten moeten komen bij de berging van de slachtoffers van vlucht MH17, lichtte hij toe op een persconferentie in Den Haag."

      Rutte heeft geen goed woord over voor de gang van zaken in het rampgebied, waar het onderzoek nog nauwelijks is begonnen. "Het is nu absoluut noodzakelijk en de eerste prioriteit dat de slachtoffers worden geborgen", zei hij.

      Walgelijk

      "Iedereen die daar niet aan meewerkt laadt een ernstige verdenking op zich. Ik ben geschokt door de beelden van de plek", aldus Rutte. "Mensen lopen te rotzooien met persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Het is ronduit walgelijk."

      http://nos.nl/artikel/676905-rutte-intens-gesprek-poetin.html

      Maleisiers waren al ter plekke en in gesprek met de rebellen terwijl er in geen velden of wegen een Nederlander te bekennen was. De Ukrainers waren ten lange leste maar begonnen met de berging en Rutte kwam met dit soort teksten.

      Verwijderen
    7. @LGK,

      "Alles wijst naar Rusland"

      Het definitieve rapport over MH-17 verschijnt pas in oktober en nu al reist Koenders naar Moskou om Lavrov op zijn vestje te spugen dat de schuldigen opgespoord en berecht moeten worden. Waarom reist Koenders daarvoor naar Moskou, als de uitkomst van het onderzoek nog niet vaststaat?

      Verwijderen
    8. @Dawg,

      Noemde hij daarbij ook het Oekraïense legeroffensief wat in die periode van start ging? Ik dacht het niet.

      Verwijderen
    9. @ Joop

      Het door mij aangehaalde bericht was van 19 juli vorig jaar. Weet niet precies of dat offensief toen al begonnen was.

      Verwijderen
    10. @Dawg,

      Volgens mij viel dat offensief samen met de Israëlische aanval op Gaza.

      Ik suggereer niets.

      Verwijderen
    11. En daarom start een oproep tot getuigen van buk in de Donbas waar 120 positief op gereageerd hebben.

      Dat is recherche werk van OM, waarbij net zich sluit

      En sepa's lieten NL niet toe
      Zelfs OVSE werd niet toegelaten

      Om Kremlin nogmaals duidelijk te maken dat NL zal zorgen dat de onderste steen boven komt.

      UA was idd na week offensief gestart
      Sepa's en Rusland wilde niet meewerken
      Zou voor OVV eenvoudiger zijn als het gebied in handen was van UA

      Echter Putin stak hier een stokje voor, door Russische troepen UA in te sturen

      Verwijderen
    12. @LGK,

      "En sepa's lieten NL niet toe"

      En Maleisië wél!

      Jij bent niet goed in je hoofd maar daar kan alleen jij wat aan doen.

      Verwijderen
    13. Heeft Maleisie nu de slachtoffers geborgen?

      Nee, zij waren er ook niet

      Verwijderen
    14. @ LGK

      De Donbassers hebben de slachtoffers uiteindelijk geborgen. En daarbij 'a hell of a job' verricht volgens de Nederlandse delegatieleider Van Vliet:

      http://www.reuters.com/article/2014/07/21/us-ukraine-crisis-recovery-idUSKBN0FQ14Q20140721

      Als ze hadden gewacht tot de Nederlandse delegatie er was hadden ze lang kunnen wachten:

      https://www.youtube.com/watch?v=7J_qS178RiE

      We zijn die Donbassers dus wel het een en ander verschuldigd. In plaats daarvan hebben ze laster en verdachtmakingen van ons gekregen; Treurig dieptepunt:

      https://www.youtube.com/watch?v=eok2sWgMcV4

      De OVSE en de pers hadden toegang tot de rampplek. Deze waarnemer was er bijvoorbeeld al heel snel bij:

      https://www.youtube.com/watch?v=kC7duPviMWI



      Verwijderen
    15. Na bijna een week is UA zelf begonnen met bergen

      Sepa's stonden erbij en keken ernaar

      OVSE werd weggehouden, moesten op de weg blijven

      Kremlin deed er alles aan om 'westen' weg te houden

      Verwijderen
    16. @ LGK

      De Nederlandse delegatieleider kwam op maandag 21 juli aan en tegen die tijd hadden de bergingsdiensten de slachtoffers al naar die koelwagons gebracht. Daar waren ze na 2,5 dag tevergeefs wachten op de delegaties uit de getroffen landen maar mee begonnen. Als je de video met de persconferentie van Borodai had gekeken had jij dat ook kunnen weten.

      https://www.youtube.com/watch?v=7J_qS178RiE

      Op andere video's (hebben ook op deze site gestaan) zie rebellenleider Alexander Boradai zich bijna wanhopig afvragen waar die buitenlandse delegatie in vredesnaam blijven.

      Echt heel fout wat je hier op deze site aan het doen ben.

      Verwijderen
  28. Ex STASI pief werkt voor Bellingcat onder pseudonyniem Timmi Allen

    http://www.spiegel.de/politik/ausland/bellingcat-autor-war-hauptamtlicher-stasi-mitarbeiter-a-1037297.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk eens aan.... en dan?

      Hij weet waarschijnlijk heel veel hoe Kremlin leugens verspreid, altijd handig om zo iemand in dienst te hebben.
      Wie weet kent hij Putin wel uit de oude tijd

      Verwijderen
    2. @LGK,

      Tja, vandaar dat Edward Snowden in Rusland zit. Maar dat kunnen die bekrompen hersentjes van jou niet bevatten, want ook in Nederland worden klokkenluiders liefdevol opgevangen, toch?

      Verwijderen
    3. Punt is; en?
      Artiekel gaat niet in wat het verder betekent...
      Alleen een feit dat een medewerker vroeger voor stasie werkte

      En?

      Verwijderen
    4. @LGK,

      Het punt is, dat ook West-Europese leiders door de Stasi en KGB werden gechanteerd omdat zij een lieftallige Oost-Duitse of Russische dame op hun hotelkamer hadden. Ik vind het best als jij hier voor "Heilig Boontje" wilt spelen.

      Verwijderen
    5. @ LGK

      Betekent verder niks, gewoon samen met huisvader Higgins foto's zoeken voor het plakboek van Bellingcat.

      Verwijderen
    6. En wat is dan de toegevoegdewaarde van der Spiegel dat er een oud Stasie medewerker werkt?

      Verwijderen
    7. @LGK,

      "En wat is dan de toegevoegdewaarde van der Spiegel dat er een oud Stasie medewerker werkt?"

      Ja, dat is een leuke die alleen jij kan beantwoorden? Hoever wil jij gaan?

      Verwijderen
    8. Dus een overbodig artikel van der Spiegel wat verder niks onderbouwd of bewijst

      Zijn we gewend van der Spiegel

      Verwijderen
    9. @LGK,

      Nee, ik vraag aan jou; "Hoever wil jij gaan?"

      Verwijderen
    10. @LGK,

      "Zijn we gewend van der Spiegel"

      O, en Der Spiegel volgde wel eerst jou verhaal maar nu deugt er ineens niets van?

      Verwijderen
    11. @LGK,

      "Wees specifieker?"

      Nee, de vraag is voor mij duidelijk en als die voor jou niet duidelijk is dan ben jij inderdaad een Heilig Boontje".

      Verwijderen
    12. Nop

      der Spiegel heeft meer leugens geplaatst

      De 400 blackwater
      Nooit bewijs van gezien
      Behalve de leugen van Kremlin hierover die al lang debunkt zijn

      Zo ook het bericht dat DNB zei dat het buk van UA was
      Bleek ook fake
      DNB zei dat men alle senario's onderzoekt (net zoals OM)

      Verwijderen
  29. Ik liet van de week op Bellingcat de term "BBC Media Action" vallen en sinds die tijd heb ik een ban.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach gut
      Ik was binnen uur verwijderd van RT

      Verwijderen
    2. Zegt genoeg hoe Kremlin met kritiek omgaat

      Verwijderen
    3. @LGK,

      Ongefundeerde kritiek!

      Verwijderen
    4. Ik onderbouw alles

      Maar ik verwacht ook niet anders van iemand die de voice over van RT geloofd dat su25 op 11880meter vloog, terwijl de hoogtemeter voet aangeeft, wat 3621 meter is

      Verwijderen
    5. @LGK,

      SU-25M1, gezien door 5 ooggetuigen, meer hoef ik niet te zeggen. En nog maar eens deze link. Het is jouw woord tegen het mijne en ik blijf op het standpunt staan dat een SU-25 een A-10 overtreft in uitvoering.

      http://www.veteranstoday.com/2015/06/03/vt-was-right-again-mh17-and-the-undying-buk-scam/

      Verwijderen
    6. LOl

      En 3 ooggetuigen zeggen dat su25 achter de MH17 vloog, bij bewolking en 2 knallen hoorde

      En die ander 2 zagen su25 op 1km hoogte en hoorde 3 knallen

      Kremlin moet beter zijn best doen om getuigen op 1 lijn te brengen

      Fake is zo te doorzien

      Verwijderen
    7. @LGK,

      Heeft niets met het Kremlin te maken, daar zak je al door het ijs!

      Verwijderen
    8. Jawel

      Want de eerste 3 getuigen konden niets zien door bewolking
      Is ze ingefluisterd door FSB om precies te zeggen wat Kremlin op 21 juli zei

      Verwijderen
    9. @LGK,

      Nee, VT staat los van het Kremlin. Je bent een het vezuipen.

      Verwijderen
    10. Ohhhh

      Kremlin heeft nog steeds niets te maken wat er in de Donbas gebeurd....

      Vreemd, die buk heeft Sinterklaas niet gebracht
      Was immers zomer

      Verwijderen
  30. Opmerkelijk:
    Er is een Nederlander die een bescheiden blogje heeft, maar wel altijd goed geinformeerd: DeepResource. Je kan er niet reageren.
    Ik meen dat hij in de olie werkzaam is.

    Zijn verhaal over Bellingcat werd door Russian Insider over genomen.
    Een hele eer, lijkt mij. http://russia-insider.com/en/whats-bellingcat-anyway/ri7522

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Jan Verheul,

      Volgens mij is het Roelf Turksema.

      Verwijderen
    2. @Jan Verheul,

      Olie, joop.nl, gaat er een belletje rinkelen?

      Verwijderen
    3. @ Jan V

      Heel intrigerende site. Peakoil, Alternatieve energie, Geschiedenis vanuit een soort overkoepelende visie op de geopolitieke toekomst. Goede topics en artikelen. Zwaar politiek incorrect ook. Hou ik zelf wel van, maar tegelijkertijd ook een reden dat ik nog niet expliciet naar de site heb verwezen. Ja, da's een beetje dubbelzinnig, maar was er gewoon nog niet helemaal uit.

      Verwijderen
    4. Deep Resource. Interessante website Jan.

      Verwijderen
    5. Ja Olie, interessante website. Maar het leven is veel te kort om alle interessante websites te volgen.

      Maar wat me wel heel leuk lijkt is dat de reageerders ( sommigen zeggen reaguurders) elkaar een keer ontmoeten, met hun 'nom de plume' op het naambordje op de revers.

      Op 25 juni in de Balie, om 1900 uur. Maar wie eerder komt heeft meer tijd voor kennismaking.
      http://www.debalie.nl/agenda/

      Sprekers: Karel van Wolferen, Joost Niemöller en Jan v d Putten.
      Kost wel 7,5 euro.
      Ik denk dat meneer Blik ook zal komen. En zelfs LGK is uitgenodigd. ( Er ligt een gracht vlak bij de Balie).

      De zaal is 90 zitplaatsen, groot genoeg voor alle nederlandse Putin-Versteher, of zoals de Italianen 'Touti Putti'.

      Doen mensen! Echt leuk!
      En hoe vaak krijg je de kans om LGK te zien zwemmen in de gracht? Nou dan !

      Verwijderen
  31. We are the propagandists: The real story about how The New York Times and the White House has turned truth in the Ukraine on its head:
    Charges that Russia is variously amassing troops and materiel on its border with Ukraine or sending same across said border are nothing new. They are what General Breedlove, the strange-as-Strangelove NATO commander, gets paid to put out. These can be ignored, as most Europeans do.
    http://www.salon.com/2015/06/03/we_are_the_propagandists_the_real_story_about_how_the_new_york_times_and_the_white_house_has_turned_truth_in_the_ukraine_on_its_head/

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Oekie krijgsgevangene:
    Kiev troepen opende als eerste het vuur in Marinka. Niet echt een verrassing.
    https://www.youtube.com/watch?v=8nOolfbYcWo

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Stort er morgen een vliegtuig tijdens de finale op Roland Garos neer?

    https://www.youtube.com/watch?v=grohOlmvLIc

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee

      Wel 2 neergestort in Rusland

      http://www.themoscowtimes.com/business/article/two-russian-military-fighter-jets-crash-in-under-3-hours/523132.html

      Verwijderen
    2. @LGK,

      Ja hoor, The Moskow Times! Booz, Allen, Hamilton zal je bedoelen en een front van de CIA. Het is hetzelfde om te zeggen dat je een Republikein bent maar eigenlijk ben je een neo-fascist of een neo-liberaal, take your pick. Hans van Baalen had in zijn studententijd ook rechts radicale ideeën, een appel valt nooit ver van de boom of een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.

      Verwijderen
    3. Triest

      U snapt nog steeds niets van Russische propaganda

      Dacht u dat Kremlin dit gaat delen met zijn volk?
      De superieure defensie van Rusland, maakt 2 crasches binnen 3 uur???

      Maar de foto is volhens u natuurlijk photoshop?

      LOL

      Verwijderen
  34. @ Joop

    Dat achterruitvliegen komt door 'turbulenties op de vleugel'.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Hallo iedereen, ik ben Kathie Roper door naam, schrijf dit getuigenis omdat ben echt dankbaar voor wat Mason Diego deed voor mij en mijn familie, toen ik dacht er dat was geen hoop hij kwam en mijn familie weer levend voelen door ons leningen lening tegen een zeer lage rentevoet van 2%. En zijn mij geweest grondig voor een lening te regelen mijn schulden voor de afgelopen drie maanden alle ik ontmoette opgelicht en nam mijn geld totdat ik heb eindelijk een God ontmoet verzonden geldschieter. Ik had nooit gedacht dat er nog steeds legitieme lening kredietverstrekkers op het internet maar tot mijn grootste verbazing kreeg ik mijn lening zonder veel tijd te verspillen, dus als je er op zoek naar een lening van elk bedrag dat ik u om e-mail heer Diego via e-mail adviseren zou: {diegoloancompany@yahoo.com} en vrij zijn van internet oplichting. Bedankt... Kathie Roper uit Californië, USA.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Hallo Allemaal.

    Heeft iedereen een dringende lening voor welke reden bij allen nodig hebt, zo ja, dan email ons op Via (j_p.lenders@outlook.com) voor meer informatie over dit
    transactie.

    Vriendelijke Groeten
    J_P.Lenders

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Dringend geld nodig om uit de schulden? Geld nodig voor uitbreiding of de oprichting van een eigen bedrijf? Met een lage rente van 3% op alle delen van de wereld. De applicatie is beschikbaar voor aanvragers die 18 jaar en ouder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: 24hourloanservice2011@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen